|
|
|
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor --- ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen )
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor --- felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha má... |
|
2010-04-20 01:08:31 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg kristálycukor; 25 dkg darált háztartási keksz .
A krémhez: 12 dkg Rama Sütőmargarin; 1 kiskanál kókuszreszelék; 1-2 kiskanál rum; 10 dkg kristálycukor; 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza A tetejére: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amik... |
2010-04-19 23:35:15 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés - babapiskótás szelet
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor --- ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen )
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor --- felfőzzük, majd 1... |
|
2010-04-19 17:06:41 |
|
|
|
|
|
|
Schein Gábor:
(húrként megfeszíti)
időszámításunk még esendő. mintha testeket
hívnánk elő a földből, neveket sorolunk,
és számláljuk őket, mint kikötőben az
árbocokat, holott mi is a földhöz tartozunk,
bennünket is a hullámok ereje vonz, és míg
a deszkák fent táncolnak, míg tekintetünk
végigsimítja a szamárhát-hegyet, elmúlik... |
|
2010-04-18 08:28:20 |
|
|
|
|
|
|
...20 dkg aszalt szilva
10 dkg gesztenyemassza
10-15 dkg cukor
fél citrom leve
csipetnyi só és csipetnyi törött bors
A többször megmosott aszalt szilvát 8 dl vízbe tesszük és felforraljuk.
5 percnyi forralás után beletesszük a fűszereket, és a szilva puhulásáig főzzük.
Ezután leszűrjük és a szilvát kimagozva visszatesszük a levébe.
A geszteny... |
2010-04-18 07:59:09 |
|
|
|
|
|
|
... keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.
Krémhez:
70 dkg gesztenyemassza,
27 dkg margarin
15 dkg cukor
rumaroma izlés szerint.
1 cs.vaniliás pudingpor
3 dl tej.
A... |
2010-04-16 17:06:59 |
|
|
|
|
|
|
Kovács Mikó Edina
AUGUSZTUS, ÉJSZAKA
Sok szó koptatta lila indigó
- ennyi a nyári ég, a tó, a part.
Lámpafüzért és csillagsort ütöttek
a betűk apró kalapácsai;
amíg leírtak minden részeg tücsköt,
gömbhéjjá zárult horizontokat,
átlangyosodott te... |
2010-04-14 22:00:32 |
|
|
|
|
|
|
... kemény habba forgatjuk. Kb. 180 fokon sütőpapírral kibélelt tortaformába kisütjük.
A vár ,,vakolását" és töltését ki milyen krémet szeret, azzal csinálja. Nálunk a gesztenye és a csoki krém a favorit. De kakaópor helyett kislánynak rózsaszín ételfestéket, vagy puncs-pudingot tehetünk a krémbe.
... |
2010-04-14 19:18:30 |
|
|
|
|
|
|
Egy gesztenyepüré, egy csomag babapiskóta (nagy csomag), egy csokipuding (főzős), egy kis doboz tejszín, cukor, tej, kis margarin - ez már elég egy sütihez!
Két deci tejet felforraltam egy vaníliás cukorral, ebbe mártogatom a piskótákat, lerakom egy tálcára. 4 deci tejből pudingot főzök, ízlés s... |
2010-04-14 18:14:19 |
|
|
|
|