|
|
|
... mandulát, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd az egészet jól összekeverjük.
2. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan a mandulás masszába forgatjuk. Egy nyitható tortaformát (átmérő: 26 cm) kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. Beletöltjük a tésztát, és a tortát kb. 50 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, s í... |
2007-03-18 01:04:06 |
|
|
|
|
|
|
... galuskákat szaggatunk a forrásban lévő sós vízbe. Amint feljönnek a tetejére, kiszedjük és ... |
|
2007-03-16 00:36:11 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A halat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, de nem túlhevített olajban aranysárgára sütjük. Csiki mártással kínáljuk.
Elkészítjük a Csiki mártást: A gombát a citromos vízben megpároljuk, leszűrjük, hagyjuk kihű... |
2007-03-10 06:46:27 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepéb... |
|
2007-03-06 00:42:27 |
|
|
|
|
|
|
... a pirospaprikát, és a tört fokhagymát jól összekeverjük. Ezt követően elővesszük a félbe vágott padlizsánokat, megkenjük a töltelékkel, és össze... |
|
2007-03-04 16:57:40 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat (túró, tojás, búzadara, vaníliás cukor) összekeverjük, 1 órára hűtő... |
2007-02-26 05:47:11 |
|
|
|
|
|
|
... Utána cikkekre vágjuk, és salátástálban a párolt paprikával összekeverjük. A padlizsánszeleteket leitatjuk, grillben va... |
2007-02-26 01:14:12 |
|
|
|
|
|
|
... gyúrható legyen. Végül kiterítünk egy nagy folpack darabot, és a masszát hosszában ráhal... |
2007-02-24 11:44:15 |
|
|
|
|
|
|
... dobjuk, majd onnan kivéve szeletekre vágjuk és 20 percig főzzük. A vízből kiszedve lecsepegtetjük. Vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és ebbe tesszük a csicsókát. Könnyű bámulásig forgatjuk benne, sóval, borssal meghintjük és zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Csicsóka pogácsa
Hozzávalók: 20 dkg áttört, főtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg m... |
2007-02-23 07:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... olajat vékony sugárban a citromléhez keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, a citromfüvet, a mustárt, kevés sót és kb. 1 dl vizet. Közvetlenül a tálalás előtt ebben forgatjuk meg az alaposan leszárított és kisebb darabokra tépett fejessaláta-leveleket.
Energia: 243 kJ/58 kcal
Szénhidrát: 2,2 g
Olaszos fejes saláta
Hozzáva... |
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|