Belépés
Gesztenyés marcipántorta
...
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 10 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, negyed kg gesztenyemassza, 3 cl rum, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál lekvár, színezéshez eszencia.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lis...
2010-12-21 04:53:00
Gesztenyés almatorta
...
Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap, 2 evőkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűsze...
2010-12-21 04:52:34
Express vajas tészta
...
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 25 dkg liszt, csipet só, kevés szódavíz.
Elkészítés:
A megfagyasztott margarint vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak. Fél centi vastagra kinyújtjuk. Diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníli...
2010-12-21 04:49:07
Gesztenyés pulykamell/ videó/
Stahl J. műsorából



Gesztenyés pulykamell (Karácsonyra)
Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál olaj
5 dkg vaj

A töltelékhez:

5 dkg mazsola
1 vöröshagyma
25 dkg mélyhűtött, felolvasztott g...
2010-12-20 21:58:51
Nagymama gesztenyés tekercse
...
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg kekszet ledarálunk, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fél dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál kakaó. Krém: 25 dkg gesztenyepüré, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kávéskanál kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, két részre osz...
2010-12-20 17:45:37
Csokonai Vitéz Mihály: A dél
... ambróziás rózsák közt
hevertek...
2010-12-19 20:56:45
Express vajas tészta
...
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 25 dkg liszt, csipet só, kevés szódavíz.
Elkészítés:
A megfagyasztott margarint vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak. Fél centi vastagra kinyújtjuk. Diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníli...
2010-12-19 18:22:28
Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
Már a víg szüretnek örűl minden ember,

Mellyel örvendeztet bennünket
szeptember,
Októbert ekképpen bíztatja előre,

Hogy nektár lesz a bor, és
máslás a lőre.
Setétűl a gohér a piros vesszőkön,

Barna színt vér vissza a többi
szőlőkön;
Amelyeknek általvilágló kristályja

Nézőjét már édes nektárral
kínálja....
2010-12-19 16:54:11
Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
... kevélykedő
bakar.
A sárgálló almák, a piros körtvélyek

Legörbedt anyjoknak emlőjén
kevélyek.
Fája alatt hever a főtt berekenye,

A kövér noszpolya, a borzas
gesztenye.
Megterhelte az ősz a fáknak ágait,

Vastagon ráfűzte gazdag
áldásait.
Csak az a baj, hogy már hűvösek a szelek,

Néha egy kis hideg és...
2010-12-19 16:22:48
Gesztenyés szelet 1.
...
Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg sima liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor.
Töltelék: 10 dkg porcukor, 10 dkg gesztenyepüré, 2 tojássárgája, 1-1 kis doboz őszibarack- és sárgabarackbefőtt és ananászdarabok.
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, és kis darabokban rászórjuk a hideg vajat. Omlós tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába burkolva, ...
2010-12-19 15:22:01
1 2 3 .....................259 260 ...296 297 298 ........389 390 ..........517 518 519 
Címkék: Csokonai Vitéz Mihály, Stahl, tojásokat szétválasztjuk, kristálycukorral habosra, almát apró, megfagyasztott margarint, tésztát összedolgozzuk, krém hozzávalóit, piros vesszőkön, sárgálló almák, piros körtvélyek, főtt berekenye, kövér noszpolya, fáknak ágait, deszkára szitáljuk, hideg vajat, összeállhassanak, kristálycukorral, gesztenyemassza, összemorzsoljuk, összedolgozzuk, ananászdarabok, szétválasztjuk, marcipánmassza, megfagyasztott, pulykamellfilé, kókuszreszelék, kristálycukor, felolvasztott, gesztenyepüré, marcipántorta, általvilágló, készíthetjük, tojássárgája, baracklekvár, hozzávalóit, színezéshez, töltelékhez, töltelékkel, örvendeztet, lereszeljük, karácsonyra, vöröshagyma, citromlével, megterhelte, őszibarack, gesztenyés, kevélykedő, piskótalap, hozzávalók, amelyeknek, szeptember, pulykamell, elkészítés, kinyújtjuk, kávéskanál, hozzáadjuk, szódavizet, szegfűszeg, késhegynyi, körtvélyek, ledarálunk, darabokban, kristályja, sárgájákat, mélyhűtött, noszpolya, pudingpor, szüretnek, margarint, gesztenye,
© 2013 TVN.HU Kft.