|
|
|
314 éve....
Anders Celsius (Ovanåker, 1701. november 27. - Uppsala, 1744. április 25.) svéd természettudós, csillagász, a Celsius-skála megalkotója. A svéd és a berlini akadémia, valamint a londoni Royal Society tagja volt.
Azon az upps... |
2015-11-27 18:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... energiáink. A káros stressz akkor gyűlik össze leginkább, amikor megtagadjuk ezeket a ciklusokat - amikor a csúcson lévő energiát korlátok közé szorítjuk, amikor a nyugvó energiát forrpontig akarjuk hevíteni, amikor a fejlődést összezsugorítjuk, megkeményítjük, ha az átalakulást akadályozzuk, illetve ha az éppen megszilárduló dolgokat örökké átalakítanánk.
Forrás :andal... |
|
2015-10-11 08:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsommal elkevert 3-4 dl víz
Elkészítés:
A káposztát meglékelem, mint a görögdinnyét szokás. Nagy fazékban annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi, sózom, és forrpontig hevítem, de nem főzöm. Félreteszem, hagyom legalább 2 órát a vízben abárolódni. Majd a vizet leöntöm, a káposztát leveleire szedem, a leveleken a vastag ereket elvékonyítom, a nagyobbakat ... |
2015-09-19 23:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük a tojások sárgáját, hozzáöntjük a 2 dl félretett bort, és habverővel simára keverjük. Amikor a bor felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kevergetve forrpontig hevítjük. Ezután finom szűrőn keresztül átszűrjük és előmelegített csészékben azonnal, forrón asztalra adjuk.
Borleves 3.
Habosra keverünk 6 tojássárgáját 8 evőkanál cukor... |
|
2015-04-21 12:57:58 |
|
|
|
|
|
|
... teszi a levet.) A zöldséghez tesszük, szükség szerint még kevés sóval ízesítjük, lazán összekeverjük, és majdnem teletöltjük a tojáshéjakat. A langyos erőlevesben feloldjuk a zselatint, forrpontig melegítjük, pár percnyi hűlés után a tojáshéjba pakolt zöldséges keverékre öntjük. Egy óra múlva hűtőszekrénybe tesszük. Dermedés után, tálaláskor óvatosan lefejtjük a tojáshéjat. Az átt... |
|
2015-04-05 10:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... nagyon kevés vizet öntünk alá, és a tejfölös habarást belefőzzük. Ekkor botmixerrel jól megdolgozzuk, és visszatesszük a tűzre. Feleresztjük két deci tejszínnel és egy kevés tejjel, forrpontig melegítjük, és még némi cukorral beállítjuk az ízét. Lehet csak tejjel is készíteni, de a tejszín nagyon finom bársonyosságot ad a kész ételnek, érdemes rá áldozni.
... |
2014-02-05 08:12:48 |
|
|
|
|
|
|
... kakaóval, a kávéval és a liszttel tovább keverjük, majd beleöntjük a maradék tejet. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, s beleöntjük a keverékbe. Kézi habverővel állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. A tejszín felét a porcukorral és a rummal habbá verjük, a csokihoz adjuk és azonnal tálaljuk. A tetejét a maradék tejszínhabbal díszítjük
... |
2013-12-08 15:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... letakarjuk.
Krém készítése: a cukrot a kakaóval, a tejszínnel és 2 dl tejjel felforraljuk. A maradék tejhez hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját. Lassan belekeverjük a kakaós tejet, forrpontig hevítjük, majd kihűtjük. Utána hozzáadjuk a margarint és a rumot.
A tésztát 4 lapba vágjuk, megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
A csokoládét gőz felett m... |
2013-10-07 20:45:18 |
|
|
|
|
|
|
... ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.
A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.
Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.
Időnként megk... |
2012-12-11 21:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.
A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.
Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.
Időnként megk... |
2012-12-11 18:28:53 |
|
|
|
|