Belépés
Mogherini: az EU ajtaja nyitva áll Macedónia előtt
...
Amennyiben a szeptember 30-i népszavazás sikeres lesz, Macedóniát a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni. Ezzel lezárul a 27 éve tartó névvita Görögországgal, és Athén az ígérete szerint a jövőben nem akadályozza Szkopje európai uniós és NATO-csatlakozását.
Federica Mogherini kiemelte: Szkopje és az EU csak együtt érhet el sikereket, amelyeknek hatása lesz az egész Eu...
2018-09-13 19:12:15
Nem bojkottálja a szeptember 30-i népszavazást a legnagyobb ellenzéki macedón párt
...
A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint Hrisztijan Mickoszki, a jobboldali VMRO-DPMNE elnöke közleményében azt üzente: "Mindenki olyan döntést hoz, amit a családja és az országa számára a legjobbnak ítél. Macedónia a mindenünk. Nem a pártok fognak dönteni. A nép fog dönteni erről a nemzeti kérdésről, és mi mind ennek vetjük alá magunkat".
Hrisztijan Mickoszki m...
2018-09-12 13:23:42
Megkezdődött a szeptember 30-i népszavazás kampánya Macedóniában
... felszólalhatnak a népszavazás mellett vagy ellen, illetve kampányrendezvényeket szervezhetnek, és a médiában is üzenhetnek a szavazópolgároknak.
Zoran Zaev miniszterelnök arra szólította fel a macedónokat, hogy támogassák a referendumot, és szeptember 30-án szavazzanak igennel az ország jövője érdekében. Az utóbbi napokban több vezető politikus is az országba érkezett, hogy t...
2018-09-10 14:31:40
A szeptember 30-i népszavazáson történő részvételre szólította a macedónokat Angela Merkel
...
Amennyiben a szeptember 30-i népszavazás sikeres lesz, Macedóniát a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni. Ezzel lezárul a 27 éve tartó névvita Görögországgal, és Athén az ígérete szerint a jövőben nem akadályozza Szkopje európai uniós és NATO-csatlakozását.
Angela Merkel a szkopjei sajtótájékoztatón leszögezte, számos feladat áll még Macedónia előtt a teljes jogú unió...
2018-09-08 15:31:46
Az osztrák kancellár Macedónia nevének megváltoztatása mellett állt ki
... elnökségét betöltő Ausztria kancellárja hangsúlyozta: azzal, hogy a névváltoztatásra igennel felelnek, az európai uniós tagságra is igennel válaszolnak.
"Az Európai Unió nem lehet teljes Macedónia és a nyugat-balkáni térség országai nélkül" - szögezte le Sebastian Kurz.
Zoran Zaev macedón miniszterelnök a közös sajtótájékoztatón megköszönte az osztrák kancellár támogatá...
2018-09-07 12:23:05
NATO-főtitkár: Macedóniának élnie kell a NATO-csatlakozás lehetőségével
...
"Ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben" - emelte ki Stoltenberg a Zoran Zaev macedón miniszterelnökkel folytatott tárgyalás után, majd hozzátette: a NATO ajtaja nyitva áll, a tagság pedig hozzájárulhat az ország, de az egész térség békéjéhez és stabilitásához is. Úgy fogalmazott: a NATO kész arra, hogy Macedóniát harmincadik tagállamaként befogadja.
Macedónia az...
2018-09-07 08:51:10
A macedónok több mint 40 százaléka támogatja az ország nevének megváltoztatását
...
A szeptember 30-án népszavazásra bocsátandó kérdés így szól: "Támogatja-e ön az EU- és NATO-tagságot, és elfogadja-e a Macedón Köztársaság és Görögország közötti megállapodást a névváltoztatásról?".
A közvélemény-kutatás szerint az állampolgárok 41,5 százaléka igennel, 35 százalékuk nemmel fog szavazni. Nagy különbség van azonban a nemzeti közösségek véleménye között. Az...
2018-08-08 16:00:00
Szeptember 30-án tartanak népszavazást Macedóniában az ország nevének megváltoztatásáról
...
A 120 fős parlamentben 68 képviselő szavazott a referendum kiírása mellett. A népszavazásra bocsátandó kérdés úgy szól: "Támogatja-e Ön az EU- és NATO-tagságot, és elfogadja-e Macedón Köztársaság és Görögország közötti megállapodást a névváltoztatásról?"
Az ülésen nem vettek részt a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemz...
2018-07-30 18:57:04
Az albán hatóságok lefoglalták a volt főügyész teljes vagyonát
... és ingatlanokat foglalta le 800 ezer euró értékben.

Albánia 2014 óta az Európai Unió (EU) tagjelöltje. Az Európai Bizottság (EB) még áprilisban tett javaslatot az albán és a macedón csatlakozási tárgyalások megindítására. Egyik feltételeként Brüsszel az igazságszolgáltatást is átszövő korrupció elleni harcot szabta meg. A tiranai vezetés, hogy mihamarabb elkezdje a tárg...
2018-07-24 14:31:25
Illegális bevándorlás - Mogherini az Európai Unió afrikai pénzalapjának bővítését sürgette
... tartozik.
Újságírói kérdésre válaszolva Mogherini abbéli reményét fejezte ki, hogy a tagországok a héten jóváhagyják az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését az immár 2005 óta tagjelöltnek számító Macedóniával, miután a jelek szerint hosszú évek után nemrég sikerült rendezniük a feleknek a macedón-görög névvitát.
"Érdemeken alapuló folyamatról van szó, ami azt jelen...
2018-06-25 12:11:52
1 2 3 4 5 
Címkék: Angela Merkel, Európai Unió, Federica Mogherini, Hrisztijan Mickoszki, Zoran Zaev, Sebastian Kurz, Macedón Köztársaság, Támogatja-e Ön, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemz, Európai Bizottság, szeptember 30-i, legnagyobb ellenzéki, macedónokat Angela, osztrák kancellár, macedónok több, ország nevének, albán hatóságok, volt főügyész, ígérete szerint, jobboldali VMRO-DPMNE, országa számára, legjobbnak ítél, pártok fognak, nemzeti kérdésről, népszavazás mellett, ország jövője, utóbbi napokban, országba érkezett, szkopjei sajtótájékoztatón, teljes jogú, névváltoztatásra igennel, európai uniós, nyugat-balkáni térség, közös sajtótájékoztatón, tagság pedig, egész térség, szeptember 30-án, nemzeti közösségek, referendum kiírása, népszavazásra bocsátandó, jobboldali Belső, macedón csatlakozási, tiranai vezetés, héten jóváhagyják, uniós csatlakozási, immár 2005, jelek szerint, macedón-görög névvitát, megváltoztatását, névváltoztatásra, megváltoztatása, felszólalhatnak, miniszterelnök, görögországgal,
© 2013 TVN.HU Kft.