|
|
|
... fiatal a fácán (a combokból és az aprólékból levest, vagdaltat készíthetünk). A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott ... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... kefirt, az olajat és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk. A darált diót, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű piteformát, lisztezzük, majd beletöltjük a masszát. 170-180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd onnét számítva, hogy szépen megemelke... |
|
2011-01-09 16:59:26 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
A felszeletelt sertéscombot kiveregetjük, sózzuk
borsozz... |
2011-01-08 21:15:16 |
|
|
|
|
|
|
... k... |
|
2011-01-08 14:07:33 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül bele-szitálják a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben . 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és m... |
|
2011-01-07 20:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A... |
2011-01-07 20:18:07 |
|
|
|
|
|
|
... kovász!
2. Elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és kisebb kockákra vágjuk. Azonnal citromlébe forgatjuk és lecsepegtetjük. A diót durvára vágjuk és elkeverjük a fahéjjal.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipó legyen eg... |
2011-01-07 12:11:48 |
|
|
|
|
|
|
... í... |
2011-01-07 12:06:21 |
|
|
|
|
|
|
... tepsibe a süteményeket, hogy a vágott felük egy irányba álljon, majd előmelegített, forró sütőben (200 fokon) megsütjük.
Hetedik felvonás: A megsült kráflikat még forrón porcukorba forgatjuk. Állítólag sokáig elállnak... Ez a mostani alkalommal nem derült ki, ugyanis hamar elillant az összes sütemény. Úgy tervezzük, hogy legközelebb kb. 10 év múlva vágunk bele ismét.
... |
2011-01-07 10:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, a mazsolával és a citromhéjjal. A megmaradt három tojás fehérjét (egy a tésztából maradt meg) kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémbe forgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Villával megböködjük, felvert tojással m... |
2011-01-06 19:29:39 |
|
|
|
|