Belépés
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
...
A sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatják be, mint az evés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az i...
2019-10-18 13:11:24
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben
... mellett fiatal, tehetséges művészek is bemutatkoznak a fotóművészettől a táncművészetig és a filmig, miközben nem feledkeznek meg Magyarország egyik fontos védjegyéről, a magyar gasztronómiáról sem.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy Budapesten biztonságban élnek a zsidó közösség tagjai, noha nem kell őket fegyveresekkel védeni, sEurópa második legnagyobb zsinagógája is ebben a v...
2019-03-19 22:53:46
Gout de France/Good France - Magyar éttermek a francia gasztronómia világünnepén
... a középpontba állítja Franciaország egy-egy régióját: idén Provence gasztronómiája élvez kiemelt figyelmet.
Jerome Szkuta, a budapesti francia rezidencia séfje a provence-i gasztronómiáról szót ejtve kiemelte a híres marseilles-i hallevest és a ratatouille-t. Mint elmondta, a provence-i igazi, könnyű mediterrán konyha, amely gyakran használja a tenger gyümölcseit, sok olívaol...
2019-03-14 16:11:38
Három Michelin-csillagos éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf
... majd.
Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet.
"...
2018-12-19 14:32:14
Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség új őszi belföldi kampánya
... látnivalót-élményt, amelyet ajánl másoknak is.
A hellomagyarorszag.hu oldalon a térképen elérhető tartalmakon túl részletes információk találhatók a kulturális, természeti látnivalókról, a gasztronómiáról és a borkultúráról. A belföldi kampány új szlogenje: Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!
Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: sze...
2018-10-02 13:51:30
Gasztronómiai filmek és koncertfilm is szerepel a Müpamozi programjában
... Monty Python utolsó nagy filmje, Az élet értelme sem, amelyet november 5-én vetítenek, november 19-én pedig Terry Gilliam Brazil című klasszikusa mesél különleges szemszögből a gasztronómiáról és az életről.
December 3-án a Karen Blixen regényéből készült Babette lakomájából kiderül, hogyan képes egy fogadás ráébreszteni egy közösséget az élet szépségére, de gazdagítja a prog...
2018-09-29 13:41:31
Étel - mesék : Így született a palócleves
... fáma szerint Mikszáth egyszer felkérte kedves vendéglősét , hogy
készítsen neki új ételt , amilyent még soha nem evett - ekkor született
a palócleves .Gundel Imre a Gasztronómiáról és Gundelekről című
könyvében valószínűbbnek tartja , hogy nagyapja akkor találta ki a
híres ételt , amikor törzsvendége tiszteletére Mikszáth - szobát létesített , "
a...
2017-11-07 10:43:37
Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál
... is, hogy a nyári mellett egyelőre az őszi és a tavaszi szezonra fókuszálnak a Balatonnál, az előbbinél a gasztronómiát, az utóbbinál az aktív turizmust állították középpontba. A gasztronómiáról megjegyezte, hogy a tó északi és déli partja is történelmi borvidék, és ma már nagy hagyományuk van a halfesztiváloknak is.
Beszélt arról is, hogy az elmúlt években jelentősen emelkede...
2017-08-04 18:04:59
Tizenhárom csapat mérkőzik meg a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében
... egyaránt.
Mint mondta, a verseny éppúgy szól a jelentős magyar személyekről, életpályákról, mint a magyarokhoz és a Kárpát-medencéhez köthető tárgyi eszközökről, hagyományokról, gasztronómiáról, tudományról vagy a sportról. "Egy olyan versenyről van szó, amely nekünk magyaroknak, az értékeink, az identitásunk szempontjából a legfontosabb" - emelte ki.
Lezsák Sándor, az O...
2017-05-19 11:02:04
EuropeSpa MED tanúsítványt kapott négy magyarországi gyógyfürdő
... elismerő oklevél átadása előtt azt hangsúlyozta: a tanúsítvány azt jelzi, hogy a vendégek azt a magas európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshely kínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról, vagy éppen fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban már megszoktak.
Hozzáfűzte: a magyarországi fürdők nemcsak újra megjelentek az európai fürdők térképén, de ...
2017-05-05 15:06:06
1 2 3 4 
Címkék: Petőfi Irodalmi Múzeum, Szijjártó Péter, Good France, Három Michelin-csillagos, Dani García, Magyar Turisztikai Ügynökség, Kárpát-medencei Hungarikum, EuropeSpa MED, Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez, Jerome Szkuta, Guller Zoltán, Monty Python, Terry Gilliam Brazil, Karen Blixen, Gundel Imre, Lezsák Sándor, magyar kulturális, francia gasztronómia, sokszínű magyar, szakralitás vagy, nemzeti identitás, étel élvezete, evésben rejlő, magyar gasztronómiáról, zsidó közösség, középpontba állítja, budapesti francia, provence-i gasztronómiáról, híres marseilles-i, provence-i igazi, tenger gyümölcseit, térképen elérhető, belföldi kampány, közlemény szerint, élet értelme, fogadás ráébreszteni, élet szépségére, nyári mellett, tavaszi szezonra, aktív turizmust, gasztronómiáról megjegyezte, elmúlt években, verseny éppúgy, jelentős magyar, olyan versenyről, identitásunk szempontjából, magas európai, saját országukban, magyarországi fürdők, európai fürdők, vendéglátóhelyet, étteremhálózatát, gasztronómiáról,
© 2013 TVN.HU Kft.