Belépés
Strasbourgi lövöldözés - Az EU vezetői együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival
... 29 éves, strasbourgi születésű férfi, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A lövöldözésben hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan válságos állapotban vannak. A francia belügyminisztérium szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt. A szökésben lévő támadó ismert volt a rendőrség számára, már korábban bűncselekményeket követett el Németországban és Fran...
2018-12-12 11:01:49
Francia zavargások - A franciák továbbra is támogatják a sárgamellényeseket, de megosztottak a tüntetések folyt
...
Az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérése szerint, amelyet a BFM hírtelevízió ismertetett, a szociális mozgalom támogatottsága továbbra is 73 százalékos a francia társadalomban, de már csak 53 százalék támogatja a tüntetések folytatását.
Az Opinionway intézet felmérése szerint, amelyet az LCI hírtelevízió tett közzé, 54 százalék szerint abba kellene hagyni a megmozdul...
2018-12-11 18:45:17
Hamarosan megkezdődhet az EU-szintű Magnyitszkij-törvény megalkotása
...
Az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői tanácsülésén a holland kormány javaslatot terjesztett elő a jogszabály megalkotására, és ezt egyik résztvevő sem ellenezte, a brit, a francia és a német tárcavezető pedig kifejezetten támogatta, így megkezdődhet a munka a tervezet alapján - írta az EUobserver.
Holland lapértesülések szerint Federica Mogherini, az EU kül- és...
2018-12-11 16:24:58
Az Európai Bizottság figyelemmel követi a Franciaországban bejelentett intézkedések költségvetési vonzatait
...
Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket. Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek.
"Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel fogja követni Macron e...
2018-12-11 13:36:44
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
... torkollott tüntetőnap után most először szólalt meg az ügyben.
Emmanuel Macron jelképesen "gazdasági és szociális rendkívüli állapotot" hirdetett ki, és elmondta: az a célja, hogy Franciaországban ezentúl mindenki méltó módon élhessen meg a munkájából.
Konkrét intézkedéseket is bejelentett a tüntetők anyagi terheinek enyhítésére: a minimálbér január 1-jétől 100 euróval ...
2018-12-10 22:22:23
Francia zavargások - A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe
... ultrajobboldali és az ultrabaloldali szélsőségesek voltak, de egészen fiatalok is akadtak a zavargások résztvevői között, akik elsősorban üzleteket fosztogatni érkeztek Párizsba.
A francia elnöki hivatal közben bejelentette, hogy Emmanuel Macron államfő hétfőn 20 órakor tart televíziós beszédet. A köztársasági elnök több mint egy hete nem szólalt meg az ügyben.
Az elnök ...
2018-12-10 07:04:01
Francia zavargások - Szakértők: nincs sok esélye a kormány elleni bizalmatlansági indítványnak
... államfő akaratából lesz, vagy "valamilyen kezdeményezési céllal" történik meg. Szólt arról is, hogy Emmanuel Macron elnökségével szemben külföldön sokkal magasabbak voltak az elvárások, mint Franciaországban, ahol sokan nem az ő programjára, hanem Marine Le Pen ellen szavaztak. Sokan vannak most az utcán, akik rá voksoltak - tette hozzá.
Szűcs Anita úgy fogalmazott: a válságo...
2018-12-09 19:56:35
Francia zavargások - A gazdasági miniszter szerint katasztrofális a zavargások hatása a gazdaságra
... befizetésénél" - tette hozzá Bruno Le Maire.
Egy héttel azután, hogy a párizsi zavargások képei bejárták az egész világot, a sárgamellényesek szombaton ismét tömegesen vonultak utcára a francia fővárosban és a vidéki nagyvárosokban a kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakozva, országszerte mintegy 125 ezren tiltakoztak a múlt heti 136 ezer után. Párizsban és a nagyobb városo...
2018-12-09 15:25:25
Francia zavargások - Szakértő: elitellenesek a franciaországi megmozdulások
... vívmányokat, amelyeket másfél év alatt elért.
A szakértő szerint a tüntetéseket az alsó középosztály elégedetlensége okozza; a középosztály csalódott, azt érzi, hogy egyre rosszabbul él. A francia jóléti mutatók nem adnak okot aggodalomra, különösen Európa sok más országával összehasonlítva, ugyanakkor nyílik a "szegénységi olló" - mutatott rá.
A kormányzat azt jelezte, ...
2018-12-08 21:47:23
Salvini: ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyen Olaszország
...
Matteo Salvini kijelentette: miközben Rómában békésen tüntetnek, Párizst tűzzel-vassal pusztítják, mivel a francia elnök, Emmanuel Macron "szegénységet teremtett", és ezért erőszakkal találja szemben magát. "Az erőszakot soha nem szabad igazolni, de aki szegénységet vet, erőszakot arat" - jelentette ki a Liga vezetője.
Salvini hangsúlyozta, hogy Macronnal ellentétben a ...
2018-12-08 17:16:57
1 2 3 .....................266 267 ...........399 400 ...........532 533 534 
Címkék: EU-szintű Magnyitszkij-törvény, Európai Bizottság, Cherif Chekatt, Federica Mogherini, Emmanuel Macron, Marine Le Pen, Szűcs Anita, Bruno Le Maire, Matteo Salvini, áldozatok hozzátartozóival, franciák továbbra, tüntetések folyt, erőszak elfogadhatatlan, párizsi tüntetők, kormány elleni, gazdasági miniszter, zavargások hatása, franciaországi megmozdulások, lövöldözésben hárman, szökésben lévő, rendőrség számára, szociális mozgalom, francia társadalomban, tüntetések folytatását, uniós tagállamok, holland kormány, jogszabály megalkotására, német tárcavezető, tervezet alapján, kétezer eurónál, tüntetők anyagi, minimálbér január, ultrabaloldali szélsőségesek, zavargások résztvevői, francia elnöki, köztársasági elnök, héttel azután, párizsi zavargások, egész világot, sárgamellényesek szombaton, francia fővárosban, vidéki nagyvárosokban, múlt heti, nagyobb városo, szakértő szerint, alsó középosztály, középosztály csalódott, francia jóléti, francia elnök, erőszakot soha, franciaországban, hozzátartozóival,
© 2013 TVN.HU Kft.