Belépés
Dal a hazai kalácsról
............
Baja Mihály
...........DAL A HAZAI KALÁCSRÓL.

Barnahéjú, puhabelű,
Drága kis jószágom,
Hogy jutottál hozzám ennyi
Tenger pusztaságon.

Messze földről jövögettél,
Hogy hozott a posta, ...
2012-04-30 20:52:45
Fonott foszlós kalács receptje
... (kb. 2,5-3 dl), hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, míg szép sima lesz és hólyagokat vet. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott, langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács), és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük, és meleg helyen lassan megkelesztjük (legalább 45 perc, jól meg kell keleszteni, mert különben megreped). Belisztezett d...
2011-05-05 19:30:02
Húsvéti Menü
... serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.
HÚSVÉTI FOSZLÓS KALÁCS Húsvéti vendégváró keksz ...
2011-04-22 07:02:16
Húsvéti foszlós kalács


hozzávalók 4 főre

* 1 kg finomliszt (BL 55)
* 5 dkg élesztő
* 4 dl tej
* 1 dl olaj
* 3 ek cukor
* 1 mk só
* 1 citrom reszelt héja
* 1 cs vaníliás cukor
* 1kk szódabikarbóna
...
2011-04-11 16:26:08
húsvéti kalács

1 kg finomliszt (BL 55)
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl olaj
3 ek cukor
1 mk só
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1kk szódabikarbóna
1 tojás
továbbá
mazsola
szeletelt mandula
mák
kenéshez
1 tojás...
2011-04-02 16:58:51
Foszlós kalács-teljes kiőrlésű
Foszlós kalács-teljes kiőrlésű

hozzávalók 4 főre

* 60 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
* 4 dkg friss élesztő
* csipet só
* 5 db édeske, összetörve
* 10 dkg mazsola (elhagyható)
* 1 cs vaníliás cukor
* 6 dkg margarin
* 2 tojás
* 270 ml langyos tej
...
2010-08-18 16:03:43
Foszlós kalács
... 10 dkg mazsola (elhagyható)
* 1 cs vaníliás cukor
* 6 dkg margarin
* 2 tojás
* 270 ml langyos tej
elkészítés

1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
3. A lisztet a s...
2010-08-18 09:06:33
Foszlós kalács
... Süssina-t használok)
* 1/2 citrom reszelt héja
* nagyobb csipet só
* kb. 2 dl tej (a liszt minőségétől függően)
elkészítés

1. A lisztet a kelt tészta gyártásra rendszeresített tálba öntjük, krátert formázunk a közepén.
2. Kis lábaskában f...
2010-08-13 08:21:34
1 
Címkék: Húsvéti Menü, Baja Mihály, HAZAI KALÁCSRÓL, HÚSVÉTI FOSZLÓS KALÁCS, hazai kalácsról, langyos tejben, mazsolát langyos, liszt minőségétől, kelt tészta, ketcicakonyhaja, rendszeresített, szódabikarbóna, előmelegített, megkelesztjük, felolvasztjuk, meglisztezzük, részletekben, belisztezett, pusztaságon, minőségétől, kidolgozzuk, alufóliával, pihentetjük, elkészítés, beleöntünk, serpenyőbe, olvasztott, letakarjuk, elhagyható, lassanként, jövögettél, beáztatjuk, finomliszt, hozzávalók, vendégváró, keleszteni, összetörve, hólyagokat, lábaskában, használok, barnahéjú, margarint, kalácsról, dolgozzuk, gyártásra, szeletelt, formázunk, búzaliszt, mazsolát, kenéshez, átmossuk, vaníliás, receptje, kiőrlésű, margarin, megreped, legalább, különben, puhabelű, jutottál, jószágom, nosalty, húsvéti, foszlós, langyos, élesztő, tetejét, lisztet, pirosra, tálalás, krátert,
© 2013 TVN.HU Kft.