|
|
|
... z... |
2011-01-11 20:32:38 |
|
|
|
|
|
|
... túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és jól összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a túrós keverékbe forgatjuk. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Rákenjük a túr... |
|
2011-01-11 19:59:50 |
|
|
|
|
|
|
... só
3 dl tejföl
ételízesítő
4-5 gerezd fokhagyma
paprikás liszt
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, 1 órát állni hagyjuk, utána paprikás lisztbe forgatjuk. Teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a csirkedarabokat. A tejfölt ízlés szerint ízesítünk ételízesítővel, majd 4 gerezd átnyomott fokhagymát keverünk a fűszeres tejfölhöz. Ezt a cs... |
2011-01-11 13:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a paprikás lisztet. A megszitált liszthez keverjük a fűszerpaprikát.
Az előre besózott keszegeket a paprikás liszbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Serpenyőben olajat melegítünk, amelyben a keszegek mindkét oldalát megsütjük pirosra, ropogósra, közepes ütemben, hogy húsuk ne maradjon nyers középen sem.
A k... |
|
2011-01-11 11:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... mazsolával-túróval töltöttem.
Feltekerjük, kifliket hajt... |
|
2011-01-10 20:11:12 |
|
|
|
|
|
|
Palacsintás máj
A vékony sertésmáj-szeleteket vagy a csirkemájat sűrű, sós palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Tálaláskor sózzuk, almapürét adunk mellé.
Palacsintametélt
A sós tésztából sütött palacsintákat 2-4 mm széles metéltekre vágjuk és levesbetétként tálaljuk.
Palacsintasaláta
A sós palacsintákat 1/2 cm széles m... |
2011-01-10 19:59:55 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, összekeverjük a hagymás hússal, megsózzuk, és forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.
Csongrádi le... |
2011-01-10 17:31:46 |
|
|
|
|
|
|
... nudliformán megsodorjuk. Felolvasztunk 5 dkg margarint. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és amint a víz színére emelkedik, szitakanállal kiszedegetjük, az olvasztott margarinba forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A krémhez kettéválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a mara... |
2011-01-10 15:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... rá. Szorosan felcsavarjuk, és hústűvel úgy tűzzük meg, hogy ki ne essen belőle a töltelék. Lisztbe hempergetjük, majd a felvert és tejjel elkevert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, de takaréklángon pirosra sütjük. Ezután a hústűket kivesszük belőle, és sült burgonyával, salátával kínáljuk.
Budai toros káposzta
Hozzávalók: 12 d... |
2011-01-10 15:10:10 |
|
|
|
|
|
|
... forraljuk. A gombócokhoz a pontyot ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe rakva 4-5 percig főzzük. Levesbe szaggatott galuskával azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc... |
2011-01-10 13:32:24 |
|
|
|
|