Belépés
Ma született a Celsius-skála megalkotója.......


314 éve....

Anders Celsius (Ovanåker, 1701. november 27. - Uppsala, 1744. április 25.) svéd természettudós, csillagász, a Celsius-skála megalkotója. A svéd és a berlini akadémia, valamint a londoni Royal Society tagja volt.

Azon az upps...
2015-11-27 18:20:04
A stressz és a Tao
... energiáink. A káros stressz akkor gyűlik össze leginkább, amikor megtagadjuk ezeket a ciklusokat - amikor a csúcson lévő energiát korlátok közé szorítjuk, amikor a nyugvó energiát forrpontig akarjuk hevíteni, amikor a fejlődést összezsugorítjuk, megkeményítjük, ha az átalakulást akadályozzuk, illetve ha az éppen megszilárduló dolgokat örökké átalakítanánk.
Forrás :andal...
2015-10-11 08:29:15
Töltött káposzta gerslivel
... paradicsommal elkevert 3-4 dl víz

Elkészítés:

A káposztát meglékelem, mint a görögdinnyét szokás. Nagy fazékban annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi, sózom, és forrpontig hevítem, de nem főzöm. Félreteszem, hagyom legalább 2 órát a vízben abárolódni. Majd a vizet leöntöm, a káposztát leveleire szedem, a leveleken a vastag ereket elvékonyítom, a nagyobbakat ...
2015-09-19 23:14:19
Karácsonyi 3x3
... tesszük a tojások sárgáját, hozzáöntjük a 2 dl félretett bort, és habverővel simára keverjük. Amikor a bor felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kevergetve forrpontig hevítjük. Ezután finom szűrőn keresztül átszűrjük és előmelegített csészékben azonnal, forrón asztalra adjuk.

Borleves 3.
Habosra keverünk 6 tojássárgáját 8 evőkanál cukor...
2015-04-21 12:57:58
Tojás kocsonya
... teszi a levet.) A zöldséghez tesszük, szükség szerint még kevés sóval ízesítjük, lazán összekeverjük, és majdnem teletöltjük a tojáshéjakat. A langyos erőlevesben feloldjuk a zselatint, forrpontig melegítjük, pár percnyi hűlés után a tojáshéjba pakolt zöldséges keverékre öntjük. Egy óra múlva hűtőszekrénybe tesszük. Dermedés után, tálaláskor óvatosan lefejtjük a tojáshéjat. Az átt...
2015-04-05 10:14:19
Sóskamártás
... nagyon kevés vizet öntünk alá, és a tejfölös habarást belefőzzük. Ekkor botmixerrel jól megdolgozzuk, és visszatesszük a tűzre. Feleresztjük két deci tejszínnel és egy kevés tejjel, forrpontig melegítjük, és még némi cukorral beállítjuk az ízét. Lehet csak tejjel is készíteni, de a tejszín nagyon finom bársonyosságot ad a kész ételnek, érdemes rá áldozni.


...
2014-02-05 08:12:48
Mikulás csoki
... kakaóval, a kávéval és a liszttel tovább keverjük, majd beleöntjük a maradék tejet. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, s beleöntjük a keverékbe. Kézi habverővel állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. A tejszín felét a porcukorral és a rummal habbá verjük, a csokihoz adjuk és azonnal tálaljuk. A tetejét a maradék tejszínhabbal díszítjük
...
2013-12-08 15:51:08
Csokoládétorta (24 szeletes)
... letakarjuk.

Krém készítése: a cukrot a kakaóval, a tejszínnel és 2 dl tejjel felforraljuk. A maradék tejhez hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját. Lassan belekeverjük a kakaós tejet, forrpontig hevítjük, majd kihűtjük. Utána hozzáadjuk a margarint és a rumot.

A tésztát 4 lapba vágjuk, megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
A csokoládét gőz felett m...
2013-10-07 20:45:18
Karácsonyra is elkészíthető.
... ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.

A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.
Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.
Időnként megk...
2012-12-11 21:03:26
Kávékrémes diós szelet
... ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.

A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.
Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.
Időnként megk...
2012-12-11 18:28:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Anders Celsius, Royal Society, berlini akadémia, londoni Royal, káros stressz, ciklusokat &#8211, csúcson lévő, nyugvó energiát, fejlődést összezsugorítjuk, átalakulást akadályozzuk, éppen megszilárduló, káposztát meglékelem, görögdinnyét szokás, vízben abárolódni, vizet leöntöm, káposztát leveleire, vastag ereket, tojások sárgáját, zöldséghez tesszük, langyos erőlevesben, tojáshéjba pakolt, tejfölös habarást, kevés tejjel, tejszín nagyon, kész ételnek, liszttel tovább, maradék tejet, tejszín felét, rummal habbá, csokihoz adjuk, maradék tejszínhabbal, maradék tejhez, kakaós tejet, csokoládét g&#245, krémhez elkeverjük, egész tojást, tojás sárgákat, kész krém, összezsugorítjuk, csokoládétorta, bársonyosságot, tojássárgákhoz, természettudós, megkeményítjük, hűtőszekrénybe, előmelegített, megolvasztjuk, hozzákeverjük, tojássárgáját, tejszínhabbal, visszatesszük, összekeverjük, átalakítanánk, megszilárduló, paradicsommal, elkészíthető, tojáshéjakat, belekeverjük, feleresztjük, megdolgozzuk, felforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.