Belépés
Lucenko lett az új ukrán főügyész
... főügyészséget olyan vádak érték, hogy korrupció van a szervezetben, és még mindig fontos pozíciókat töltenek be az oroszbarát Viktor Janukovics exelnök környezetéhez tartozó, rossz emlékű Viktor Psonka volt főügyész emberei.
Lucenko a kinevezése előtti parlamenti vitában felszólalva ígéretet tett arra, hogy az ügyészségek mintegy 400 munkatársát átvilágítja, felgyorsítja a k...
2016-05-12 18:42:34
Ukrán válság - Meghosszabbították az ukrán állami javak hűtlen kezelése miatt elrendelt uniós szankciókat
... tizenhat személlyel szemben maradt érvényben az uniós vagyonzárlat.
A listán többek között az exelnök fia, Olekszandr Janukovics, valamint Mikola Azarov volt miniszterelnök és Viktor Psonka egykori legfőbb ügyész neve is szerepel - olvasható az Európai Unió Tanácsa által kiadott közleményben.
Ezeket a büntetőintézkedéseket 2014 márciusában rendelte el az Európai Unió, és...
2016-03-04 12:41:56
Ukrán válság - Menesztette posztjáról Jarema főügyészt a parlament
... volt elégedetlen Jaremával. Eredménytelen volt Jarema vezetése alatt az ügyészség a korrupciós ügyek, köztük az eltávolított volt államfő, Viktor Janukovics és környezete, beleértve Viktor Psonka volt főügyész korrupciós ügyeinek feltárásában és bíróság elé vitelében is.
Parlamenti felszólalásában az elnök kijelentette, hogy az új főügyésztől elsősorban a Majdanon elkövetett ...
2015-02-10 14:21:31
Ukrán válság - A főügyész szerint Janukovics államcsínyt követett el és bűnszervezetet irányított
... főügyészséghez fordult az Oroszországba menekült Janukovics és más korábbi magas rangú tisztségviselők - köztük Mikola Azarov volt kormányfő, Vitalij Zaharcsenko exbelügyminiszter, Viktor Psonka volt legfőbb ügyész, Olekszandr Jakimenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt vezetője és mások - őrizetbe vételét kérve.
Jarema elmondása szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat...
2015-02-06 13:21:15
Ukrán válság - Csaknem kétmilliárd dollárt fagyasztottak be Janukovics környezetének számláin
... listán két fia, Olekszandr és Viktor, valamint számos egykori miniszter és vezető tisztségviselő, köztük Mikola Azarov korábbi miniszterelnök, Vitali Zaharcsenko exbelügyminiszter, Viktor Psonka volt legfőbb ügyész, valamint Olekszandr Jakimenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt vezetője.
Brüsszel az intézkedést azzal indokolta, hogy az érintettek emberi jogi jogsér...
2015-02-03 12:42:21
Ukrán válság - Orosz állampolgárságot kapott Janukovics elnök volt belügyminisztere
... Vlagyimir Putyin orosz államfő titkos rendelete alapján több volt ukrán vezető családja is orosz állampolgárságot kapott. Janukovics családja mellett, Mikola Azarov volt kormányfő és Viktor Psonka volt államügyész családjáról beszélt. Az RBK szerint a Kreml nem erősítette meg az állampolgárság megadásáról szóló információt, de nem is cáfolta.
Az Interpol hétfőn tette közzé, h...
2015-01-16 20:13:43
Ukrán válság - Kijevbe érkezett a hágai bíróság küldöttsége, hogy a volt kijevi vezetők ügyében vizsgálódjon
... meg, többségük február 20-a körül, a kijevi tüntetők elleni hatósági fellépés idején.
A parlament Viktor Janukovics volt államfőt, Vitalij Zaharcsenko volt belügyminisztert és Viktor Psonka előző főügyészt is a Nemzetközi Büntetőbíróság elé akarja citálni. A bíróság a parlamenti határozat másnapján közölte, hogy előzetes vizsgálatot indít az ügyben. A 2002-ben létrejött Nemze...
2014-11-12 13:21:30
Egy kijevi múzeumban állították ki a Janukovics és Psonka házában talált "műtárgyakat"
...
A volt ukrajnai vezetők életmódját bemutató, Mezsihirjai Kódex című kiállítás április 26. és július 27. között tekinthető meg - írta pénteken a LIGABizneszinform ukrán hírportál.
Szakértők szerint az Oroszországba menekült elnöknek a Kijev melletti Novi Petrivci faluban álló, Mezsihirja nevű rezidenciájában számos, művészeti szempontból érdekes tárgyat találtak. Ezek köz...
2014-04-25 16:04:23
Ukrán válság - Megpróbálja visszaszerezni az EU által zárolt pénzét Mikola Azarov volt kormányfő
... A névsorban volt még a rezsim számos egykori minisztere és vezető tisztségviselője, így Vitalij Zaharcsenko volt belügyminiszter, Jelena Lukas volt igazságügyi miniszter, illetve Viktor Psonka volt legfőbb ügyész és a fia, Artyom is.
Mikola Azarav holléte nem ismert. A politikus januárban mondott le, és bécsi lapértesülés szerint azonnal Ausztriába repült, ahol neki és fiának...
2014-04-04 07:05:55
Ukrán válság - Janukovics számláit is befagyasztotta az EU
...
A listán szerepel még Janukovics Olekszandr és Viktor nevű fia, valamint a rezsim számos egykori minisztere, vezető tisztségviselője - köztük Mikola Azarov korábbi miniszterelnök, Viktor Psonka, a volt legfőbb ügyész, valamint Olekszandr Jakimenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat volt vezetője.
A volt miniszterek közt Vitali Zaharcsenko volt belügyminiszter a legprominense...
2014-03-06 08:01:28
1 2 3 
Címkék: Mikola Azarov, Viktor Janukovics, Viktor Psonka, Olekszandr Janukovics, Európai Unió Tanácsa, Európai Unió, Vitalij Zaharcsenko, Olekszandr Jakimenko, Ukrán Biztonsági Szolgálat, Vitali Zaharcsenko, Vlagyimir Putyin, Nemzetközi Büntetőbíróság, Mezsihirjai Kódex, Novi Petrivci, Jelena Lukas, Mikola Azarav, Janukovics Olekszandr, ukrán állami, főügyész szerint, hágai bíróság, volt kijevi, kijevi múzeumban, oroszbarát Viktor, kinevezése előtti, ügyészségek mintegy, uniós vagyonzárlat, listán többek, korrupciós ügyek, eltávolított volt, elnök kijelentette, intézkedést azzal, érintettek emberi, állampolgárság megadásáról, kijevi tüntetők, parlament Viktor, parlamenti határozat, 2002-ben létrejött, volt ukrajnai, névsorban volt, rezsim számos, politikus januárban, listán szerepel, volt legfőbb, volt miniszterek, belügyminisztere, tisztségviselője, állampolgárságot, belügyminisztert, rezidenciájában, tisztségviselők, felszólalásában, belügyminiszter, befagyasztotta, miniszterelnök, bűnszervezetet,
© 2013 TVN.HU Kft.