Belépés
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
...
A tanulmány egyes részeit az MIT Technology Review tudományos folyóirat tette közzé azzal a céllal, hogy bemutassa, Ho Csian-kuj biofizikus nem tartotta be az etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A kínai kutató...
2019-12-03 21:12:05
A petefészekrák kockázatát növelő új génvariációkat azonosítottak a kutatók
... tanulmányozták, összevetve az eredményeket majdnem 41 ezer egészséges ember adataival.
Majd a mellrák és a petefészekrák kialakulásának valószínűségét növelő BRCA1 és a BRCA2 génmutációkat hordozó 31 ezer ember adatait vizsgálták meg, akik közül majdnem négyezren epitheliális eredetű petefészekrákkal küzdöttek.
A kapott eredmények alapján a szakemberek 12 új génvariációt...
2017-03-29 16:43:58
Dr. Mercola: "UGRÁS A SÖTÉTBE" - Az oltóanyagoknak akár vég
... gyermek
fejlődésben levő immunrendszerét, növelve a különböző agyi diszfunkciók vagy
autoimmun rendellenességek kialakulásának kockázatát.

A vakcinák adjuvánsai veszedelmes génmutációkat okozhatnak

A hivatalos irányvonal szerint az oltóanyagok nem okoznak olyan agyi és
immunrendszeri diszfunkciókat, amelyeket az orvosok szokásosan az "autizm...
2015-02-07 12:37:57
Tüdőrák
... sejtosztódás. Kiderült, hogy számos ráktípus esetén külső tényezők - például étkezés, életmód, vegyi anyagok és a környezet - okozzák a géneltéréseket, vagy más néven génmutációkat.

A tüdőszövet - feladatánál fogva - szoros kapcsolatban van a környező levegővel. Nem meglepő tehát, hogy a tüdő állományába tartósan és nagy mennyiségben bejutó káros...
2013-11-03 18:59:26
Félmilliárd forintos támogatással fejleszt hatékonyabb diagnosztikai eljárást a Csertex
... okai a CFTR génben található mutációk. Minden 27. magyar ember mutációt hordoz a génben, és minden 3000. születésnél beteg gyermek jön világra.
Szalai Csaba közlése szerint a génmutációkat kimutató jelenlegi diagnosztikai eljárások nagyon költségesek, illetve csak a mutációk egy részét képesek kimutatni.
A kft. és a kutatóközpont olyan diagnosztikai eljárást kíván kifejl...
2013-06-13 14:12:53
A melanóma növekedését "ösztönző" génmutációkat fedeztek fel
... nem ismert funkciójú DNS-régiókat is tartalmaz. A "hulladék" DNS-nek is nevezett szekvenciák a genom 99 százalékát teszik ki - olvasható az EurekAlert tudományos hírportálon.
A génmutációkat akkor észlelték, amikor a tudósok a melanómák genomjának szekvenálása során nyert adatokat elemezték. Ennek során fedezték fel a mutációkat 19 vizsgált daganatból 17-ben (89 százalék). Ez...
2013-01-25 17:52:57
Delfingének tanulmányozása vihet közelebb az állati intelligencia megfejtéséhez
... csirke, az oposszum és a kacsacsőrű emlős, valamint az ember genomjával. A genetikai szekvenálás azt mutatta, hogy az állatok közül a szarvasmarha a delfin legközelebbi rokona.
A génmutációkat elemezve az is kiderült, hogy mely gének fejlődtek egykor olyan irányban, hogy a most tapasztalt tulajdonságokat indokolhatják. Több mint kétszáz gént találtak a vizsgálatban, amelyek a...
2012-06-27 12:03:04
A Crohn-betegséghez köthető génmutációkat azonosítottak
...
Az eredmény magyarázatot adhat annak hátterére, hogy a Crohn-betegség négyszer gyakoribb ebben a csoportban az átlagnépességhez képest.
A Crohn gyulladásos bélbetegség, amely irritációt és puffadást okoz az emésztőrendszerben. Tünetei között lehet hasi fájdalom, hasmenés, súlyvesztés és láz.
Korábbi kutatások már 71 genetikai variációt hoztak összefüggésbe a Crohn-b...
2012-03-09 10:31:59
Azt hiszed kenyeret eszel?
... életben maradásért, van amelyik genetikailag mutálódik (sérül), módosul, de kihajt. Ezeket vizsgálják, ültetik önállóan, keresztezik más fajtákkal. Próbálják állítólag a "hasznos" génmutációkat felhasználni. Viszont ugyanoda érkezünk, mint az előbb, hogy mit okoz ez a fogyasztóban... hát az már senkit sem érdekel, ha a termelés mondjuk 10 százalékot növelhető, vagy két permetezéss...
2011-06-23 13:31:07
Azt hiszed kenyeret eszel?
... életben maradásért, van amelyik genetikailag mutálódik (sérül), módosul, de kihajt. Ezeket vizsgálják, ültetik önállóan, keresztezik más fajtákkal. Próbálják állítólag a "hasznos" génmutációkat felhasználni. Viszont ugyanoda érkezünk, mint az előbb, hogy mit okoz ez a fogyasztóban... hát az már senkit sem érdekel, ha a termelés mondjuk 10 százalékot növelhető, vagy két permetezéss...
2010-12-02 04:21:15
1 2 
Címkék: UGRÁS SÖTÉTBE, Technology Review, Szalai Csaba, kínai babáknál, petefészekrák kockázatát, oltóanyagoknak akár, melanóma növekedését, állati intelligencia, tanulmány egyes, tudományos világot, kínai kutató, eredményeket majdnem, petefészekrák kialakulásának, kapott eredmények, különböző agyi, vakcinák adjuvánsai, hivatalos irányvonal, orvosok szokásosan, környezet &#8211, tüdőszövet &#8211, környező levegővel, tüdő állományába, génmutációkat kimutató, részét képesek, kutatóközpont olyan, génmutációkat akkor, melanómák genomjának, kacsacsőrű emlős, ember genomjával, genetikai szekvenálás, állatok közül, delfin legközelebbi, génmutációkat elemezve, most tapasztalt, eredmény magyarázatot, átlagnépességhez képest, termelés mondjuk, petefészekrákkal, ismeretterjesztő, átlagnépességhez, rendellenességek, immunrendszerét, tulajdonságokat, génszerkesztés, tanulmányozása, oltóanyagoknak, valószínűségét, kialakulásának, génvariációkat, tanulmányozták, géneltéréseket, diszfunkciókat, immunrendszeri,
© 2013 TVN.HU Kft.