Belépés
Az albán nyelv is hivatalossá vált Macedóniában
...
A szkopjei sajtó jelentései szerint a megszokottól eltérően a jogszabályt nem az államfő írta alá, és küldte tovább közzétételre, hanem a macedón parlament elnöke. Talat Xhaferi hétfőn a közösségi médiában jelentette be, hogy aláírta az albán nyelvet is hivatalossá tevő törvényt, és továbbküldte a hivatalos közlönynek megjelentetésre. Miután a jogszabály szövege kedden megjel...
2019-01-15 12:01:26
Megszavazta a macedón parlament az ország nevének megváltoztatásáról szóló alkotmánymódosítást
... Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) bojkottálta az ülést.
Macedón részről ez volt az utolsó lépés a névvita lezárási folyamatában, ezt követően már csak a görög parlamentnek kell ratifikálnia a tavaly júniusban a két ország között megkötött megállapodást, és ezzel elhárulnak az akadályok Szkopje euroatlanti integrációja elől.
Az alkotmánymódosításró...
2019-01-11 19:52:04
Az ország névváltoztatását lehetővé tevő alkotmánymódosításról vitázik a macedón parlament
... 120 tagú törvényhozás legalább 80 képviselője igennel kell, hogy szavazzon.
Ez az utolsó előtti lépés a macedón-görög névvita lezárási folyamatában, ezt követően már csak a görög parlamentnek kell ratifikálnia a tavaly júniusban a két ország között megkötött megállapodást, és ezzel elhárulnak az akadályok Szkopje euroatlanti integrációja elől.
Az alkotmánymódosításról ...
2019-01-09 16:23:03
Illegális bevándorlás - Csaknem 51 százalékkal nőtt tavaly az elfogott migránsok száma Törökország területén
... költöztettek.
A szíriaitól eltérő nemzetiségű törökországi menekültek, főként afgánok és irakiak pontos számáról nincs hivatalos adat. Süleyman Soylu török belügyminiszter november közepén egy parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Törökországban 4,7 millió külföldi tartózkodik, akik közül nagyjából 3,6 millió a szíriai, de ebből nem derül ki, hogy Soylu a maradék m...
2019-01-07 16:53:00
Bakondi: a migráció az EP-választás meghatározó kérdése lesz
... migrációs folyamatokról. Hozzátette: a nemzeti választásokat nézve az elmúlt esztendőkben az európai emberek véleménye jelentősen változott, és ez várhatóan kihatással lesz az Európai Parlament összetételére is.
A főtanácsadó elmondta, az illegális bevándorlók továbbra is három irányból - Spanyolország és Olaszország felől, illetve a Görögországból kiinduló balkáni úton - érk...
2018-12-28 12:38:01
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében
... terrorcselekmény történt - tette hozzá.
Hangsúlyozta: a kormány folytatja eddigi politikáját és mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az ünnepek közeledtével, a biztonság garantálása érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel és az önkormányzatokkal, ...
2018-12-12 11:21:29
Illegális bevándorlás - KDNP: nem csökken, hanem nő a migrációs nyomás Törökország felől
... támogatja a bevándorlást.
A politikus szerint a jelenlegi helyett egy olyan Brüsszeli vezetésre van szükség, amely megvédi az európai polgárokat, az európai családokat.
Az európai parlamenti (EP-) választás tétje: vagy bevándorlókontinenssé válik Európa, vagy olyan brüsszeli vezetés áll fel, amely megvédi az európai polgárokat - vélekedett.
Az európaiak elvesztik sa...
2018-12-08 12:46:50
Illegális bevándorlás - Niedermüller: meg kell reformálni az európai menekültügyi rendszert
... védelem fogalmát, mint a magyar kormány tette a Gruevszki-ügyben, illetve enyhülhetne a görög és olasz hatóságokra nehezedő aránytalanul nagy nyomás is".
Mindenezek miatt az Európai Parlament határozott álláspontja az, hogy minél hamarabb létre kell hozni az ügynökséget - közölte.
Gál Kinga fideszes EP-képviselő az ülés után a közmédiának úgy nyilatkozott, a Menekültügyi...
2018-11-27 19:51:52
Vasárnap szentelik fel Románia legnagyobb ortodox katedrálisát
... kommunizmus miatt csak az ezredforduló környékén sikerült az ügyet kimozdítani a holtpontról. A megfelelő helyszín körüli többéves vita után a katedrális alapkövét 2007-ben helyezték el a parlament mögötti telken, amelyet egy 2005-ös kormányrendelettel bocsátottak a BOR rendelkezésére, az építkezés pedig 2010-ben kezdődött.
A 120 méter magas, 70 méter széles, 120 méter hosszú...
2018-11-22 17:09:00
A macedón államügyészség a köztársasági elnök lépéseit vizsgálja
...
Gjorge Ivanov annak ellenére sem írta alá a két jogszabályt, hogy a parlament kétszer is megszavazta, és így az alkotmány kötelezné erre.
A macedón törvényhozás előbb januárban, majd márciusban szavazta meg az új nyelvtörvényt, amelynek értelmében az albán nyelv az ország azon részein is hivatalos használatba kerül a különböző állami szerveknél, ahol az albán kisebbség a...
2018-10-30 20:52:19
1 2 3 .....................68 69 ...........102 103 ..........135 136 137 
Címkék: Talat Xhaferi, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, Süleyman Soylu, Európai Parlament, Kontrát Károly, Gjorge Ivanov, albán nyelv, macedón parlament, ország nevének, ország névváltoztatását, elfogott migránsok, kormány mindent, emberek biztonsága, migrációs nyomás, európai menekültügyi, macedón államügyészség, köztársasági elnök, szkopjei sajtó, megszokottól eltérően, államfő írta, közösségi médiában, albán nyelvet, hivatalos közlönynek, jogszabály szövege, utolsó lépés, névvita lezárási, görög parlamentnek, tavaly júniusban, akadályok Szkopje, utolsó előtti, macedón-görög névvita, szíriaitól eltérő, parlamenti felszólalásában, nemzeti választásokat, elmúlt esztendőkben, európai emberek, főtanácsadó elmondta, illegális bevándorlók, kormány folytatja, ünnepek közeledtével, biztonság garantálása, rendőrség együttműködik, politikus szerint, jelenlegi helyett, olyan Brüsszeli, európai polgárokat, európai családokat, európai parlamenti, európaiak elvesztik, magyar kormány, ülés után,
© 2013 TVN.HU Kft.