Belépés
Szijjártó: először akkreditál Magyarország nagykövetet Libériába
... vonatkozó hivatalos kérelmet, hogy Magyarország Libériában konzuli képviseletet létesíthessen, amelyet tiszteletbeli konzul vezetne.
A két politikus szándéknyilatkozatot írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a libériai külügyminisztérium közötti rendszeres konzultációs mechanizmus létrehozásáról.
Magyarország jó néhány éve hirdette meg a déli nyitás stra...
2018-12-17 20:13:07
Kamatdöntés - Londoni elemzők: márciusra figyel a piac
... a ház szerint most már az MNB is elkezdte az előkészületeket a "kilépésre" a jelenlegi monetáris alapállásból.
Liam Carson, az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics európai feltörekvő piacokkal foglalkozó vezető közgazdásza szerint a magyarországi infláció legutóbbi lassulása alkalmat teremtett az MNB-nek arra, hogy a ked...
2018-12-17 18:32:30
Átadták a felújított beregszászi magyar színházat
...
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében felidézte, hogy a 25 évvel ezelőtti ukrajnai körülmények egyáltalán nem voltak kedvezőek a színházalapításhoz. Gazdasági csőd felé tartó ország, bizonytalan politikai helyzet és kiszámíthatatlan mindennapok voltak az adottságok, viszont egy maroknyi színészcsapat mégis úgy döntött, lesz Beregszászban magya...
2018-12-17 18:12:40
BÉT - Elemző: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat kihatott a BUX-indexre is
... fog közölni a FED a jövő évi kamatpályáról. A befektetők attól tartanak, hogy az amerikai kamatemelési ciklus negatívan hathat az amerikai gazdaságra és globális szinten is komolyabb gazdasági lassulást idézhet elő - fogalmazott Pleschinger Gyula.
A Mol 66 forinttal, 2,10 százalékkal 3080 forintra csökkent, 874,1 millió forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 100 for...
2018-12-17 17:52:46
Ukrán miniszterelnök: a Kercsi-szorosban brutális támadás történt Oroszország részéről
... szabadon áthaladhasson a Kercsi-szoroson.
Egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy pénteken az Európai Unió újabb fél évvel meghosszabbította az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciókat, mivel nem történt előrelépés a minszki megállapodások végrehajtásában.
November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföld...
2018-12-17 16:42:01
Semjén: minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték
... díjban azok részesülhetnek, akik "a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet" végeznek.
Az elismerést az idén tizennégy ember, illetve szervezet vehette át. A díjazottak között van a Parno Graszt roma zenek...
2018-12-17 13:01:49
Kövér László a török házelnököt fogadta
... kapcsolatok intenzitása is azt mutatja, hogy a visegrádi négyeket és a szomszédos országokat nem számítva Magyarország szempontjából első számú partner Törökország.
Kiemelte: a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésének feladata elsősorban a kormányokra hárul, a parlamentek ebben támogató szerepet tudnak betölteni.
Felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre esedékes...
2018-12-17 13:01:38
Szijjártó: egyre több ország utasítja el az ENSZ globális migrációs csomagját
... jelenlegi ukrán kormányzattól ez nem várható.
Kijelentette: "engem nem érdekel, hogy az oroszok mit gondolnak erről a kérdésről".
A szomszédos országok magyar közösségeinek gazdasági megerősítéséről elmondta: ezen közösségek erőforrásai lehetnek az együttműködésnek az adott országgal, de nemzetpolitikai erőforrások is.
Ezen területek magyarjai eddig több mint 60 ...
2018-12-17 11:51:31
Erőszakba torkollott az ENSZ migrációs csomagja elleni tüntetés Brüsszelben
... erősítése.
Az e...
2018-12-16 17:15:49
Igazságügyi együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Georgiával
... keretében kitértek az együttműködés olyan kérdéseire is, mint a választott bíráskodás vagy az alternatív vitarendezések, figyelembe véve, hogy erősíteni kell a Georgia és Magyarország közötti gazdasági együttműködést. Ezért a két tárca együtt fog működni az üzleti jog területén a gazdasági befektetések elősegítése érdekében.

A találkozón szóba került az emberi jogok ne...
2018-12-16 14:55:36
1 2 3 ...........3549 3550 ......5324 5325 ......7098 7099 7100 
Címkék: Kövér László, Magyarország Georgiával, Magyarország Libériában, Liam Carson, Capital Economics, Potápi Árpád János, Pleschinger Gyula, Európai Unió, Parno Graszt, felújított beregszászi, kedvezőtlen nemzetközi, török házelnököt, déli nyitás, jelenlegi monetáris, egyik legnagyobb, magyarországi infláció, maroknyi színészcsapat, befektetők attól, amerikai kamatemelési, amerikai gazdaságra, minszki megállapodások, magyarországi nemzetiségek, nemzetiségi közéletben, egyházi életben, gazdasági önszerveződés, idén tizennégy, díjazottak között, visegrádi négyeket, szomszédos országokat, kormányokra hárul, parlamentek ebben, figyelmet arra, szomszédos országok, adott országgal, együttműködés olyan, választott bíráskodás, alternatív vitarendezések, gazdasági befektetések, találkozón szóba, emberi jogok, együttműködésnek, kiszámíthatatlan, megerősítéséről, előkészületeket, nemzetpolitikai, végrehajtásában, fejlesztésének, vitarendezések, miniszterelnök, együttműködési, oroszországgal, létrehozásáról,
© 2013 TVN.HU Kft.