Belépés
3. ARAB KONYHA
... ellepje. Forralás után csökkentsük a lángot, lassú tűzön főzzük, míg meg nem puhul, kevergetés nélkül.

Ha már majdnem puha, terítsük szét a tetején a megmosott rizst, ügyelve, hogy folyadék takarja, főzzük bele (kb. 10-15 perc, rizstől függően). Ha a rizs is megfőtt, ellenőrizzük a sűrűségét, ne legyen teljesen száraz, de leveses sem. Szórjuk meg apróra vágott kor...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... ellepje. Forralás után csökkentsük a lángot, lassú tuzön fozzük, míg meg nem puhul, kevergetés nélkül.

Ha már majdnem puha, terítsük szét a tetején a megmosott rizst, ügyelve, hogy folyadék takarja, fozzük bele (kb. 10-15 perc, rizstol függoen). Ha a rizs is megfott, ellenorizzük a suruségét, ne legyen teljesen száraz, de leveses sem. Szórjuk meg apróra vágott kor...
2012-03-26 21:59:30
Szervóra
... csak az ösztöneikben van benne. Régebben nálunk is gyakrabban előfordult, hogy ebéd után szunyókált az ember.

A Vese délután 5 és 7 között a legaktívabb. Ilyenkor érdemes több folyadékot fogyasztani, hogy a vese megfelelően át tudja dolgozni a vért, és hogy az kellően híg legyen, kell a folyadék. Lehet, nem véletlen az "ötórai tea"...?

Este hét és kilenc óra ...
2012-03-26 10:30:27
A húsvéti kalács
... helyettesítjük és egy tálban a tésztához szükséges élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, akkor az elfolyósodott élesztőt rögvest a tésztához is adhatjuk.

Az édes kelt tésztákban a szükséges folyadék általában tej, ritkább esetekben tejszín. A recept itt is iránymutató, de fél kilónyi lisztnél nagyságrendileg 3 deciliternyi folyadék elégséges egy jó állagú, rugalmas tésztáho...
2012-03-24 20:11:22
A Da Vinci kód 123.
... bronzkeret fogott össze. Úgy nézett ki, mint valami csőszerű, sokkerekes kaleidoszkóp. A henger mindkét végén zárósapka ült, szintén márványból, amelyek miatt nem lehetett belelátni. Mivel folyadék hangját észlelték odabent-ről, Langdon feltételezte, hogy a henger belül üreges.
A henger szerkezetéhez hasonlóan rejtélyes volt az a bevésés is, ami most magára vonta Langdon kitü...
2012-03-24 19:44:59
Hőség vagy trópusi vihar lesz Malajziában
... folyamatosan keményen edzettem, hogy felkészüljek az idényre. Számomra nem igazán más ez a futam, mint a többi" - jelentette ki . "A legfontosabb, hogy ne dehidratálódjunk, ezért a héten több folyadékot iszom, mint általában, és a nap legforróbb időszakában hűvösben maradok." A folyadék utánpótlása a verseny közben is fontos, bár a pilóták alig egy liternyi, ásványi anyagokkal dús...
2012-03-23 15:55:21
A grépfrút áldásos hatásai
Grépfrút - (Citrus paradisi)

A grepfruit fát - akárcsak a narancsfát - az arab kereskedők hozták be Ázsiából Spanyolországba a 12. században.

Magyaros neve a citrancs, ami a citrom és a narancs keresztezésére utal.

A grépfrút a kínaiak szerint a termékenység és prosperitás jelképe, de hasonlóan vélekedtek erről a görögök és a közel-kelet...
2012-03-23 12:56:58
Zsuzsi főz: Kelt tésztás sütemények
... kellett egy jó sütő is, aminél pontosan lehet állítani a hőfokot, van légkeverés, alsó-felső sütés és egyéb nyalánkságok.

A hozzávalók legyenek szoba hőmérsékletűek, a felhasznált folyadék (tej) pedig langyos, de semmiképp se forró, mert attól elpusztulnak az élesztőgombák. A friss élesztőt a langyos, egy kevés cukorral édesített tejben fel kell futtatni, a száraz élesz...
2012-03-23 11:36:46
Az vagy amit megeszel

Az indiai kutató Mohamed Babu megfigyelte,hogy a közelében élő egyik hangyafaj potrohán átlátszik az elfogyasztott folyadék. Ekkor jutott eszébe,hogy színes cukorcseppekkel kísérletezik.Megfigyelte,hogy a világosabb zöld és a sárga színek népszerűek voltak,mint a kék vagy a piros,holott az összetételük azonos...
2012-03-21 18:30:47
Hűtős süti recept
... tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, elkeverjük, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl, kipótoljuk tejjel, lényeg az, hogy a folyadék 4 dl legyen). Habverővel kevergetve, kis lángon, sűrű krémmé főzzük. Még melegen, belekeverjük a 20 dkg vajat, meg a meggyet, majd hagyjuk hűlni. A kihűlt krémet a tésztára terítjük, ma...
2012-03-20 22:08:54
1 2 3 .....................263 264 265 272 273 ...........408 409 ...........543 544 545 
Címkék: ARAB KONYHA, Ázsiából Spanyolországba, Mohamed Babu, húsvéti kalács, grépfrút áldásos, vagy amit, megmosott rizst, vese megfelelően, tésztához szükséges, elfolyósodott élesztőt, édes kelt, szükséges folyadék, henger mindkét, henger belül, henger szerkezetéhez, héten több, folyadék utánpótlása, verseny közben, pilóták alig, narancsfát &#8211, arab kereskedők, narancs keresztezésére, kínaiak szerint, hozzávalók legyenek, felhasznált folyadék, friss élesztőt, kevés cukorral, száraz élesz, indiai kutató, elfogyasztott folyadék, világosabb zöld, sárga színek, összetételük azonos, meggyről leszűrt, kihűlt krémet, tésztára terítjük, dehidratálódjunk, cukorcseppekkel, nagyságrendileg, spanyolországba, keresztezésére, helyettesítjük, hőmérsékletűek, élesztőgombák, elfolyósodott, elfogyasztott, szerkezetéhez, feltételezte, felkészüljek, nyalánkságok, legfontosabb, kaleidoszkóp, elpusztulnak, folyamatosan, deciliternyi, elmorzsoljuk, termékenység, ellenorizzük, összetételük, ellenőrizzük, kísérletezik, ösztöneikben,
© 2013 TVN.HU Kft.