|
|
|
...
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 10 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, negyed kg gesztenyemassza, 3 cl rum, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál lekvár, színezéshez eszencia.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lis... |
2010-12-21 04:53:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap, 2 evőkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűsze... |
|
2010-12-21 04:52:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 25 dkg liszt, csipet só, kevés szódavíz.
Elkészítés:
A megfagyasztott margarint vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak. Fél centi vastagra kinyújtjuk. Diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníli... |
2010-12-21 04:49:07 |
|
|
|
|
|
|
Stahl J. műsorából
Gesztenyés pulykamell (Karácsonyra)
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál olaj
5 dkg vaj
A töltelékhez:
5 dkg mazsola
1 vöröshagyma
25 dkg mélyhűtött, felolvasztott g... |
|
2010-12-20 21:58:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg kekszet ledarálunk, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fél dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál kakaó. Krém: 25 dkg gesztenyepüré, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kávéskanál kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, két részre osz... |
|
2010-12-20 17:45:37 |
|
|
|
|
|
|
... ambróziás rózsák közt
hevertek... |
2010-12-19 20:56:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 25 dkg liszt, csipet só, kevés szódavíz.
Elkészítés:
A megfagyasztott margarint vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak. Fél centi vastagra kinyújtjuk. Diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníli... |
2010-12-19 18:22:28 |
|
|
|
|
|
|
Már a víg szüretnek örűl minden ember,
Mellyel örvendeztet bennünket
szeptember,
Októbert ekképpen bíztatja előre,
Hogy nektár lesz a bor, és
máslás a lőre.
Setétűl a gohér a piros vesszőkön,
Barna színt vér vissza a többi
szőlőkön;
Amelyeknek általvilágló kristályja
Nézőjét már édes nektárral
kínálja.... |
2010-12-19 16:54:11 |
|
|
|
|
|
|
... kevélykedő
bakar.
A sárgálló almák, a piros körtvélyek
Legörbedt anyjoknak emlőjén
kevélyek.
Fája alatt hever a főtt berekenye,
A kövér noszpolya, a borzas
gesztenye.
Megterhelte az ősz a fáknak ágait,
Vastagon ráfűzte gazdag
áldásait.
Csak az a baj, hogy már hűvösek a szelek,
Néha egy kis hideg és... |
2010-12-19 16:22:48 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg sima liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor.
Töltelék: 10 dkg porcukor, 10 dkg gesztenyepüré, 2 tojássárgája, 1-1 kis doboz őszibarack- és sárgabarackbefőtt és ananászdarabok.
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, és kis darabokban rászórjuk a hideg vajat. Omlós tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába burkolva, ... |
2010-12-19 15:22:01 |
|
|
|
|