Belépés
Barsiné Nusika
...



Szia !
Ma reggel enyhe idő volt (+6).
nekem erre a napra nincs programom. Csak zsemlét sütök. A Lányom tegnap annyit főzött,hogy mára is maradt.( Marha pörkölt, vokban sült zöldségek,rizs.)
Ők már versenyeznek a turulnál. Majd délután jönnek haza. Én pedig a netezés után horgolgato...
2016-02-04 11:21:45
Rizottó paradicsomos tengergyümölcseivel
... húslevessel kell a rizst felöntögetni. Ha nincs, teszek fel vizet, amikor felforr beleteszem a húsleves kockát mehet bele egy pici só bors is és ez lesz a húslevesünk!
Egy másik serpenyőben (vokban - az a lényeg,hogy olyan legyen amiben nem ragad le a rizsünk)
a hagymát olívaolajon megdinsztelem, majd 4-5 gerezd fokhagymát szintén pár perc alatt megpirítok. Utána beletes...
2016-01-27 13:41:20
kínai citromos csirke
... kukoricaliszt 1 evőkanál vízben oldva
1-2 evőkanál citromlé

Dörzsöljük be a csirkét a só, a bors és 1,5 evőkanál olaj keverékével. Forrósítsuk fel a maradék
olajat egy vokban. Pirítsuk benne a csirkét 2 percig, vegyük ki és tartsuk melegen.
Olvasszuk fel a zsírt a vokban, adjuk hozzá a gyömbért, a paradicsompaprikát és a gombát.
Pirítsuk 1 percig. Ad...
2015-07-29 09:23:17
Diófélék Különlegesen tápláló magvak a tengerentúlról
... kiemelkedő a fehérjetartalma, illetve antioxidáns hatóanyagokat is tartalmaz.

A konyhában a kesu a dobva-rázva ételek a technológia lényege, hogy egy kiolajozott serpenyőben vagy vokban nagy lángon pár perc alatt átpirítjuk az alapanyagokat egyik komponense lehet, hiszen tápanyagtartalmánál fogva növeli az ételek fehérje-, illetve antioxidáns-tartalmát.
...
2015-03-01 08:03:34
Pontosan mit jelent hogy a rizst kicsit pirítod?
...ha kinai etelrol van szó, akkor vokban, nagy lángon kevés olajon (mogyoró olajon), hirtelen megpiritod, es utána f?zod meg. nem kell megvárni, míg nagyon elszinezodik....
2014-04-17 09:23:26
Kuszkuszsaláta csirkehússal
... húzzuk le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni kb. öt percig, amíg a kuszkusz az összes vizet magába szívja. Villával időnként kevergessük meg, hogy könnyed és habos legyen.

2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.

3. Egy nagy tálban keverjük össze a pestót a citromlével, majd adjuk hozzá a húst, a ...
2011-03-07 05:21:31
Pekingi kacsa
... is.

Heston Blumenthal A tökéletesség nyomában című sorozatában sajátos módon tökéletesítette a pekingi kacsa készítését: a combot lassan puhára konfitálta, majd apróra tépdesve vokban, siitake gombás dobva rázott ragufélét készített belőle, jégsalátába göngyölve tálalta.

A tökéletesség nyomában

Heston Blumenthal, a három Michelin-csillagos ...
2011-02-09 08:43:44
Almás -Cukkinis- csirkemell
... margarin
1 dl kaukázusi kefir


Elkészítés:
A csirkemellet csikokra vágni
Az almát kockázni
A cukkinit karikára szelni kb 1/2 cm vastag

A margarin vokban felolvasztani, és a csikokra vágott csirkemellet aranybarnára piritani, fedő alatt puhára pároljuk,majd hozzáadjuk az almát és a cukkinit ezeket is barnára piritjuk és végül a kefir...
2010-10-21 23:00:51
izletes sült rizs !
... Elkészítés módja
Melegítsük a mogyoró olajat egy forró wokbban,
Öntsük a felvert tojást a wokban és csináljunk rántottát
amikor már jó vegyük ki és tegyük félre.
A vokban tegyüknk olajat és keverjük megpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát és piritsuk meg.
Hozzáadjuk a hagymát, és pirítsa keverjük két percig. Hozzáadjuk a szalonnát, és keverjük pirítsa t...
2010-10-03 11:03:07
Egyszerű és finom...
... csirkehús-alaplé

Elkészítése:
1. A csirkehúst egy nagy tálban keverjük össze a szezámolajjal, a reszelt narancshéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral. A tésztát főzzük meg, majd szűrjük le.

2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a mogyoróolaj egy részét, majd adjuk hozzá héjával együtt a cukorborsót, és pároljuk puhára, majd tegy...
2010-09-11 09:52:49
1 2 3 4 
Címkék: Barsiné Nusika, Heston Blumenthal, rizst kicsit, napra nincs, netezés után, rizst felöntögetni, húsleves kockát, másik serpenyőben, hagymát olívaolajon, dobva-rázva ételek, technológia lényege, kiolajozott serpenyőben, ételek fehérje-, összes vizet, nagyobb serpenyőben, nagy tálban, tökéletesség nyomában, pekingi kacsa, combot lassan, csirkemellet csikokra, almát kockázni, cukkinit karikára, margarin vokban, csikokra vágott, cukkinit ezeket, mogyoró olajat, forró wokbban, felvert tojást, vokban tegyüknk, reszelt narancshéjjal, tésztát főzzük, tökéletesítette, fehérjetartalma, kuszkuszsaláta, tengerentúlról, alapanyagokat, kukoricaliszt, narancshéjjal, szezámolajjal, megdinsztelem, hatóanyagokat, felolvasztani, csirkemellet, versenyeznek, különlegesen, fokhagymával, paradicsomos, aranybarnára, tökéletesség, elszinezodik, csirkehússal, felöntögetni, sorozatában, forrósítsuk, keverékével, megpirítjuk, citromlével, serpenyőben, jégsalátába, olívaolajon, húslevessel, húslevesünk, elkészítése, kevergessük, antioxidáns,
© 2013 TVN.HU Kft.