|
|
|
...
Szia !
Ma reggel enyhe idő volt (+6).
nekem erre a napra nincs programom. Csak zsemlét sütök. A Lányom tegnap annyit főzött,hogy mára is maradt.( Marha pörkölt, vokban sült zöldségek,rizs.)
Ők már versenyeznek a turulnál. Majd délután jönnek haza. Én pedig a netezés után horgolgato... |
2016-02-04 11:21:45 |
|
|
|
|
|
|
... húslevessel kell a rizst felöntögetni. Ha nincs, teszek fel vizet, amikor felforr beleteszem a húsleves kockát mehet bele egy pici só bors is és ez lesz a húslevesünk!
Egy másik serpenyőben (vokban - az a lényeg,hogy olyan legyen amiben nem ragad le a rizsünk)
a hagymát olívaolajon megdinsztelem, majd 4-5 gerezd fokhagymát szintén pár perc alatt megpirítok. Utána beletes... |
|
2016-01-27 13:41:20 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszt 1 evőkanál vízben oldva
1-2 evőkanál citromlé
Dörzsöljük be a csirkét a só, a bors és 1,5 evőkanál olaj keverékével. Forrósítsuk fel a maradék
olajat egy vokban. Pirítsuk benne a csirkét 2 percig, vegyük ki és tartsuk melegen.
Olvasszuk fel a zsírt a vokban, adjuk hozzá a gyömbért, a paradicsompaprikát és a gombát.
Pirítsuk 1 percig. Ad... |
2015-07-29 09:23:17 |
|
|
|
|
|
|
... kiemelkedő a fehérjetartalma, illetve antioxidáns hatóanyagokat is tartalmaz.
A konyhában a kesu a dobva-rázva ételek a technológia lényege, hogy egy kiolajozott serpenyőben vagy vokban nagy lángon pár perc alatt átpirítjuk az alapanyagokat egyik komponense lehet, hiszen tápanyagtartalmánál fogva növeli az ételek fehérje-, illetve antioxidáns-tartalmát.
... |
|
2015-03-01 08:03:34 |
|
|
|
|
|
|
...ha kinai etelrol van szó, akkor vokban, nagy lángon kevés olajon (mogyoró olajon), hirtelen megpiritod, es utána f?zod meg. nem kell megvárni, míg nagyon elszinezodik.... |
|
2014-04-17 09:23:26 |
|
|
|
|
|
|
... húzzuk le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni kb. öt percig, amíg a kuszkusz az összes vizet magába szívja. Villával időnként kevergessük meg, hogy könnyed és habos legyen.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a pestót a citromlével, majd adjuk hozzá a húst, a ... |
2011-03-07 05:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... is.
Heston Blumenthal A tökéletesség nyomában című sorozatában sajátos módon tökéletesítette a pekingi kacsa készítését: a combot lassan puhára konfitálta, majd apróra tépdesve vokban, siitake gombás dobva rázott ragufélét készített belőle, jégsalátába göngyölve tálalta.
A tökéletesség nyomában
Heston Blumenthal, a három Michelin-csillagos ... |
2011-02-09 08:43:44 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
1 dl kaukázusi kefir
só
Elkészítés:
A csirkemellet csikokra vágni
Az almát kockázni
A cukkinit karikára szelni kb 1/2 cm vastag
A margarin vokban felolvasztani, és a csikokra vágott csirkemellet aranybarnára piritani, fedő alatt puhára pároljuk,majd hozzáadjuk az almát és a cukkinit ezeket is barnára piritjuk és végül a kefir... |
2010-10-21 23:00:51 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítés módja
Melegítsük a mogyoró olajat egy forró wokbban,
Öntsük a felvert tojást a wokban és csináljunk rántottát
amikor már jó vegyük ki és tegyük félre.
A vokban tegyüknk olajat és keverjük megpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát és piritsuk meg.
Hozzáadjuk a hagymát, és pirítsa keverjük két percig. Hozzáadjuk a szalonnát, és keverjük pirítsa t... |
2010-10-03 11:03:07 |
|
|
|
|
|
|
... csirkehús-alaplé
Elkészítése:
1. A csirkehúst egy nagy tálban keverjük össze a szezámolajjal, a reszelt narancshéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral. A tésztát főzzük meg, majd szűrjük le.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a mogyoróolaj egy részét, majd adjuk hozzá héjával együtt a cukorborsót, és pároljuk puhára, majd tegy... |
2010-09-11 09:52:49 |
|
|
|
|