|
|
|
... ellepje. Forralás után csökkentsük a lángot, lassú tűzön főzzük, míg meg nem puhul, kevergetés nélkül.
Ha már majdnem puha, terítsük szét a tetején a megmosott rizst, ügyelve, hogy folyadék takarja, főzzük bele (kb. 10-15 perc, rizstől függően). Ha a rizs is megfőtt, ellenőrizzük a sűrűségét, ne legyen teljesen száraz, de leveses sem. Szórjuk meg apróra vágott kor... |
2012-03-26 22:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... ellepje. Forralás után csökkentsük a lángot, lassú tuzön fozzük, míg meg nem puhul, kevergetés nélkül.
Ha már majdnem puha, terítsük szét a tetején a megmosott rizst, ügyelve, hogy folyadék takarja, fozzük bele (kb. 10-15 perc, rizstol függoen). Ha a rizs is megfott, ellenorizzük a suruségét, ne legyen teljesen száraz, de leveses sem. Szórjuk meg apróra vágott kor... |
|
2012-03-26 21:59:30 |
|
|
|
|
|
|
... csak az ösztöneikben van benne. Régebben nálunk is gyakrabban előfordult, hogy ebéd után szunyókált az ember.
A Vese délután 5 és 7 között a legaktívabb. Ilyenkor érdemes több folyadékot fogyasztani, hogy a vese megfelelően át tudja dolgozni a vért, és hogy az kellően híg legyen, kell a folyadék. Lehet, nem véletlen az "ötórai tea"...?
Este hét és kilenc óra ... |
2012-03-26 10:30:27 |
|
|
|
|
|
|
... helyettesítjük és egy tálban a tésztához szükséges élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, akkor az elfolyósodott élesztőt rögvest a tésztához is adhatjuk.
Az édes kelt tésztákban a szükséges folyadék általában tej, ritkább esetekben tejszín. A recept itt is iránymutató, de fél kilónyi lisztnél nagyságrendileg 3 deciliternyi folyadék elégséges egy jó állagú, rugalmas tésztáho... |
|
2012-03-24 20:11:22 |
|
|
|
|
|
|
... bronzkeret fogott össze. Úgy nézett ki, mint valami csőszerű, sokkerekes kaleidoszkóp. A henger mindkét végén zárósapka ült, szintén márványból, amelyek miatt nem lehetett belelátni. Mivel folyadék hangját észlelték odabent-ről, Langdon feltételezte, hogy a henger belül üreges.
A henger szerkezetéhez hasonlóan rejtélyes volt az a bevésés is, ami most magára vonta Langdon kitü... |
|
2012-03-24 19:44:59 |
|
|
|
|
|
|
... folyamatosan keményen edzettem, hogy felkészüljek az idényre. Számomra nem igazán más ez a futam, mint a többi" - jelentette ki . "A legfontosabb, hogy ne dehidratálódjunk, ezért a héten több folyadékot iszom, mint általában, és a nap legforróbb időszakában hűvösben maradok." A folyadék utánpótlása a verseny közben is fontos, bár a pilóták alig egy liternyi, ásványi anyagokkal dús... |
2012-03-23 15:55:21 |
|
|
|
|
|
|
Grépfrút - (Citrus paradisi)
A grepfruit fát - akárcsak a narancsfát - az arab kereskedők hozták be Ázsiából Spanyolországba a 12. században.
Magyaros neve a citrancs, ami a citrom és a narancs keresztezésére utal.
A grépfrút a kínaiak szerint a termékenység és prosperitás jelképe, de hasonlóan vélekedtek erről a görögök és a közel-kelet... |
2012-03-23 12:56:58 |
|
|
|
|
|
|
... kellett egy jó sütő is, aminél pontosan lehet állítani a hőfokot, van légkeverés, alsó-felső sütés és egyéb nyalánkságok.
A hozzávalók legyenek szoba hőmérsékletűek, a felhasznált folyadék (tej) pedig langyos, de semmiképp se forró, mert attól elpusztulnak az élesztőgombák. A friss élesztőt a langyos, egy kevés cukorral édesített tejben fel kell futtatni, a száraz élesz... |
2012-03-23 11:36:46 |
|
|
|
|
|
|
Az indiai kutató Mohamed Babu megfigyelte,hogy a közelében élő egyik hangyafaj potrohán átlátszik az elfogyasztott folyadék. Ekkor jutott eszébe,hogy színes cukorcseppekkel kísérletezik.Megfigyelte,hogy a világosabb zöld és a sárga színek népszerűek voltak,mint a kék vagy a piros,holott az összetételük azonos... |
2012-03-21 18:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, elkeverjük, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl, kipótoljuk tejjel, lényeg az, hogy a folyadék 4 dl legyen). Habverővel kevergetve, kis lángon, sűrű krémmé főzzük. Még melegen, belekeverjük a 20 dkg vajat, meg a meggyet, majd hagyjuk hűlni. A kihűlt krémet a tésztára terítjük, ma... |
2012-03-20 22:08:54 |
|
|
|
|