|
|
|
... tolva félig megsütjük. Felöntjük a pezsgővel, a fehérborral, majd fedővel letakarjuk, és a sütőbe visszatolva puhára pároljuk. A szárnyast ezután egy másik edénybe átszedjük, és letakarva melegen tartjuk. A sütésből visszamaradt pároló lébe öntjük a tejszín felét, és jól beforraljuk. Ezután a tűzről levesszük, és állandó keverés közben hozzáöntjük a megmaradt tejszínnel elkevert t... |
2011-09-17 18:26:05 |
|
|
|
|
|
|
Jó pihenést
... |
2011-09-11 12:04:37 |
|
|
|
|
|
|
... vagyok és egyetlen.
És ilyen tükröm nem lesz több egy sem,
sokáig elidőztem a szemedben."
Gergely István
Élvezd a csendet!
A csendben megszólal a világ,
simítja lelked,
s ellazít egy suttogó faág.
... |
|
2011-09-07 16:12:06 |
|
|
|
|
|
|
... váló lelőhely kiemelt szerephez jutott az újkori európai kultúra fejlődésében. Napjainkban Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, a Világörökség része.
... |
2011-09-02 10:16:15 |
|
|
|
|
|
|
... elmulás,
mintha csak ruhát cserélne a Föld,
mintha a csere volna csak örök...
Ősz van... Nem az ősz: az benne a fontos,
hogy van!... A szél könnyelmű suttogása
ős legendákra tanítja az erdő
figyelmes bokrait és századok
óta köztünk kisértő szellemek
fájdalmát-örömét mesélgeti...
Ősz van!... Az évek szele csöndesen... |
2011-09-01 11:11:07 |
|
|
|
|