|
 |
|
... valamit, én így érzem. Ma éjszakára megyek, majd meglátom, hogy mennyire leszek álmos.
Bevásárlással telt a délelőtt. Vettem mindent ami kell a következő napokra. Holnap készítek franciasalátát, addig kell enni, míg nincs nagy meleg, akkor is szeretem, de akkor hamarabb megromlik.
Délre Tortellonit főztem, tejfőllel és szalonnával, így nagyon finom volt. Holnpra tejszín... |
2021-01-12 15:26:55 |
|
|
|
|
 |
|
... fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Hidegen szeleteljük.
Középső: 1 kg franciasalátát csinálunk,1,5 dl vízben felforralunk fél leveskockát és egy cs.zselatint, picit hűtjük és összekeverjük a salival. folpackkal kibélelünk 2 őzgerincet, sonkával béleljük, salit teszünk bele,... |
|
2018-11-09 19:43:13 |
|
|
|
|
 |
|
... tésztát. A pörkölt levébe teszek tejfölt és ezzel locsolom meg a palacsintát. (Ez a húsos palacsinta.)
2./Húslevesben főtt megmaradt zöldségből lehet kicsit feljavítva franciasalátát készíteni( összevagdalni a zöldséget, esetleg hozzá lehet még tenni kevés zöldborsót főzve, savanyú uborkát feldarabolva , esetleg almát és leönteni kevés: majonéz-mustár-tejföl keveré... |
2018-04-17 21:27:47 |
|
|
|
|
 |
|
... sonkatekercseket feltekerjük, és tálra tesszük egymás mellé, a végeihez nyomunk még pici krémet, majd ízlés szerint díszítjük. Én csak salátalevélen kínálom, de lehet alátenni akár franciasalátát is.
Amellett hogy nagyon finom, az elkészítése is mindössze maximum 10 perc. Ha valaki szereti, a tormát a töltelékhez tehet ízlés szerint 2-4 evőkanállal úgy is nagyon finom.1... |
|
2016-06-10 14:32:33 |
|
|
|
|
 |
|
... Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszü... |
|
2015-12-19 23:35:30 |
|
|
|
|
 |
|
... tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.
A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.
... |
2015-12-11 23:16:17 |
|
|
|
|
 |
|
... borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lilahagymát egészen apró kockákra vágom, és ezt is hozzáadom a mártáshoz.
Salátalevélen tálalom a franciasalátát a kisült sertéskrokettekkel.
Megjegyzés:
Ízlet... |
2015-08-20 22:17:21 |
|
|
|
|
 |
|
... édeskés kalács
Mire használjuk az igazi sonkát?
Húsvétkor együk egyszerűen főtt tojással, újhagymával, tormával, kaláccsal, sárga túróval, készíthetünk mellé franciasalátát, krumplisalátát vagy burgonyasalátát.
De ha marad a finom sonkából, nagyszerűen használhatjuk. A mi klasszikus bablevesünk például elképzelhetetlen sonka nélkül, de nagyon jó a ... |
2015-03-30 23:04:14 |
|
|
|
|
 |
|
... feltekerjük.
A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!... |
2014-12-12 21:39:02 |
|
|
|
|
 |
|
... lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük... |
2014-10-24 06:20:32 |
|
|
|
|