Belépés
Képzőművészeti galéria nyílik Zalaegerszeg belvárosában
...
A zalaegerszegi kortárs képző- és iparművészek régi igénye és törekvése volt a galéria létrehozása, amely a műtárgyak bemutatása mellett a szakmai és a műhelymunkákra is lehetőséget ad - mondta el Müller Imre, a program ötletgazdája az újonnan kialakított galériában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
A festőművész felidézte, hogy idén jelent meg a zalaegerszegi képző...
2020-07-30 14:43:04
Új virtuális platformokon jelentkezik a MANK
... között olyan munkát küldött, amelyet a klímaváltozás kapcsán felmerülő aggodalmak szültek, Mitter Anna Róza ZEROUPRE kollekciójának pedig egy teljesen hulladékmentes öltözékegyüttes létrehozása volt a célja.
A vírushelyzet lezárultával a fiatal művészek számára nyújt megmutatkozási lehetőséget a MANK Galéria. A pályázat a veszélyhelyzet kihirdetése után zajlott, mégis sikerül...
2020-06-09 11:31:36
Alkotóművészeti pályázat indul Szolnokhoz köthető művészeknek
...
Pályázni az emberi test teljesítőképességének határait bemutató, ábrázoló, az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajokat középpontba helyező önálló műalkotással lehet - olvasható az MTI-hez elküldött pályázati felhívásban.
Pályázatot nyújthat be minden olyan képző- vagy iparművész, aki igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és Szolnok...
2020-06-03 12:42:05
Liget Budapest - Megszűnhet a főváros által elrendelt "zöldstop" a Városligetben
...
Az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat a Városliget-törvényt is módosítaná, amivel megszűnne a Városligetben jelenleg érvényben lévő változtatási tilalom és elhárulna az akadály a park zöldfelületi fejlesztései elől - hangsúlyozza a beruházó.
A közlemény felidézi, hogy a főváros ...
2020-04-01 22:04:02
A nemzetközi piac és a kortárs művészek felé nyit a ZsÖk Galéria Divíziója
... eredményekkel rendelkezik a városban folyó intenzív képzőművészeti tevékenység, az elmúlt időszakban azonban volt egy megtorpanás, ami miatt indokolttá vált a ZsÖK keretein belüli divízió létrehozása. Mint mondta, a város vezetése hisz abban, hogy a kultúrafejlesztés alapja lehet a jó gazdaságfejlesztésnek, a képzőművészetet idegenforgalmi, turisztikai vonzerőnek is szánják.
...
2020-02-27 18:21:49
Összegzés helyett
Csak néhány dolgom 2019-ből:

Anne Frank - Történelem a mának c. kiállítás megrendezése Mosonmagyaróváron
Cser Zoltán posztumusz verseskötetének létrehozása és szerkesztése a facebook-on
Első Emlékhelyek Napja szervezése Mosonmagyaróváron a Gyásztéren
Mosonmagyaróvár 80 - A városegyesítés facebook oldalának létrehozása és szerkesztése
A 10 éve létrehoz...
2019-12-28 04:40:34
Trianon 100
... szolgálatában.
A 100. - on gondolkodom már hetek óta, ...
2019-12-03 05:28:05
Fővárosi Közgyűlés - Szent István szobrot kap a róla elnevezett XIII. kerületi parkban
...
A képviselők egyhangúlag támogatták a szoborelhelyezést.
Az elfogadott előterjesztésben az olvasható: Harmath István pályamunkájában "közhelyszerű sémáktól mentes érzékenységgel, mégis egyfajta józan tárgyilagossággal ábrázolja Szent István határozott alakját".
A szobor frontális beállítású, a figura mozdulatai és az ábrázolt szimbólumok jelentőségteljesek: "a szobo...
2019-05-29 11:05:13
Fővárosi Közgyűlés - Novemberben állíthatják fel a Szent István parkban az államalapító király szobrát
...
A Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes jegyezte előterjesztésben az olvasható: Harmath István pályamunkájában "közhelyszerű sémáktól mentes érzékenységgel, mégis egyfajta józan tárgyilagossággal ábrázolja Szent István határozott alakját".
A szobor frontális beállítású, a figura mozdulatai és az ábrázolt szimbólumok jelentőségteljesek: "a szobor mozgása...
2019-05-24 08:48:49
Életének 75. évében elhunyt Andy Vajna
... filmproducert, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost - írja az MTI.
A nevéhez fűződik a filmtámogatási rendszer konszolidációját követően a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozása. Kormánybiztosi időszakában olyan nagy magyar filmsikerek születtek, mint a Saul fia, A nagy füzet, a Kincsem, a Testről és lélekről, az 1945 és a BÚÉK, a filmalap által támogatott ma...
2019-01-29 15:47:47
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Liget Budapest, ZsÖk Galéria Divíziója, Fővárosi Közgyűlés, Szent István, Andy Vajna, Müller Imre, Mitter Anna Róza ZEROUPRE, MANK Galéria, Semjén Zsolt, Anne Frank, Cser Zoltán, Első Emlékhelyek Napja, Harmath István, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Magyar Nemzeti Filmalap, főváros által, nemzetközi piac, kortárs művészek, róla elnevezett, államalapító király, zalaegerszegi kortárs, galéria létrehozása, műtárgyak bemutatása, program ötletgazdája, újonnan kialakított, festőművész felidézte, zalaegerszegi képző, klímaváltozás kapcsán, teljesen hulladékmentes, vírushelyzet lezárultával, fiatal művészek, veszélyhelyzet kihirdetése, emberi test, artista hagyományokat, testi erőt, egyes közigazgatási, park zöldfelületi, közlemény felidézi, városban folyó, elmúlt időszakban, város vezetése, kultúrafejlesztés alapja, képzőművészetet idegenforgalmi, városegyesítés facebook, képviselők egyhangúlag, elfogadott előterjesztésben, szobor frontális, figura mozdulatai, ábrázolt szimbólumok, szobor mozgása,
© 2013 TVN.HU Kft.