|
|
|
... púpozott teáskanál liszt,
1 teáskanál sárgabaracklekvár (nem tévedés!).
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított é s ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés közben ráöntök 3 dl h... |
2018-04-07 13:52:38 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld,
só, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A megtisztított sertésszívet vékony csíkokra metélem. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a szívet, erős lángon fehéredésig keverem, m... |
|
2016-02-27 09:43:50 |
|
|
|
|
|
|
Töltött csirke
1 fej hagymát lereszelek, Kacsazsírban üvegesre fonnyasztom.
1 - 2 db zsömlét tejben megáztatok rá morzsolom a hagymára,
2 - 3 db főtt tojást fel kockázok,
2 - 3 db fokhagymát, füszerezem, jól összekeverem 2 db nyers tojással... |
2016-01-09 15:30:48 |
|
|
|
|
|
|
... kis kockára vágott, nem húsos szalonnából szalonnapörcöt sütök, és kiszedem a zsírjából, és majd csak a leves befejezése előtt néhány perccel teszem a levesbe. A hagymát zsíron (!!) fonnyasztom meg, félrehúzva a tűzről beleteszem a pirospaprikát, majd mindjárt az apró kockára vágott krumplit is, elkeverem és úgy teszem vissza a tűzre, hogy kicsit együtt pároljam az egészet. Én egy... |
|
2015-12-11 14:10:10 |
|
|
|
|
|
|
... Félrerakom. A töltelékhez a spagettit eltördelem, és a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd meleg vízzel le is öblítem. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a vajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, és megsózva hozzáteszem az ugyancsak megtisztított és apróra vágott gombát. Beleszórom a fűszereket, majd fedő alatt, saját levében puhára... |
|
2015-07-30 10:30:23 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál piros fűszerpaprika, 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, majd a tűzre visszateszem. Hozzárakom a darált húst, megsózom, és folytonosan kevergetve fehéredési... |
2015-07-30 10:05:33 |
|
|
|
|
|
|
... 2 dl tejföl, 1 fej hagyma,
1 kanál liszt, pirospaprika, só.
A megtisztított zöldbabot felszelem. A hagymát megtisztítom,
apróra vágom, és olajban megfonnyasztom. Beleteszek egy
késhegynyi piros paprikát, utána a zöldbabot. Gyengén sózom,
és kevés vizet öntök alá és így párolom. Tehetek hozzá zöldpaprikát
és paradics... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 kicsi marék aprított zöld kapor
Köretnek: 40 dkg Váncsa spagetti
Ahogyan készítem:
Az apróra vágott hagymát 1 kicsi kanál disznózsíron fonnyasztom, majd beleteszem az apró kockára vágott sonkát, amivel lepirítom. Amikor a sonka megpirult beleteszem a szintén apró kockára vágott gombát. Felengedem kevés vízzel. A gomba is fog vizet er... |
2015-01-02 20:43:04 |
|
|
|
|
|
|
... és 10
percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját
kiolvasztom, majd a pörcöt leszőröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára
fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat
egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyıbıl
kiveszem, és melegen tartom. A pecse... |
2014-11-15 13:49:21 |
|
|
|
|
|
|
... kevés csombor
ha székelyesen akarom csinálni akkor kevés csombor
Ahogyan készítem:
A forró zsírba beleteszem a hagymát, babérlevelet, lefonnyasztom, majd beleteszem a feldarabolt fokhagymát, a feldarabolt húst. Fehéredésig zsírján pirítom, megszórom pirospaprikával, átforgatom a forró zsíron, ügyelve, hogy a paprika ne égjen, csak enged... |
2014-10-13 21:23:26 |
|
|
|
|