Belépés
Újabb volt francia miniszter ellen indult vizsgálat feltételezett európai parlamenti fiktív asszisztensi álláso
... párizsi bíróság korrupcióellenes vizsgálóbírói november 15. óta több közéleti szereplőt is meggyanúsítottak a Modem ellen folyó eljárásban, többi között Sylvie Goulard volt francia biztosjelöltet, Michel Mercier volt igazságügyi minisztert és Alexandre Nardellát, a párt pénztárnokát.
Francois Bayrou pártelnököt pénteken hallgatják meg.
A vizsgálóbírók arra kíváncsiak, ho...
2019-12-05 12:31:44
Vizsgálat indult a volt francia biztosjelölt ellen Párizsban
...
Sylvie Goulard ellen - akinek kinevezését októberben az Európai Bizottságban belső piaci biztosi posztjára az illetékes szakbizottságok elutasították - közpénz elsikkasztásának gyanúja miatt indított eljárást a párizsi bíróság, miután meghallgatta a volt politikust.
A párizsi bíróság korrupcióellenes vizsgálóbírói november 15. óta több közéleti szereplőt is meggyanúsíto...
2019-12-02 16:42:04
Szijjártó: a külügyi tanács elfogadta az új Európai Bizottság összetételére vonatkozó javaslatot
... terület" - közölte a miniszter.
Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november 1-jén lépett volna hivatalba, azonban ezt három - a magyar, a román és a francia - biztosjelölt európai parlamenti elutasítása miatt el kellett halasztani.
Az új bizottság a tervek szerint december 1-jén kezdi meg munkáját. Az Európai Parlament (EP) plénuma november 27-én szavaz...
2019-11-25 11:01:15
Brexit - Az Európai Bizottság éjfélig várja London válaszát november közepén küldött levelére
... Bizottság november 14-én felszólító levél küldésével kötelezettségszegési eljárást indított Nagy-Britannia ellen, amiért az nem nevezte meg határidőre az új uniós bizottságba szánt biztosjelöltjét. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés vonatkozó cikkével összhangban az uniós bizottság arra kérte fel az Egyesült Királyságot, hogy november 22-ig nyújtsa be észrevételeit, vagy ...
2019-11-22 19:00:32
EU-tisztújítás - Az EU kötelezettségszegési eljárást indít Nagy-Britannia ellen biztosjelöltje megnevezésének e
... Európai Bizottságnak minél előbb hivatalba kell lépnie - írták.
Mint közölték: az Egyesült Királyság levelében azt írta: nincsen abban a helyzetben, hogy javaslatot tegyen új biztosjelölt személyére a közelgő, december 12-re kiírt előrehozott parlamenti választásokra való tekintettel.
Az Európai Bizottság ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy a kialakult uniós ítélkezési g...
2019-11-14 22:37:07
EU-tisztújítás - Valean: a kerozinadó bevezetése is a lehetőségek között van
... koordinátori többség - végül egyszerű többséggel dönthet titkos szavazáson.
Az EP illetékes bizottságaiban ...
2019-11-14 22:17:39
EU-tisztújítás - Breton ígéretet tett az összeférhetetlenségi szabályok betartására
... koordinátori többség - végül egyszerű többséggel dönthet titkos szavazáson.
Az EP illetékes bizottságaiban ...
2019-11-14 22:17:28
EU-tisztújítás - November 14-re tervezik a francia, a magyar és a román jelölt meghallgatását
... ez a legtöbbek szerint valószínű, akkor ezután következnek csütörtökön a meghallgatások a nekik szánt portfóliókkal foglalkozó EP-szakbizottságokban - ezen bukott el az első francia biztosjelölt -, itt bizonyítaniuk kell rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.
A jelöltek alkalmasságát háromórás kérdezz-felelek során próbálják felmérni. Az érintettek 15 perces bevezetői...
2019-11-08 12:52:08
EU-tisztújítás - Bizottsági szóvivő: Ursula von der Leyen felkérte Boris Johnsont, hogy delegáljon tagot az újo
...
Elmondta: Ursula von der Leyen levelében arra kérte Johnsont, lehetőleg női nevek is szerepeljenek a javasolni kívánt biztosjelöltek között. A megválasztott elnöknek ugyanis továbbra is az a célja, hogy az újonnan alakuló bizottságban fele-fele arányban legyenek jelen a férfiak és a nők.
"Az új Európai Bizottság azt szorgalmazza, hogy minden kormány nőt is jelöljön a biz...
2019-11-06 14:11:55
EU-tisztújítás - Lejár csütörtökön a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság mandátuma
...
Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság november elején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani, mivel a francia, a magyar és a román biztosjelöltet is elutasították az Európai Parlamentben (EP). A jelenlegi cél december elseje, bár vannak, akik szerint egyre kevésbé valószínű, hogy ez tartható lesz.
A csúszás miatt Jean-Claude Juncker mostani...
2019-10-31 13:32:18
1 2 3 
Címkék: Európai Bizottság, Boris Johnsont, Jean-Claude Juncker, Sylvie Goulard, Michel Mercier, Alexandre Nardellát, Francois Bayrou, Európai Bizottságban, Európai Parlament, Európai Unió, Egyesült Királyságot, Európai Bizottságnak, Egyesült Királyság, Európai Parlamentben, volt francia, külügyi tanács, kerozinadó bevezetése, lehetőségek között, román jelölt, párt pénztárnokát, vizsgálóbírók arra, illetékes szakbizottságok, párizsi bíróság, volt politikust, tervek szerint, uniós bizottság, kialakult uniós, legtöbbek szerint, nekik szánt, első francia, jelöltek alkalmasságát, javasolni kívánt, megválasztott elnöknek, újonnan alakuló, román biztosjelöltet, csúszás miatt, korrupcióellenes, rátermettségüket, meggyanúsítottak, elsikkasztásának, biztosjelöltjét, szakbizottságok, biztosjelöltet, biztosjelöltje, biztosjelöltek, meghallgatását, meghallgatások, bizottságaiban, megnevezésének, elutasították, portfóliókkal, bizonyítaniuk, összetételére, vizsgálóbírók, választásokra, szerepeljenek, alkalmasságát, észrevételeit,
© 2013 TVN.HU Kft.