Belépés
Külföldi és magyar festők vízmotívumokat ábrázoló alkotásaiból nyílik kiállítás Balatonfüreden
... naturalizmus, a plein air festészet és az impresszionizmus stílusjegyeit magukon hordozó több mint ötven festmény került különböző témakörök köré csoportosítva.
Láthatók vízparti tájak, például folyók, tavak, tengerek ábrázolásai, megjelenik a táplálékot adó, szomjat oltó víz kutat, vízhordást, itatást, halászatot, horgászatot bemutató festményeken, de a fürdés és a fürdőzés,...
2019-06-15 23:23:07
Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékeiben az SZTE kutatói szerint
...
A közlemény szerint a magyarországi folyókon levonuló árhullám nemcsak iszapot és uszadékfát szállít, hanem a víz felszínén rengeteg műanyagszemetet is látni, ezek időközben összetöredeznek, és egyre kisebb szemű mikroműanyaggá forgácsolódnak.
A mikroműanyagnak nevezett, öt milliméternél kisebb részecskék legtöbbször az eldobott és a környezetbe kikerülő műanyagok aprózó...
2019-06-14 11:41:11
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban
... információt összegyűjtve, amennyi érdekli.
A kiállítás bemutatja a vízgazdálkodás múltját és jelenét, a vízzel kapcsolatos innovációkat, szemlélteti a víz erejének felhasználását, téma lesz a folyók szabályozása, hajózással kapcsolatos érdekességek, a klímaváltozás, a fürdés története, külön rész foglalkozik a Balatonnal, az ásványvizekkel és a szódavízzel.
Az új állandó...
2019-06-08 15:01:29
A szív szavai
...

Hamvas Béla: ISTEN TENYERÉN ÉBREDTEM


Isten tenyerén ébredtem, s lenéztem a Földre,
Hófehér csúcsokra, kopár legelőkre.
Kanyargós folyók tükrében láttam kelni a Napot,
Sugaraiban álmos hajnal mosakodott.
Látt...
2019-06-06 22:29:46
Hidat verek..Dáma Lovag Erdős Anna verse:


Dáma Lovag Erdős Anna verse:

Hidat verek

Hidat verek folyókon át
Összeköti jobb,bal partját
Suhog a víz,rohan az ár
Túl parton valaki vár

Hidat verek,hozzád megyek
Karjaimmal átölellek
Kedves szóval ö...
2019-06-06 17:36:31
Mindenütt ott van Ő
... 139,7-10).

Ha a mindenütt jelenvalóságról beszélünk, óvakodnunk kell, nehogy összekeverjük azt a panteizmussal, amely szerint: minden isten. Némely formájában az emberek fákat, virágokat folyókat vagy természeti erőket imádnak. A valódi Isten viszont uralkodik, és betölti az egész világmindenséget, ugyanakkor azonban Ő független attól, és nagyobb annál.

Milye...
2019-06-06 17:02:16
Belvízvédelmi készültséget kellett elrendelni a Dél-Alföldön
... nagyobbrészt automata telep - üzemel. A térség folyóin árhullámok vonulnak le, ennek következtében megszűnt a belvizek gravitációs levezetési lehetősége, ezért az érkező vizeket szivattyúk emelik a folyókba. Ahol szükséges a folyamatos üzem, ott a védekezés másodfokú készültség keretében történik.
Szerda délután és este több helyen, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapad...
2019-05-30 21:02:02
Csaknem 350 kilométeren van árvízvédelmi készültség
...
Ebből több mint 272 kilométeren a legalacsonyabb, elsőfokúa készültségég. Az érintett folyók a Duna, a Tisza, a Mosoni-Duna, a Szamos és a Kraszna.
Másodfokú árvízvédelmi készültség több mint 75 kilométeren van érvényben a Túr folyón.
A közlemény szerint a hét első felében a Duna vízgyűjtő felső területein jelenős csapadék hullott. A legfrissebb meteorológiai előrej...
2019-05-24 12:08:57
Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért Fák, csillagok, állatok
... gyermekeimet.

Ha messze voltak tőlem, azalatt
eddig is rátok bíztam sorsukat.

Énhozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.

Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.

Te, homokos, köves, aszfaltos út,
vezesd okosan a lányt, a fiút.

Csókold helyettem, szél, az ar...
2019-05-21 19:16:21
Megtisztítják a szovjet hadsereg hulladékaitól az esztergomi Strázsa-hegy környékét
... Nemzeti Park Magyarorsz...
2019-05-03 08:50:57
1 2 3 ...............374 375 ........562 563 ........748 749 750 
Címkék: Duna Múzeumban, Dáma Lovag Erdős Anna, Szabó Lőrinc, Hamvas Béla, ISTEN TENYERÉN ÉBREDTEM, Nemzeti Park Magyarorsz, hazai folyók, esztergomi Duna, szív szavai, szovjet hadsereg, esztergomi Strázsa-hegy, impresszionizmus stílusjegyeit, közlemény szerint, magyarországi folyókon, mikroműanyagnak nevezett, környezetbe kikerülő, kiállítás bemutatja, vízgazdálkodás múltját, vízzel kapcsolatos, folyók szabályozása, fürdés története, mindenütt jelenvalóságról, emberek fákat, valódi Isten, egész világmindenséget, térség folyóin, belvizek gravitációs, érkező vizeket, folyamatos üzem, védekezés másodfokú, érintett folyók, legfrissebb meteorológiai, impresszionizmus, világmindenséget, műanyagszemetet, mikroműanyagnak, jelenvalóságról, összetöredeznek, balatonfüreden, ásványvizekkel, mikroműanyaggá, vízmotívumokat, felhasználását, vízgazdálkodás, forgácsolódnak, legalacsonyabb, belvízvédelmi, megtisztítják, csoportosítva, összekeverjük, meteorológiai, klímaváltozás, következtében, hulladékaitól, panteizmussal,
© 2013 TVN.HU Kft.