Belépés
Préta
... hagyományok

Japánban a préta elnevezése gaki, amely a kínai e kuj kifejezésből ered.

657-óta egyes japán buddhisták önmegtartóztatási napot tartanak augusztus közepén, hogy megemlékezzenek a folyton éhező gaki-kra. Úgy tartják, hogy megemlékezéseik és ételfelajánlásaik segítenek nekik megszabadulni szenvedéseiktől.

A modern japán nyelvben a gaki sz...
2019-01-17 14:34:52
ooOoo
... tennivalóm van? És az mennyi időt vesz igénybe?" Mivel érzékenyek a tolakodó energiákra, a túl ingergazdag környezetben képtelenek hatékonyan dolgozni.

Az Ötösök gondolkodása nem folytonos, ami annyit tesz, hogy egyszerre csak egy információra összpontosítanak, félreteszik, majd valami máson kezdenek el gondolkodni. A darabkák nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz. Min...
2019-01-17 09:57:22
Az Urantia könyv - 54. írás
... tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együt...
2019-01-17 09:51:47
Tantra
... elolvashatod, mert minden esetben egy új részlet jelentősége tárul fel előtted. De egy napilap nem a Gíta. Egyszer átolvasod, és vége! Annyit sem ér, hogy egyszer elolvassák, de az emberek folyton azt lapozzák. Újra meg újra elölről kezdik. Mi a baj? Szükségük van erre? Nem - pusztán kényszeresek. Nem képesek csöndesek és passzívak maradni. Ez számukra képtelenség - olyan, mint a ...
2019-01-17 09:44:49
Aranyosi Ervin: Találd meg önmagad! Mikor megszülettél ...
Aranyosi Ervin: Találd meg önmagad!
Mikor megszülettél még önmagad voltál,
aztán a lelkedtől messze kóboroltál.
Mit elvártak tőled, pont olyanná váltál,
megfelelni másnak folyton megpróbáltál.
És azóta mindig rajtad ez az álarc,
még mindig elhiszed, így boldoggá válhatsz,
szeretetre vágyva folytatod a harcod,
és sehogy sem érted, mért vallasz...
2019-01-16 15:08:13
Aranyosi Ervin: Mosolyban fürödni
... mindig
szép dolgokra, sohase a rosszra!
Majd meglátod
a sok ember, örülni fog néked.
Kedvesebbé,
vidámabbá válik majd az élet!
Aki nem tud
mosolyogni, az folyton csak duzzog.
Neked nem kell
őmiatta csúf álarcot húznod!
Nem kell hozzá
hasonulni, ne hagyd, hogy rád hasson,
szomorúság,
jókedv felett, győzelmet arasson!|...
2019-01-16 08:15:46
Imre Flóra
... alszom
mennyiféle fáradtság láza részegít
mennyi élet összefüggése
kínálja hívó érveit

mivé leszek, változik arcom
ujjaimban növekszik az erő
meddig hatványozhatja
folyton-érő magát ez az idő

ki bírna többet, mint amennyi
ellensúly belül terheli
lassanként kezdenek betelni
a várakozás sűrű évei


...
2019-01-15 20:00:37
Boldogság
...,,Ha boldogságunkat valami jövőbeli dolog határozza meg, ez a boldogság sosem fog eljönni. Folyton a holnapot várjuk majd."

-Joshua Harris-...
2019-01-15 18:40:19
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu Shaolin 1000 méteren is döntős
... körbekorcsolyázva ismét visszavette a vezetést, amelyet már nem engedett ki a kezéből. A következő futamban a 20 esztendős Liu Shaoangot sem hagyták vezetni, a két orosz versenyző és Bykanov is folyton elé próbált kerülni, utóbbi egy ilyen manővernél kilökte a magyar gyorskorcsolyázót, aki mivel nem továbbjutó helyen állt ekkor, a továbbjuttatásban sem bízhatott.
A nőknél azo...
2019-01-13 16:19:15
ooOoo
... elképzelésekkel jobban tisztában legyenek.

Ezt a taktikát nem szabad összekevernünk azzal a vággyal, ami a Diplomatákra jellemző és ami a kölcsönös megértést célozza. A Vitázók folyton a tudást keresik, és hogyan is lehetne ezt könnyebben elérni, mint azáltal, hogy egyszerre védenek és támadnak egy elképzelést, méghozzá minden elképzelhető oldalról és szempontból?
...
2019-01-12 00:40:57
1 2 3 ............1261 1262 ......1891 1892 .......2521 2522 2523 
Címkék: Aranyosi Ervin, Imre Flóra, préta elnevezése, folyton éhező, modern japán, mennyi időt, tolakodó energiákra, információra összpontosítanak, igazságosság elkülönülő, isteniség állhatatos, gonoszság területeire, magvábanvaló rossz, idővel együt, emberek folyton, lelkedtől messze, folyton csak, várakozás sűrű, boldogság sosem, holnapot várjuk, következő futamban, ilyen manővernél, magyar gyorskorcsolyázót, kölcsönös megértést, tudást keresik, összpontosítanak, szenvedéseiktől, megemlékezéseik, megemlékezzenek, elképzelésekkel, boldogságunkat, elutasításával, hatványozhatja, gyorskorcsolya, összekevernünk, megszabadulni, kifejezésből, elolvashatod, megszülettél, engedélyezik, magvábanvaló, igazságosság, információra, gondolkodása, kapcsolódnak, területeinek, környezetben, megjelenését, kényszeresek, elképzelhető, diplomatákra, megpróbáltál, összefüggése, rövidpályás, feltétlenül, félreteszik, visszavette, gondolkodni, eredményezi, ingergazdag, szempontból, jelentősége, területeire, elképzelést, hagyományok, képtelenség,
© 2013 TVN.HU Kft.