Belépés
Alapjogokért Központ: politikai megfontolás állhat a francia biztosjelölt elutasítása mögött
...
Hozzátette: lehetséges, hogy az Európai Parlament így próbál borsot törni Emmanuel Macron francia elnök orra alá, aki az EU szerint túlságosan meghatározó lett az az elmúlt időszak európai politikájában.
Franciaország nehéz helyzetbe került, új jelöltet kellene állítania, akit az EB szakbizottsága még október 23. előtt meghallgat és elfogad - ismertette.
Pócza Istv...
2019-10-11 09:01:10
EU-tisztújítás - Az EP illetékes szakbizottságai elutasították a francia biztosjelöltet
... foglalkozó új főigazgatóságért.
Szakértők arról számoltak be, hogy von der Leyen nagy valószínűséggel új jelöltet fog kérni Franciaországtól.
A megválasztott elnök a múlt héten új biztosjelöltet kért Magyarországtól és Romániától is az EP jogi szakbizottságában összeférhetetlenségre hivatkozva elutasított Trócsányi László és Rovana Plumb helyett.
A mostani fejlemény...
2019-10-10 15:51:30
EU-tisztújítás - Ártatlanságát hangoztatta a francia biztosjelölt a fiktív asszisztensi állások ügyében
...
A novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban Ursula von der Leyen megválasztott elnök a belső piaci "szuperportfóliót" szánja a francia politikusnak, így ő felügyelné az iparpolitikát, támogatva a digitális egységes piacot is, továbbá ő felelne a védelmi iparral és űrkutatással foglalkozó új főigazgatóságért.
Noha Goulard az EP illetékes bizottságai előtt sok témáró...
2019-10-02 20:22:08
Illegális bevándorlás - Bakondi: egyre nagyobb bajban van Görögország
... közölte.
A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a migráció tekintetében az elmúlt időszakban meglehetősen furcsa kijelentéseket tettek egyes nyugat-európai vezetők.
A svéd biztosjelölt meghallgatásán világossá vált, hogy Európa népességpótlása érdekében támogatja a gazdasági menekülteket befogadását - mondta Bakondi György.
A francia elnök és a finn minisztereln...
2019-10-02 11:51:36
Kormánypártok: Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, a bevándorláspárti erők ezért támadják
... számítani lehetett, a bevándorláspárti erők máris támadni kezdték Trócsányi László biztosi kinevezését. Az egyik nagy Soros-szervezet az Európai Parlamentben is össztűz alá vette a biztosjelöltet, követelve, hogy ne szavazzák meg Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosnak.
A KDNP-s politikus úgy értékelt: Trócsányi László kinevezése a Soros-terv ú...
2019-09-19 15:21:25
EU-tisztújítás - Sylvie Goulard volt centrista védelmi miniszter Franciaország biztosjelöltje
...
Az 54 éves Goulard hazájában és az uniós politikai színtéren is elismert európai tapasztalatokkal rendelkezik, és megvan a képessége ahhoz, hogy jelentős szerepet játsszon az Ursula von der Leyen által vezetett bizottságban - jelezte az Elysée-palota.
A volt európai parlamenti képviselő Emmanuel Macron államfővé választását követően alig egy hónapig volt a védelmi tárca ...
2019-08-28 13:31:51
Brexit - Brit uniós biztosjelölt: szorosabb együttműködésre van szükség a terrorizmus elleni harc terén
... megteremtését célzó erőfeszítések megkettőzése érdekében.
"A mai világban a tagállamok egyikének biztonsága egyenlő a tagországok mindegyikének biztonságával" - jelentette ki a biztosjelölt. "A nemzetbiztonság továbbra is a tagállamok kizárólagos felelőssége, a határokon átnyúló fenyegetések kezelése azonban egyedül nem megvalósítható" - tette hozzá.
"Mindig is büszke vo...
2016-09-12 21:44:19
EU-tisztújítás - Reagálások a Juncker-bizottság európai parlamenti megszavazására
... elmúlt években a francia gazdaságot nem repítette a sztratoszférába, őneki kellene az európai gazdaság felpezsdítésén munkálkodni, és nem utolsó sorban ebben a bizottságban a magyar biztosjelölt, Navracsics Tibor megkapta azt a portfóliót - kis módosításokkal, az állampolgársági ügyek eltávolításával és helyette a sportügyeknek az odarendelésével -, amely kapcsán a parlamenti szak...
2014-10-22 15:14:07
A megélhetési bűnöző Navracsis és Szanyi
... csúcsminisztere, többek között egykori igazságügyi minisztere, aki utoljára néhány napra még a külügyminiszterséget is elvállalta, bár tudta, nem neki szánják a tárcát, az egyetlen olyan biztosjelölt volt a brüsszeli meghallgatásokon, akit a kormánya miatt csesztettek, akit azért aláztak, mert ezzel az őt javasló kormányfőnek, nevezetesen Orbán Viktornak üzentek, hogy menjen a jó ...
2014-10-08 07:59:58
EU-tisztújítás - Moscovici 22 pótkérdést kapott
...
Az eddig meghallgatott uniós biztosjelöltek nagy többségét jóváhagyta az Európai Parlamentben (EP) a jelölt tárcájának megfelelő szakbizottság. Az oktatás, kultúra, ifjúság, és uniós polgárság területére szánt magyar néppárti Navracsics Tibormellett azonban a cseh liberális Vera Jourová (jogérvényesülés, fogyasztóvédelem, nemek közötti egyenjogúság) és a francia Pierre Moscov...
2014-10-06 15:20:39
1 2 
Címkék: Alapjogokért Központ, Trócsányi László, Sylvie Goulard, Európai Parlament, Emmanuel Macron, Pócza Istv, Rovana Plumb, Európai Bizottságban Ursula, Noha Goulard, Bakondi György, Európai Parlamentben, Trócsányi Lászlót, Navracsics Tibor, Orbán Viktornak, Navracsics Tibormellett, Vera Jourová, Pierre Moscov, francia biztosjelölt, francia biztosjelöltet, fiktív asszisztensi, bevándorláspárti erők, terrorizmus elleni, megélhetési bűnöző, megválasztott elnök, múlt héten, mostani fejlemény, novemberben hivatalba, belső piaci, francia politikusnak, digitális egységes, védelmi iparral, belbiztonsági főtanácsadó, migráció tekintetében, elmúlt időszakban, svéd biztosjelölt, gazdasági menekülteket, francia elnök, finn minisztereln, egyik nagy, uniós politikai, képessége ahhoz, volt európai, hónapig volt, védelmi tárca, tagállamok egyikének, tagországok mindegyikének, nemzetbiztonság továbbra, tagállamok kizárólagos, határokon átnyúló, francia gazdaságot, európai gazdaság, magyar biztosjelölt, állampolgársági ügyek,
© 2013 TVN.HU Kft.