Belépés
GPDNet - A Hagyományok Háza vette át a Balassi Intézet helyét a szervezetben
... nagykövetség jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy 2019-ben a svájci nagykövetséggel együttműködésben Émile Gerbaud svájci származású magyar cukrász tiszteletére kiállítást és gasztronómiai bemutatót készítenek elő és több más magyar fesztiválszereplés mellett tervbe vették Ránki Dezső és Klukon Edit fellépését is a Katarában.
A Herendi Porcelánmanufaktúra történetét katar...
2018-11-19 14:38:25
Gasztronómiai fesztivált rendeznek november utolsó hétvégéjén Balatonfüreden
... étterme és borászatai viszik el kínálatukat.
Mint mondta, a vadételeké lesz a főszerep és két helyi cukrászda is kínálja majd édességeit. Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet.
A programok november utolsó szombat délelőttjén kezdődnek. A rendezvény első napján óriásbábos utcaszínház várja az érdeklődőket, fellép a Füred Dixie,...
2018-11-17 22:49:04
Koncertek, kiállítások, könyvbemutatók a nagyszebeni Ars Hungaricán
...
A nagyszebeni magyar kulturális fesztivál kilenc napig több mint harminc eseményre várja az érdeklődőket. 2019-ben az erdélyi város és térsége az Európa Gasztronómiai Régió címet fogja viselni és ennek jegyében a legfontosabb helyi fesztiválok kulináris kínálattal készülnek. Az Ars Hungarica magyar termelők nemzetközileg díjazott kézműves ínyencségeit vonultatja fel.
A h...
2018-11-08 12:33:24
Felújították a szegedi nemzetiségek házát
... A központ sokszínű közösségi térként működik: lehetőség nyílik több nemzetiségi nyelv tanulására, balkáni táncok elsajátítására, részvételre népszerűsítő előadásokon,...
2018-10-31 11:41:21
Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál
...
Nagy István szerint nem véletlen, hogy a rendezvény három alkalommal nyerte el a kiváló gasztronómiai fesztivál címet, és a csabai kolbász 2013 óra hungarikum.
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke ehhez hozzátette, bízik abban, hogy a kolbász után, a fesztivál is hungarikummá válik.
Hégely Sándor, a fesztivál igazgatója hangsúlyozta, különösen fontosnak tartják, ...
2018-10-20 15:44:48
Több mint tizenötezer vendéget várnak hétvégén a velemi gesztenyenapokra
... gesztenyesütéssel, gesztenyés ételek készítésével, kézműves vásár tartásával ünneplik meg minden évben.
Hozzátette: a velemi gesztenyenapok ma már a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai és hagyományőrző kulturális rendezvényévé vált, melynek megszervezését negyedik éve saját kezébe vette az önkormányzat.
Szél Józsefné szólt arról, hogy idén is több mint kétszáz vend...
2018-10-10 10:31:07
Kalmár Ferenc: a szórványmagyarság a nemzet bástyája
... osztályokba.
Kalmár Ferenc kiemelte, hogy a temesvári magyar napokon a helyi magyarság mellett nagyon sok román érdeklődő is részt vett a koncerteken, történelmi játékokon és gasztronómiai bemutatókon. A kormány támogatja a hasonló rendezvényeket, hiszen ezek - mint fogalmazott - bemutatják az 1100 éves kárpát-medencei magyar jelenlét eredményeit. Büszkeségre ad okot, hogy T...
2018-09-29 20:03:22
Gasztronómiai filmek és koncertfilm is szerepel a Müpamozi programjában
...
A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben, idén ezek közül nyújt válogatást az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja - közölte az intézmény az MTI-vel.
A sort az 1973-as cannes-i filmfesztiválon hatalmas botrányt kavart A nagy zabálás nyitja, majd Luis Bunuel A szabadság fantomja című provokatív alkotása követi októ...
2018-09-29 13:41:31
Nagy István: a magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag
... Az ország mezőgazdasági potenciálja világszinten is kiemelkedő, amely a jó minőségű alapanyagokat, a színes felhozatalt és a magyar találékonyságot ötvözve kiemelkedő termelői és gasztronómiai sikerek alapját jelentheti. Ez nagy lehetőség és komoly feladat mindannyiunk számára - jelentette ki.
Közölte: a magyar tanyák 55 százalékán már nem azok élnek, akik ott születtek. Az ő...
2018-09-28 14:40:24
Magyarország önálló standon vesz részt a párizsi szakmai turisztikai vásáron
... Eiffel-torony tövében. Itt három napon keresztül mintegy hatvan ország ízei mellett kóstolhatták az érdeklődők magyar séfek ínyencségeit is.
Nagyon fontos, hogy a magyarországi gasztronómiai forradalmat bemutassuk Párizsban, mert itt szeretik és értékelik a meglepetéseket - mondta Ljubinkovic Iván, megjegyezve, hogy a nemzeti turizmus stratégiában Franciaország kiemelt helyet...
2018-09-26 10:21:35
1 2 3 ...................117 118 .........175 176 .........233 234 235 
Címkék: Hagyományok Háza, Balassi Intézet, Csabai Kolbászfesztivál, Kalmár Ferenc, Nagy István, Émile Gerbaud, Ránki Dezső, Klukon Edit, Herendi Porcelánmanufaktúra, Pannon Gasztronómiai Akadémia, Füred Dixie, Európa Gasztronómiai Régió, Jakab István, Hégely Sándor, Szél Józsefné, Luis Bunuel, Ljubinkovic Iván, szegedi nemzetiségek, velemi gesztenyenapokra, nemzet bástyája, magyar gasztronómia, magyar alapanyag, párizsi szakmai, svájci nagykövetséggel, vadételeké lesz, éttermek kiválasztásában, programok november, rendezvény első, nagyszebeni magyar, erdélyi város, legfontosabb helyi, központ sokszínű, rendezvény három, kiváló gasztronómiai, csabai kolbász, kolbász után, fesztivál igazgatója, velemi gesztenyenapok, térség egyik, temesvári magyar, helyi magyarság, kormány támogatja, hasonló rendezvényeket, 1100 éves, gasztronómiai élvezetek, október 1-jén, 1973-as cannes-i, nagy zabálás, szabadság fantomja, ország mezőgazdasági, színes felhozatalt, magyar találékonyságot, magyar tanyák, érdeklődők magyar,
© 2013 TVN.HU Kft.