|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojás, 10 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 1 dl olaj, 1 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 125 g margarin, 3 evőkanál porcukor, 25 dkg gesztenyepüré, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 2 csomag tejszínpor, 1 csomag habfixáló.
Elkészítés:
A 4 tojást alaposan kikeverjük 6 evőkanál kristálycukorral. Ehhez hozzákeverjük az 1 dl olajat, ... |
2010-12-23 07:15:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 2 evőkanál rum, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatin, 6 db babapiskóta, áztatáshoz kevés rumos tej. A tetejére 2 púpozott evőkanál kakaó, 2 púpozott evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát felolvasztjuk, b... |
|
2010-12-23 07:15:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap, 2 evőkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűsze... |
2010-12-23 07:14:50 |
|
|
|
|
|
|
Békés Áldott karácsonyt kivánok neked és családod minden tagjának
Szeretettel Papp Rózsa
Vassné Szabó Ágota: Advent (méz és fahéj)
..........
Fahasábok pattogó dala,
piruló gesztenyék i... |
|
2010-12-22 19:52:01 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg sütőmargarin
2,5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
0,5 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
35 dkg gesztenyemassza
10 dkg piskótamorzsa
0,5 dl rum
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt, a te... |
|
2010-12-22 12:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... libamáj(25 dkg)
2 dl tej
5 dkg vaj
4-5 szem gomba
1 kávéskanál kapribogyó
1 zsemle
2 kemény tojás
2 gerezd fokhagyma
1 kg főtt, hámozott gesztenye
1 nyers tojás
só
bors
3-4 kanál zsír
Elkészítés:
A pulykát két nappal előbb besózzuk. Amikor a készítéséhez fogunk, el&ot... |
2010-12-21 22:15:12 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyra:
Gesztenyével töltött pulyka
Hozzávalók:
1 pulyka
1 kg gesztenye
50 dkg darált sertéshús
30 dkg füstölt szalonna
20 dkg zsír
10 dkg vaj
3 db zsemle
3 db tojás
őrölt bors
szerecsendió
só
A pulykát hagyd egészben, ne vágd le a lábait, csak a combjaiból távolítsd el az inakat. ... |
2010-12-21 20:27:41 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyepucolás
Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban.
... |
2010-12-21 12:59:13 |
|
|
|
|
|
|
... hajt holnapután?
Hát örüljek, hogy egy napja az évnek
az enyém, a sajátom egészen,
s hegyi szél, pörgő falevél meg szőlő
kiáltja szét születésem?
Hasad a gesztenye burka, a szilva lepottyan,
csapdos a vízbeli páva a Dunán a habokban,
széttárja a farkát, csupa gyöngy meg olajsáv,
fátyol a hegyen, megvédi harmatos arcát,
köd, köd, p... |
2010-12-21 09:30:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg sima liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor.
Töltelék: 10 dkg porcukor, 10 dkg gesztenyepüré, 2 tojássárgája, 1-1 kis doboz őszibarack- és sárgabarackbefőtt és ananászdarabok.
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, és kis darabokban rászórjuk a hideg vajat. Omlós tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába burkolva, ... |
2010-12-21 04:53:28 |
|
|
|
|