Belépés
GKI: az építőipari termelés 2019-ben és 2020-ban is tovább nő
... szakembert azonban Magyarországon ma egyáltalán nem képeznek és szigetelő szakmérnöki képzés sincs évek óta az országban. Utóbbi elindítása érdekében lobbizik az ÉMSZ a Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetemnél.

Szalai Levente a rendezvényen jelentette be, hogy az ÉMSZ pályázatot nyújt majd be a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságának rendezési jogára, hogy a vers...
2019-02-19 14:21:40
Rontotta a cseh gazdasági növekedés előrejelzését a prágai pénzügyi tárca
...
"A fejlett gazdaságok ciklikus növekedése túl van a zenitjén, ezek a gazdaságok fokozatosan lassulnak. Ennél is gyorsabban csökken a világgazdasági növekedés, aminek oka a globális kereskedelmi kapcsolatokban egyre nagyobb feszültségben keresendő" - olvasható a pénzügyminisztérium közleményében.
A 2020-as évre a minisztériuma cseh gazdaság 2,4 százalékos növekedésével s...
2019-01-30 18:42:51
Az Opel az idén is növekedést tervez Magyarországon
... platformokra épül, amelyek a hagyományos rendszereken kívül, plug-in hibrid és elektromos meghajtásra is képesek. Az együttműködés a fejlesztésben, beszerzésben és gyártásban is jelentős gazdasági előnyökkel jár, így már a tavalyi év első felében félmilliárd euró nyereséget tudott termelni az Opel - emelték ki.
A cégcsoport egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Szentgotthárdo...
2019-01-23 13:01:34
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
...
A gazdaságkutató MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint 2018 harmadik negyedévében a gazdaság teljesítménye a nyers adatok szerint 4,9, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5,2 százalékkal nőtt, több mint fél százalékponttal meghaladva az elemzői várakozásokat. A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben ...
2018-12-18 12:51:52
VI. Fülöp: az alkotmány a spanyol demokrácia lelke
... feledni, hanem még inkább követelni kell, mivel azok az együttélés pilléreit jelentik.
Spanyolország az elmúlt 40 évben átélte történelme legmélyebb politikai, területi, nemzetközi, gazdasági és társadalmi változását - jelentette ki az uralkodó, hozzátéve, hogy nem lehet elhallgatni a tévedéseket, a hibákat, és a fennálló problémákat sem.
VI. Fülöp szavai szerint "felada...
2018-12-06 16:27:16
Varga: közösen lépnek föl a V4-ek az uniós befizetések ügyében
... szorgalmaz a bruttó nemzeti jövedelmen (GNI) alapuló befizetésekből és a saját forrásokból. Az arányos teherviselés elvének ez felel meg a leginkább és ez tükrözi a legjobban a tagállamok gazdasági erejét is, ezért a GNI-alapú saját forrás arányát nem szabad csökkenteni - hangsúlyozta.
Ismertette egyúttal, hogy a konferencián az Európai Beruházási Bank prezentációt tartott, ...
2018-10-05 18:13:06
Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát
... a szakképzés digitális és modern időszaka születik, amely ötvözi a hagyományok továbbvitelét egy újfajta, kreatív, tudásalapú szemléletmóddal. Ezt hívják szakképzés 4.0-nak, amelyben a gazdaság motorját jelentő vállalatok számára az Ipar 4.0 folyamat jegyében képezik a jövő munkavállalóit.
Az MKIK elnöke arra kérte a szülőket, hogy kísérjék figyelemmel, miben jó a gyermekük, ...
2018-09-26 10:34:45
Elektromos járműveket is gyárt a jövőben az Audi Hungaria Zrt.
...
A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, tavaly az autóipar termelési értéke elérte a 8 ezer milliárd forintot, az idei év első hat hónapjában pedig hét százalékkal nőtt 2017-hez képest, s ha a növekedés ilyen ütemben folytatódik, ez év végére is rekordot dönthet az autóipar a nemzetgazdaságban.
Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy Magyarország az elmúlt években gaz...
2018-09-20 16:32:42
Szijjártó: megvalósíthatósági tanulmány készül a V4 országait összekötő gyorsvasútról
...
Miközben a gazdasági növekedést illetően a visegrádi csoport az uniós fejlődés motorja, az infrastrukturális hálózat kiépítettségében le kell gyűrni a versenyhátrányt - jelentette ki Szijjártó Péter.
Nyugat-Európában rendkívül magas sebességgel haladó vasútvonalakon lehet keresztül-kasul utazni, térségünkben ez még egyáltalán nem adott - tette hozzá.
A V4-országok ...
2018-09-05 15:11:59
Költségvetés - MSZP: Futballisztán 2019. évi költségvetés tervezetét nyújtotta be a kormány
... mindig több mint 100 milliárd megy el stadionokra".
Megemlítették, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a "biztonságos növekedés" költségvetéséről beszélt. Az MSZP viszont úgy látja, a gazdaság motorját továbbra is az uniós források jelentik, amelyek nélkül a magyar gazdaság "egyszerűen összeomlana". Ezért is szerintük megdöbbentő az "Orbán-kormány felelőtlen politikája", amell...
2018-06-13 17:33:03
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Audi Hungaria Zrt, Budapesti Műszaki, Gazdaság Tudományi Egyetemnél, Szalai Levente, Fiatal Tetőfedők Világbajnokságának, Európai Beruházási Bank, Szijjártó Péter, Varga Mihály, építőipari termelés, cseh gazdasági, prágai pénzügyi, spanyol demokrácia, uniós befizetések, rendezvényen jelentette, fejlett gazdaságok, gazdaságok fokozatosan, világgazdasági növekedés, globális kereskedelmi, 2020-as évre, minisztériuma cseh, hagyományos rendszereken, évvel ezelőtt, gazdaságkutató MTI-hez, gazdaság teljesítménye, nyers adatok, elemzői várakozásokat, kiigazított adatok, együttélés pilléreit, fennálló problémákat, bruttó nemzeti, saját forrásokból, arányos teherviselés, tagállamok gazdasági, szakképzés digitális, hagyományok továbbvitelét, gazdaság motorját, jövő munkavállalóit, autóipar termelési, növekedés ilyen, elmúlt években, gazdasági növekedést, visegrádi csoport, uniós fejlődés, infrastrukturális hálózat, uniós források, magyar gazdaság, költségvetéséről, pénzügyminiszter, kiépítettségében,
© 2013 TVN.HU Kft.