Belépés
Erdélyi zöldbableves sárgabaracklekvárral
... púpozott teáskanál liszt,
1 teáskanál sárgabaracklekvár (nem tévedés!).


A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított é s ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés közben ráöntök 3 dl h...
2018-04-07 13:52:38
szoljankaleves variációk !
... petrezselyemzöld,
só, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint


Elkészítés: A megtisztított sertésszívet vékony csíkokra metélem. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a szívet, erős lángon fehéredésig keverem, m...
2016-02-27 09:43:50
Töltött csirke


Töltött csirke

1 fej hagymát lereszelek, Kacsazsírban üvegesre fonnyasztom.
1 - 2 db zsömlét tejben megáztatok rá morzsolom a hagymára,
2 - 3 db főtt tojást fel kockázok,
2 - 3 db fokhagymát, füszerezem, jól összekeverem 2 db nyers tojással...
2016-01-09 15:30:48
Lebbencsleves
... kis kockára vágott, nem húsos szalonnából szalonnapörcöt sütök, és kiszedem a zsírjából, és majd csak a leves befejezése előtt néhány perccel teszem a levesbe. A hagymát zsíron (!!) fonnyasztom meg, félrehúzva a tűzről beleteszem a pirospaprikát, majd mindjárt az apró kockára vágott krumplit is, elkeverem és úgy teszem vissza a tűzre, hogy kicsit együtt pároljam az egészet. Én egy...
2015-12-11 14:10:10
Cukkinis ételek
... Félrerakom. A töltelékhez a spagettit eltördelem, és a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd meleg vízzel le is öblítem. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a vajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, és megsózva hozzáteszem az ugyancsak megtisztított és apróra vágott gombát. Beleszórom a fűszereket, majd fedő alatt, saját levében puhára...
2015-07-30 10:30:23
Szamosi rakott burgonya
... teáskanál piros fűszerpaprika, 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, majd a tűzre visszateszem. Hozzárakom a darált húst, megsózom, és folytonosan kevergetve fehéredési...
2015-07-30 10:05:33
Édeni régi étkek - receptes könyv
... 2 dl tejföl, 1 fej hagyma,

1 kanál liszt, pirospaprika, só.

A megtisztított zöldbabot felszelem. A hagymát megtisztítom,

apróra vágom, és olajban megfonnyasztom. Beleteszek egy

késhegynyi piros paprikát, utána a zöldbabot. Gyengén sózom,

és kevés vizet öntök alá és így párolom. Tehetek hozzá zöldpaprikát

és paradics...
2015-07-30 08:15:48
Gombás, sonkás, kapros spagetti
... liszt
1 kicsi marék aprított zöld kapor
Köretnek: 40 dkg Váncsa spagetti

Ahogyan készítem:

Az apróra vágott hagymát 1 kicsi kanál disznózsíron fonnyasztom, majd beleteszem az apró kockára vágott sonkát, amivel lepirítom. Amikor a sonka megpirult beleteszem a szintén apró kockára vágott gombát. Felengedem kevés vízzel. A gomba is fog vizet er...
2015-01-02 20:43:04
kolozsvári csirke
... és 10
percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját
kiolvasztom, majd a pörcöt leszőröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára
fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat
egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyıbıl
kiveszem, és melegen tartom. A pecse...
2014-11-15 13:49:21
Székely-gulyás székelyesen
... kevés csombor
ha székelyesen akarom csinálni akkor kevés csombor

Ahogyan készítem:

A forró zsírba beleteszem a hagymát, babérlevelet, lefonnyasztom, majd beleteszem a feldarabolt fokhagymát, a feldarabolt húst. Fehéredésig zsírján pirítom, megszórom pirospaprikával, átforgatom a forró zsíron, ügyelve, hogy a paprika ne égjen, csak enged...
2014-10-13 21:23:26
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: füstölt szalonnát, zsírját kiolvasztom, zsíron üvegesre, tűzről lehúzva, zúzott fokhagymát, megtisztított sertésszívet, felhevített olajon, leves befejezése, hagymát zsíron, tűzről beleteszem, apró kockára, spagettit eltördelem, szokásos módon, vajon üvegesre, ugyancsak megtisztított, vöröshagymát tisztítás, felforrósított olajon, tűzre visszateszem, darált húst, megtisztított zöldbabot, hagymát megtisztítom, apróra vágott, sonka megpirult, szintén apró, pörcöt leszőröm, visszamaradt zsíron, apró kockákra, hagymás zsíron, forró zsírba, feldarabolt fokhagymát, feldarabolt húst, forró zsíron, petrezselyemzöld, pirospaprikával, csirkedarabokat, megfonnyasztom, felforrósított, szalonnapörcöt, szoljankaleves, megtisztított, pirospaprikát, fűszerpaprika, lefonnyasztom, lebbencsleves, zöldpaprikát, babérlevelet, visszateszem, disznózsíron, zöldbableves, vöröshagymát, összekeverem, megtisztítom, kacsazsírban, sertésszívet, visszamaradt, pirospaprika, folytonosan, székelyesen, fonnyasztom, szalonnából, belekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.