|
|
|
Tápértéke:
Tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vit... |
2011-02-27 08:16:58 |
|
|
|
|
|
|
... szempontból a túró értéke hasonló a többi tejsavbaktérium kultúrával előállított tejtermékéhez. Alacsony zsírtartalma miatt viszonylag sok magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz, és alacsony energiatartalma miatt mindenkinek különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek javasolt a fogyasztása. A túró rendkívül könnyen emészthető... |
|
2011-02-27 07:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... képességét. Csökkenti a vitaminok és a vas felszívódását, fokozva a hiányállapotok esélyét.
Plasztikázott ételek - a foszfátok
Az állományjavítók leggyakoribb fajtái a foszforsavak és sóik, a foszfátok. Szerepük, hogy a feldolgozott élelmiszerek színét, ízét és formáját hosszasan megőrizzék. Ám épp ellenkező hatást váltanak ki csontrendszeredben: hozzáj... |
2011-02-26 10:06:30 |
|
|
|
|
|
|
... elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.
A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meggyorsítja a csontképződés folyamatát.
Természetes forrásai: tőkehalmájolaj, hering, makréla, lazac, máj, tojás, tej és tejtermékek, cheddar saj... |
|
2011-02-25 17:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... eszébe a hangtalan gyufa megoldása. A megvalósításig több év telt el, de 1836-ban végül szabadalmaztatta a zajtalan és robbanásmentes gyufát. Ebben az volt az újítás, hogy a gyufafejen a foszfort káliumklorát helyett ólomdioxiddal keverte. Találmányát egy gyufagyárosnak adta el, így szerzett pénzéből pedig Berlinbe ment tanulni a Mezőgazdasági Főiskolára. Hazatérte után megalapíto... |
|
2011-02-25 09:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... gyakorolfeniletilamin - boldogságérzés keltéseanandamid - örömérzet okozásaflavonoidok - antioxidáns tulajdonságú vegyületek, amik a sz... |
2011-02-24 20:32:27 |
|
|
|
|
|
|
... hatással van a vöröshagyma
A magyar háztartások jellegzetes zöldsége és fűszernövénye a vizet, rostanyagot, B1-, B2- és C-vitamint, nikotinsavat, káliumot, kalciumot, vasat, foszfort, valamint jellegzetes illatát adó kénvegyületeket tartalmazó, baktériumellenes hatású, aprításakor a környezetében lévő mikroorganizmusokat elpusztító vöröshagyma. Rendszeres fogyasztása cs... |
2011-02-24 18:07:35 |
|
|
|
|
|
|
... közül.
A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot,
vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek
kialakulását is, csökkenti a koleszterin szintet és a vérnyomást.
Ezen kívül elhízni is ... |
2011-02-23 22:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... egészséges is a káposzta. Értékes vitaminokban gazdag, A-, C- és E-vitamin, K- és B1-vitamin is található benne. Rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, magas a kalcium-, a magnézium-, a foszfor-, kálium- és a vas-tartalma.
Káposzta a köbön: 3 fogyasztó étel
Lényegében természetes antibiotikum: gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő. A ... |
2011-02-23 19:01:43 |
|
|
|
|
|
|
... koleszterinszintet.
Chlorella
Chlorella mikróalga a leggazdagabb klorofill tartalommal rendelkezi.
A Chlorella gazdag vitaminokban (B-vitaminokat, C -és E- vitaminok) és ásványi anyagokban (f... |
2011-02-23 12:52:13 |
|
|
|
|