|
|
|
... rakjuk.
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.
Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor a tészta pihent 3 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.
A rövidebbik oldal szélétől 2 cm-t elhagyva kb 1,5 c... |
2023-02-22 22:03:32 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk.
Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, ... |
|
2023-02-09 16:42:32 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet szitáljuk át, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (ha nagyon ragacsos a massza, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet, csak annyit, hogy még éppen gyúrható legyen). Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe egy-két órára. Miután letelt a tészta pihentetési ideje, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 °C-ra. A tésztát osszuk három felé, mindegyikből nyújtsunk egy kb.... |
2021-07-08 09:08:12 |
|
|
|
|
|
|
... beleütjük.
Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok.
Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es ... |
|
2021-06-27 15:21:30 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
A hideg tésztát kicsomagoljuk és nagyjából 20 g-os gombócokat csipkedünk belőle. (Jó, ... |
|
2020-12-07 11:19:59 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista)
magvak (szezámmag, lenmag)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a vajat, a túrót, a tojást és a sót összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vékonyra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk parmezánnal és a magvakkal, majd vé... |
2019-05-08 21:00:32 |
|
|
|
|
|
|
... gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).
A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd süt... |
2019-04-04 18:08:35 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztá... |
2018-12-08 12:10:01 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a ... |
2018-11-18 15:01:07 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a... |
2018-11-03 16:00:59 |
|
|
|
|