|
|
|
... tésztákba. Íze a sült gesztenyéhez hasonló.
Magja őrölhető. Csíra lisztet, teljes őrlésű, vagy hagyományos lisztet lehet készíteni belőle. A liszt mindenre használható, amire a gabonalisztek, kivéve a kelt tészta, annak csak keverékben alkalmas, általában 1:4 arányban keverik búzaliszttel. Lisztérzékenyek is ehetik, mert nem tartalmaz glutént.
Aminosav össze... |
2019-01-08 22:45:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Az egyik legjellemzőbb faktor az egyszerű szénhidrátok nagyobb aránya az étrendben. (csokoládé, cukrászsütemények, fagylalt, cukorkák, stb.) A korpa- és csírarésztől megfosztott gabonalisztek (fehérliszt) szintén igen gyorsan képesek glükózt juttatni a véráramba, így az ilyen alapú termékek is előnytelenek. Gyakorlatilag elmondható, hogy minden olyan ételféleség, ételp... |
|
2010-04-29 06:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztása növeli a koleszterol lerakódását az erek falára, növeli a nyálkahártyák nyálkásodását, így azokon a mikrobák megtapadását és elszaporodását is.
A nem teljes őrlésű gabonalisztek elvesztik B-vitamin és ásványianyag tartalmuk nagy részét. A cukor energiát közvetít a szervezetnek, de rontja a koleszterol anyagcseréjét, lebontása nagy mennyiségű vitamintól szab... |
2009-01-08 13:42:45 |
|
|
|
|