Belépés
A káposzta fogyasztása






Tápértéke:


Tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vit...
2011-02-27 08:16:58
Sült túrókolbászkák
... szempontból a túró értéke hasonló a többi tejsavbaktérium kultúrával előállított tejtermékéhez. Alacsony zsírtartalma miatt viszonylag sok magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz, és alacsony energiatartalma miatt mindenkinek különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek javasolt a fogyasztása. A túró rendkívül könnyen emészthető...
2011-02-27 07:31:20
Veszélyes adalékanyag
... képességét. Csökkenti a vitaminok és a vas felszívódását, fokozva a hiányállapotok esélyét.

Plasztikázott ételek - a foszfátok

Az állományjavítók leggyakoribb fajtái a foszforsavak és sóik, a foszfátok. Szerepük, hogy a feldolgozott élelmiszerek színét, ízét és formáját hosszasan megőrizzék. Ám épp ellenkező hatást váltanak ki csontrendszeredben: hozzáj...
2011-02-26 10:06:30
Vitamin ABC
... elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.

A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meggyorsítja a csontképződés folyamatát.

Természetes forrásai: tőkehalmájolaj, hering, makréla, lazac, máj, tojás, tej és tejtermékek, cheddar saj...
2011-02-25 17:57:27
Ki volt a gyufa feltalálója?
... eszébe a hangtalan gyufa megoldása. A megvalósításig több év telt el, de 1836-ban végül szabadalmaztatta a zajtalan és robbanásmentes gyufát. Ebben az volt az újítás, hogy a gyufafejen a foszfort káliumklorát helyett ólomdioxiddal keverte. Találmányát egy gyufagyárosnak adta el, így szerzett pénzéből pedig Berlinbe ment tanulni a Mezőgazdasági Főiskolára. Hazatérte után megalapíto...
2011-02-25 09:26:39
Melyek a csokoládé jótékony hatásai?
... gyakorolfeniletilamin - boldogságérzés keltéseanandamid - örömérzet okozásaflavonoidok - antioxidáns tulajdonságú vegyületek, amik a sz...
2011-02-24 20:32:27
vöröshagyma
... hatással van a vöröshagyma

A magyar háztartások jellegzetes zöldsége és fűszernövénye a vizet, rostanyagot, B1-, B2- és C-vitamint, nikotinsavat, káliumot, kalciumot, vasat, foszfort, valamint jellegzetes illatát adó kénvegyületeket tartalmazó, baktériumellenes hatású, aprításakor a környezetében lévő mikroorganizmusokat elpusztító vöröshagyma. Rendszeres fogyasztása cs...
2011-02-24 18:07:35
Miért drágább a barna liszt, mint a fehér és a barna cukor, mint a fehér cukor?
... közül.


A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot,
vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek
kialakulását is, csökkenti a koleszterin szintet és a vérnyomást.
Ezen kívül elhízni is ...
2011-02-23 22:17:36
Káposzta a köbön: 3 fogyasztó
... egészséges is a káposzta. Értékes vitaminokban gazdag, A-, C- és E-vitamin, K- és B1-vitamin is található benne. Rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, magas a kalcium-, a magnézium-, a foszfor-, kálium- és a vas-tartalma.

Káposzta a köbön: 3 fogyasztó étel

Lényegében természetes antibiotikum: gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő. A ...
2011-02-23 19:01:43
Vitamin ABC
... koleszterinszintet.



Chlorella

Chlorella mikróalga a leggazdagabb klorofill tartalommal rendelkezi.

A Chlorella gazdag vitaminokban (B-vitaminokat, C -és E- vitaminok) és ásványi anyagokban (f...
2011-02-23 12:52:13
1 2 3 ................204 205 .....271 272 273 ...306 307 ........407 408 409 
Címkék: Vitamin ABC, Mezőgazdasági Főiskolára, káposzta fogyasztása, gyufa feltalálója, csokoládé jótékony, barna liszt, barna cukor, fehér cukor, túró értéke, többi tejsavbaktérium, túró rendkívül, hiányállapotok esélyét, állományjavítók leggyakoribb, feldolgozott élelmiszerek, gyárilag előállított, zsírokkal együtt, foszfor felszívódását, csontképződés folyamatát, hangtalan gyufa, megvalósításig több, foszfort káliumklorát, gyufagyárosnak adta, magyar háztartások, környezetében lévő, teljes kiőrlésű, koleszterin szintet, leggazdagabb klorofill, baktériumellenes, keltéseanandamid, szabadalmaztatta, tejsavbaktérium, állományjavítók, elővitaminokból, kénvegyületeket, energiatartalma, hiányállapotok, tőkehalmájolaj, boldogságérzés, szívbetegségek, megvalósításig, túrókolbászkák, gyufagyárosnak, robbanásmentes, környezetében, plasztikázott, csontképződés, elraktározott, fűszernövénye, felszívódását, nepgyogyaszat, tejtermékéhez, ólomdioxiddal, cukorbetegség, mezőgazdasági, vitaminokban, vékonybélből, kialakulását,
© 2013 TVN.HU Kft.