Belépés
A Nemzetközi Beruházási Bank székhelye még az idén Budapestre költözik
... pénzügyminiszter.
Varga Mihály arra is felhívta a figyelmet: az NBB döntésében fontos szerepet játszott, hogy Magyarország évek óta a térség egyik legstabilabban működő állama. Kiemelte: a magyar gazdaság 2018-ban is jól teljesített, két évtizede nem látott mértékben bővült a gazdaság teljesítménye. Ennek hátterében számos tényező, köztük a hatéves bérmegállapodás, az otthont...
2019-01-17 17:52:22
Nőtt a kezelt áru mennyisége a Liszt Ferenc-repülőtéren tavaly
... repülőtéren kezelt 146 ezer tonna áru az integrátorok (UPS, FedEx, DHL, TNT), illetve az utasszállító gépek rakterében szállított áruból tevődött össze. Ez az eredmény jól jelzi a magyar gazdaság, az export-orientált iparágak fejlődését is - mutattak rá a közleményben.
A vegyipari, autóipari és informatikai áruk mellett tavaly több speciális rakományt is kezeltek, ilyenek vol...
2019-01-17 17:42:10
Fidesz: több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér
...
Dunai Mónika szerint ugyanakkor ha az ellenzéken múlik, ilyen ütemű emelés sem valósulhatott volna meg, ugyanis az ellenzéki pártok kezdettől fogva támadják azt a gazdaságpolitikát amit a kormánypártok képviselnek. Értékelése szerint ennek a politikának köszönhető az, hogy Magyarország egyre jobban teljesít, egyre erősebb a magyar gazdaság. Évről évre emelkednek a bérek, csök...
2019-01-17 15:21:58
Takarékbank: tavaly 4,8 százalékos lehetett a GDP-bővülés
... termelékenység, a hatékonyság és a versenyképesség növelésével lehet ellensúlyozni, ami további beruházásokra ösztönözheti a vállalkozásokat - jelezte.
Elmondta: az infláció a viszonylag gyors gazdasági dinamika ellenére sem száll majd el, a tavalyi 2,8 százalékról idén éves szinten 3 százalékra emelkedhet.
A bruttó bérek tavalyi 11,3 százalékos növekedése után 2019-ben ...
2019-01-17 12:52:05
KKM: az Eissmann autóipari beszállító cég bővíti nyíregyházi gyárát
... középpontjában áll, 2019-ben is arra törekednek, hogy minél több hasonló színvonalú beruházás valósuljon meg a térségben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Az államtitkár kifejtette, a magyar gazdaság gerince az ipar, azon belül is az alapvetően a német kötődésű autóipar, és ez az ágazat adja majd az idén az ipar növekedés jelentős részét. Elsődleges szempont, hogy Magyarors...
2019-01-17 12:11:45
Kormánybiztos: rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait
... Tisza-parti városba, és 2020-ban ez kiegészül csaknem kétmilliárd forinttal.
Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: az előző években a gazdaság erősödése, a költségvetési helyzet függvényében a kormányzat mindent megtett azért, hogy az utakra komoly összegeket fordítson.
Emlékeztetett: az egyik fontos programként a kormányza...
2019-01-16 17:42:37
Szijjártó: ötszáz új munkahelyet létesített az FAG debreceni beruházása
...
A miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország 2018-ban külgazdasági rekordot ért el. Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben. Hozzáfűzte hogy ezek majdnem egyharmada Debrecenbe érkezett, ami jól mutatja a város vezetői és parlamenti képviselői munkájának a sikerét.
Az elmúlt évben több mint 17 e...
2019-01-16 17:32:20
PM-államtitkár: az adócsökkentés politikája jól működik
...
A tárca tájékoztatása szerint Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a magazin kelet-közép-európai fórumán hangsúlyozta: a magyar gazdaság - az uniós átlagot jóval meghaladó - jó teljesítménye mögött a munkavállalókat, a vállalkozásokat és a családokat támogató átgondolt pénzügyi és adópolitikai lépések állnak.
A költségvetés bevételei az adócsökkentések ellenére je...
2019-01-16 15:01:55
ITM: a kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort
... támogatott hazai kkv-k többnyire a járműiparban, a védelmi-iparban, az orvostechnológiában és az elektronikai iparban működnek, ezek az ágazatok jelentős szerepet játszanak abban, hogy a magyar gazdaság az uniós átlag felett teljesít - emelte ki az államtitkár.
A beszállítófejlesztési programban támogatott kkv-k várhatóan még jobb pozícióhoz jutnak a piacon, és fontos, hogy e...
2019-01-16 12:51:29
Kreml: egy orosz-japán békeszerződés nem okozhat károkat a Kuril-szigetek lakosságának
... szerint az Egyesült Államokban elhangzott állításokkal ellentétben nem létezik titkos megállapodás Putyin és Donald Trump amerikai elnök között, és "nagyon komoly dolognak nevezte" az amerikai gazdasági büntetőintézkedéseket. Peszkov ismételten "a versenyelőny biztosítására irányuló nyílt kísérletnek" minősítette az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat-2 földgázvezeté...
2019-01-16 09:01:00
1 2 3 .............1358 1359 .......2037 2038 .......2716 2717 
Címkék: Nemzetközi Beruházási Bank, Liszt Ferenc-repülőtéren, Varga Mihály, Dunai Mónika, Cseresnyés Péter, Technológiai Minisztérium, Gion Gábor, Egyesült Államokban, Donald Trump, Oroszországból Németországba, Északi Áramlat-2, idén Budapestre, szakmunkás minimálbér, adócsökkentés politikája, hazai kkv-szektort, orosz-japán békeszerződés, térség egyik, magyar gazdaság, gazdaság teljesítménye, hatéves bérmegállapodás, utasszállító gépek, export-orientált iparágak, ellenzéken múlik, ellenzéki pártok, gazdaságpolitikát amit, kormánypártok képviselnek, politikának köszönhető, versenyképesség növelésével, viszonylag gyors, bruttó bérek, államtitkár kifejtette, német kötődésű, ágazat adja, ipar növekedés, előző években, gazdaság erősödése, költségvetési helyzet, kormányzat mindent, utakra komoly, egyik fontos, miniszter beszédében, város vezetői, elmúlt évben, tárca tájékoztatása, uniós átlagot, családokat támogató, költségvetés bevételei, adócsökkentések ellenére, elektronikai iparban, ágazatok jelentős,
© 2013 TVN.HU Kft.