Belépés
Bejgli falatkák
... rakjuk.

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.

Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Amikor a tészta pihent 3 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.

A rövidebbik oldal szélétől 2 cm-t elhagyva kb 1,5 c...
2023-02-22 22:03:32
Húsos - Gombáspite
... pároljuk.

Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, ...
2023-02-09 16:42:32
Kókuszos, rumos kocka
... lisztet szitáljuk át, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (ha nagyon ragacsos a massza, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet, csak annyit, hogy még éppen gyúrható legyen). Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe egy-két órára. Miután letelt a tészta pihentetési ideje, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 °C-ra. A tésztát osszuk három felé, mindegyikből nyújtsunk egy kb....
2021-07-08 09:08:12
Bögrés mézeskalács
... beleütjük.
Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok.
Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es ...
2021-06-27 15:21:30
Diós-vaníliás hókifli
... kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.

Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
A hideg tésztát kicsomagoljuk és nagyjából 20 g-os gombócokat csipkedünk belőle. (Jó, ...
2020-12-07 11:19:59
Sajtos, magvas rúd
... tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista)
magvak (szezámmag, lenmag)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a vajat, a túrót, a tojást és a sót összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vékonyra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk parmezánnal és a magvakkal, majd vé...
2019-05-08 21:00:32
Kávés hókifli
... gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).

A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd süt...
2019-04-04 18:08:35
Apró zserbó recept
... olaj


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztá...
2018-12-08 12:10:01
Nagyi receptje: levesben főtt töltelék
... petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a ...
2018-11-18 15:01:07
FLÓDNI - Karácsonyra
... tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a...
2018-11-03 16:00:59
1 2 3 ..........37 38 ......56 57 ......74 75 76 
Címkék: tészta hozzávalóit, tálba mérjük, liszthez morzsoljuk, órára hűtőbe, tészta pihent, rövidebbik oldal, pite tésztát, vajat összegyúrjuk, hideg tejet, tojás sárgáját, hűtőbe tesszük, többi hozzávalóval, kevés lisztet, hűtőbe egy-két, tészta pihentetési, sütőt légkeverésen, tésztát osszuk, villával kissé, kicsit elvegyüljenek, sütőt előmelegítjük, nagy tésztává, elkészült tésztát, hideg tésztát, tésztát lisztezett, tetejét megkenjük, kész masszát, tálba szitáljuk, vaníliás cukrot, folpackba csomagolva, hűtőbe rakjuk, darált diót, egész nagy, levesbe teszem, száraz anyagokat, hideg vajjal, tojássárgákkal összemorzsoljuk, hideg borral, tészta pihen, almát meghámozva, levét kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, tojássárgákkal, összevegyítjük, összeforgatjuk, összedolgozzuk, kicsomagoljuk, elvegyüljenek, petrezselymet, mozdulatokkal, becsomagoljuk, előmelegítjük, visszahűljön, kinyomkodjuk, sütőpapírral, összegyúrjuk, hozzávalókat, mindegyikből, légkeverésen, megformázzuk, hozzávalóval, töltelékeket, megcsináljuk, összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.