|
|
|
... kivételével), illetve a finom pékáruk (aprósütemény, édes keksz, kétszersült, gabonaszelet) gyártóinak kell különösen figyelniük. Ugyancsak tartalmazhat akrilamidot a kávé, illetve bizonyos gabonaalapú bébiételek is.
Az új uniós rendelet kötelező intézkedéseket ír elő az élelmiszeripari vállalkozók számára az élelmiszerekben található akrilamid mennyiségének csökkentésére. Eb... |
2017-12-12 09:51:41 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével), illetve a finompékáruk (aprósütemény, édes keksz, kétszersül... |
|
2017-12-11 16:11:42 |
|
|
|
|
|
|
... haladéktalanul felső határértékek bevezetésére lesz szükség számos élelmiszer akrilamid-tartalmára vonatkozóan.
Az akrilamid olyan rákkeltő anyag, amely különösen a burgonya- és gabonaalapú termékekben, valamint a kávéban és pótkávéban természetes módon előforduló szabad aszparagin (aminosav) és cukrok reakciója során jön létre magas hőmérsékleten történő feldolgozás során. A... |
2017-07-19 18:54:31 |
|
|
|
|
|
|
... - 2016. július 20-i hatállyal megszünteti "a különleges táplálkozási célú élelmiszer" kategóriát, helyette "az anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerek", "a feldolgozott gabonaalapú élelmiszerek és bébiételek", "a speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek" és "a testtömeg-szabályozás céljára szolgáló, teljes napi étrendet helyettesítő élelmiszerek" kategóriája lép... |
|
2015-11-11 17:32:10 |
|
|
|
|
|
|
... olyan fajta, ami már a köztudatban nincs. Egy bácsi évről évre tett el, így fennmaradt.
Milyen zöldségeid vannak?
Most a makrobiotika érdekel, és leginkább gabonaalapú a táplálkozásom. Ez az ősi táplálkozás is. Minden kultúrában a kenyér a táplálkozás alapja, nem?
De ez is lehet egy rossz beidegződés, nem? A paleo táplálkozást folytat... |
|
2015-05-26 18:53:37 |
|
|
|
|
|
|
... -al 3 nem társítható 1-el
Az eddigiek alapján láthatjuk, hogy az ősi kultúrák
ban az egészséges hosszú életet a
gabonaalapú, zöldséggel, gyümölccsel, olajos magvak
kal kiegészített, részben nyersen
fogyasztott élelemben látták biztosítva. A modern t
udomány ezt alátámasztot... |
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... Fogyasztásával csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Számtalan felhasználása ismert a konyhában. Dúsíthatjuk vele az ételeinket, például tehetjük gabonaalapú köreteinkbe, ezáltal tápértékük magasabb lesz, ízük pedig különlegesebb. Ugyancsak gazdagíthatjuk vele salátáinkat, desszertjeink töltelékeit, nem utolsósorban díszíthetünk is vele. P... |
2015-02-14 07:15:07 |
|
|
|
|
|
|
... legalább 3 deciliter tejet, vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumot tartalmazó tejterméket, két adag zöldséget-gyü... |
2014-12-13 12:59:11 |
|
|
|
|
|
|
... negatív stressz, a cigaretta, a rohanó világ, és így tovább.
Milyen ételek lúgosítanak?
Elsősorban természetesen a zöldségek és a gyümölcsök, de ezen túl fontos, hogy gabonaalapú ételeidet csak teljes kiőrlésű liszttel készítve fogyaszd. Egyél zsírszegény húsokat és sajtokat és más tejtermékeket, igyál sok ásványvizet és teát, használj olívaolajat, hogy elker... |
2014-06-22 06:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... találkoztatnak a boltokban KMS-védjegyet viselő áruval.
Feldman Zsolt szerint a magyar sertéshús minősége általában jobb a versenytársakénál. A belföldön előállított sertéshús a magyar gabonaalapú takarmányozással, a magyar gazdák felkészültségével és a magyar húsfeldolgozók szakmai tudásával olyan minőséget, értéket képvisel, amely sok esetben piaci előnyt érő extra értékek... |
2014-04-08 13:22:52 |
|
|
|
|