Belépés
Génmanipuláció miatt elítéltek egy kínai tudóst
... fertőzöttek. Az ikerpáron kívül még egy génszerkesztett baba látott napvilágot az illegális eljárás nyomán. Ho kutatási eredményeinek közzététele után tudósok közölték: nem szükséges génszerkesztést végezni ahhoz, hogy megakadályozzák a HIV-fertőzés átterjedését apáról gyerekre.
A bíróság hétfői közleménye szerint a kutatást vezető Ho Csian-kujt és két társát illegális orvos...
2019-12-30 09:51:19
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
... hogy reprodukálták az uralkodó CCR5 variánst, és ezt csak egyetlen kifejezéssel lehet leírni: szándékos hazugság" - közöltet Fyodor Urnov, a berkeleyi székhelyű Kaliforniai Egyetem génszerkesztési tudósa a tudományos folyóirattal.
"A tanulmány megmutatja, hogy a kutatócsoportnak nem sikerült reprodukálnia a CCR5 mutációt" - hangoztatta.
A kutatócsoport ugyan a megfelelő ...
2019-12-03 21:12:05
AM-államtitkár: az élelmiszerbiztonság területén is nagy jelentőséggel bír az állatorvosok munkája
...
Az államtitkár a közlemény szerint hozzátette azt is, hogy a növénytermesztés, az állattenyésztés és az élelmiszeripar új technológiái, a génszerkesztés, a globalizáció és az éghajlatváltozás megannyi következménye jól láthatóan eddig nem ismert kérdéseket szül a következő évtizedekben, amelyekre a jövő generációjának kell megadnia a szakmai és erkölcsi értelemben is megfelel...
2019-09-06 21:22:45
Génszerkesztéssel az anyaméhben gyógyítható lenne egy ritka agyi rendellenesség
... néma.
Az Angelman-szindrómában az anyai UBE3A hiányzik vagy néma, ami azt jelenti, hogy ez a gén egyáltalán nem működik.
Zylka a genetikai ollóval, vagyis a Crispr-Cas9 génszerkesztési eljárással kapcsolná be az apai génkópiát.
Egérkísérletekben bizonyították, hogy az anyaméhben elvégzett génszerkesztés aktiválja az UBE3A gént az agy kulcsterületein.
Az Amerika...
2019-02-19 10:51:32
Szép napot mindenkinek!
... Lulunak és Nanának nevezett a kutató, "sírva jött a világra néhány hete, egészségesen, mint más babák".

A sencseni tudós állítása szerint a megtermékenyített petesejteken génszerkesztést hajtott végre CRISPR/Cas9 elnevezésű "molekuláris olló" segítségével, hogy megelőzze a jövőbeli HIV-vírusfertőzést.


...
2018-11-27 09:43:34
Párbeszéd: a genomszerkesztéssel készült termékeket sem szabad beengedni!
... mondta, a Fidesz olyan kiskapukat hagyott a genetikailag módosított organizmusokra (GMO) vonatkozó szabályozásban, amelyek lehetővé teszik, hogy a magyar piacon megjelenjenek az új génszerkesztési technikákkal előállított termények és élelmiszerek.
Tordai Bence hangsúlyozta, hogy a magyarok kilencven százaléka elutasítja a "GMO-val szennyezett élelmiszereket". A Fidesz azonba...
2018-10-01 13:12:19
Nagy István: ösztönözni kell a GMO-mentes szója termesztését
... szószólója, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Biokultúra Szövetség és...
2018-09-11 15:02:52
Génszerkesztéssel tettek ellenállóbbá sertéseket
... évente.
A fogyasztók azonban vonakodnak a génkezelt élelmiszer vásárlásától, ez komoly akadálya annak, hogy az állattenyésztők génszerkesztett sertést tenyésszenek. Mivel a génszerkesztés viszonylag friss eljárás, szabályozása sincs, ezért egyelőre úgysem lehet ilyen sertéseket forgalmazni.
A génszerkesztés különbözik a széles körben használt génmódosítás technológiájátó...
2018-06-21 13:54:30
Először iktattak ki betegséget okozó DNS-t humán embrióból
... rendellenesség megelőzéséhez.
Az amerikai és dél-koreai tudósokból álló kutatócsoport öt napon át engedte fejlődni a "kijavított" embriókat, ezután véget vetettek a kísérletnek.
A génszerkesztés úttörő technológiáját, a CRISPR nevű eljárást, vagyis a "genetikai ollót" a 2015-ös év tudományos áttörésének választották, segítségével a szakértők géneket iktathatnak ki, a sér...
2017-08-02 20:24:16
A genetika új korszakba lépett
... sőt egyesek hasonlóan vélekednek az oltásokról, a lombikbébi-kezelésről, a szervátültetésről vagy a vérátömlesztésről is. Most azonban a kezünkbe került egy olyan technológia, a génszerkesztés, amelyben valóban félelmetes lehetőségek - és veszélyek - rejlenek. Kérdés, hogy felkészültünk-e rá.

Herpeszfertőzés, szívinfarktus, elhízás, cukorbetegség, az öss...
2016-07-23 19:22:29
1 2 
Címkék: Nagy István, Fyodor Urnov, Kaliforniai Egyetem, Tordai Bence, Magyar Természetvédők Szövetsége, Magyar Biokultúra Szövetség, kínai tudóst, kínai babáknál, állatorvosok munkája, anyaméhben gyógyítható, ritka agyi, ikerpáron kívül, génszerkesztett baba, illegális eljárás, bíróság hétfői, kutatást vezető, uralkodó CCR5, berkeleyi székhelyű, tudományos folyóirattal, tanulmány megmutatja, kutatócsoport ugyan, közlemény szerint, éghajlatváltozás megannyi, következő évtizedekben, jövő generációjának, anyai UBE3A, genetikai ollóval, apai génkópiát, anyaméhben elvégzett, világra néhány, sencseni tudós, megtermékenyített petesejteken, genetikailag módosított, magyar piacon, magyarok kilencven, fogyasztók azonban, génkezelt élelmiszer, állattenyésztők génszerkesztett, génszerkesztés viszonylag, génszerkesztés különbözik, széles körben, génszerkesztés úttörő, szakértők géneket, szervátültetésről vagy, kezünkbe került, olyan technológia, éghajlatváltozás, növénytermesztés, kutatócsoportnak, génszerkesztést,
© 2013 TVN.HU Kft.