Belépés
Mézes pogácsa
... z...
2011-01-11 20:32:38
Barackos-túrós lepény
... túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és jól összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a túrós keverékbe forgatjuk. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Rákenjük a túr...
2011-01-11 19:59:50
x
... só
3 dl tejföl
ételízesítő
4-5 gerezd fokhagyma
paprikás liszt
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, 1 órát állni hagyjuk, utána paprikás lisztbe forgatjuk. Teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a csirkedarabokat. A tejfölt ízlés szerint ízesítünk ételízesítővel, majd 4 gerezd átnyomott fokhagymát keverünk a fűszeres tejfölhöz. Ezt a cs...
2011-01-11 13:39:49
Keszeg sütve
... jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a paprikás lisztet. A megszitált liszthez keverjük a fűszerpaprikát.
Az előre besózott keszegeket a paprikás liszbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Serpenyőben olajat melegítünk, amelyben a keszegek mindkét oldalát megsütjük pirosra, ropogósra, közepes ütemben, hogy húsuk ne maradjon nyers középen sem.
A k...
2011-01-11 11:54:17
edesseg,hokifli
... mazsolával-túróval töltöttem.
Feltekerjük, kifliket hajt...
2011-01-10 20:11:12
Sós palacsinták
Palacsintás máj
A vékony sertésmáj-szeleteket vagy a csirkemájat sűrű, sós palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Tálaláskor sózzuk, almapürét adunk mellé.
Palacsintametélt
A sós tésztából sütött palacsintákat 2-4 mm széles metéltekre vágjuk és levesbetétként tálaljuk.


Palacsintasaláta
A sós palacsintákat 1/2 cm széles m...
2011-01-10 19:59:55
Cs betűs receptek
... vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, összekeverjük a hagymás hússal, megsózzuk, és forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.


Csongrádi le...
2011-01-10 17:31:46
Stíriai metélt
... nudliformán megsodorjuk. Felolvasztunk 5 dkg margarint. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és amint a víz színére emelkedik, szitakanállal kiszedegetjük, az olvasztott margarinba forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A krémhez kettéválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a mara...
2011-01-10 15:36:46
B betűs receptek
... rá. Szorosan felcsavarjuk, és hústűvel úgy tűzzük meg, hogy ki ne essen belőle a töltelék. Lisztbe hempergetjük, majd a felvert és tejjel elkevert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, de takaréklángon pirosra sütjük. Ezután a hústűket kivesszük belőle, és sült burgonyával, salátával kínáljuk.


Budai toros káposzta
Hozzávalók: 12 d...
2011-01-10 15:10:10
B betűs receptek
... forraljuk. A gombócokhoz a pontyot ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe rakva 4-5 percig főzzük. Levesbe szaggatott galuskával azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc...
2011-01-10 13:32:24
1 2 3 ................202 203 204 205 ........306 307 ........407 408 409 
Címkék: reszelt citromhéjat, tojásfehérjéből kemény, túrós keverékbe, tésztát kinyújtjuk, csirkét feldaraboljuk, tejfölt ízlés, fűszeres tejfölhöz, paprikás lisztet, megszitált liszthez, előre besózott, paprikás liszbe, felesleget lerázzuk, keszegek mindkét, csirkemájat sűrű, hagymát megsütjük, másik lábosban, héjában főtt, hagymás hússal, forrásban lévő, olvasztott margarinba, sütőt előmelegítjük, krémhez kettéválasztjuk, csipet sóval, tojássárgákat habosra, hústűket kivesszük, pontyot ledaráljuk, keményítőt beledolgozzuk, fölaprított petrezselyemmel, kemény habbá, masszából nedves, palacsintasaláta, palacsintametélt, kettéválasztjuk, csirkedarabokat, tojásfehérjéket, tojásfehérjéből, petrezselyemmel, levesbetétként, zsemlemorzsába, ételízesítővel, fűszerpaprikát, megforrósítjuk, összekeverjük, előmelegítjük, palacsintákat, feldaraboljuk, takaréklángon, beledolgozzuk, tojásfehérjét, beleforgatjuk, tojássárgákat, zsemlemorzsát, felolvasztunk, szitakanállal, kiszedegetjük, hempergetjük, savanyúságot, felcsavarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.