Belépés
Müncheni konferencia - Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
...
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén dolgozó kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben.
Analízis paralízis: veszélyérzékelés és kohézióhiány a NATO-ban, 1960-1980 (Analysis Paralysi...
2020-02-16 15:11:50
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
... jelenlétét. Az egyik az afrikai Száhel-övezet, a Szahara déli peremén az Atlanti-óceántól a Vörös-tengerig húzódó, száraz éghajlatú térség.
Ez a régió kulcsfontosságú egész Európa biztonságában, mert meghatározza a kontinens felé irányuló migrációs folyamatok nagy részét, és az iszlamista terrorizmus hátországaként is szolgál - fejtette ki.
A másik a Perzsa(Arab)-öböl b...
2020-02-15 23:29:53
Brexit - Az EU külképviseletet nyitott Londonban
... maradnak továbbra is. Az unió egy új, ambiciózus partnerség kiépítésében bízik a kereskedelmi és gazdasági együttműködés, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás, valamint a külpolitika, a biztonság és a védelem területén.
Borrell reményét fejezte ki, hogy szoros együttműködés alakul ki az unió "brit barátaival" a közös kihívások megoldása terén regionális és globális szinten ...
2020-02-01 07:05:33
Szijjártó: a gyógyszeripar kulcsszerepet játszik a magyar gazdaság dimenzióváltásában
... A megállapodás alapján a 2020-ban fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége vállalja, hogy a jövőben is mindent megtesz a betegellátás biztonságos fenntartásáért. Ösztönözni fogja tagvállalatait arra, hogy folytassák kutatás-fejlesztési és beruházási tevékenységüket a mindenkori piaci viszonyokhoz mérten, növeljék exportpiaci jelenlé...
2020-01-28 18:12:20
Davos - Zelenszkij: Ukrajnának Közép- és Kelet-Európa vezető országává kell válnia
... konfliktusról és az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt Krím félszigetről szólva Zelenszkij arra hívta fel a figyelmet, hogy a világnak ideje átgondolnia és "frissítenie" a nemzetközi biztonságot érintő szabályokat.
"Hazámban hatodik éve dúl a háború, hatodik éve, hogy Oroszország annektálta területünk egy részét annak ellenére, hogy több ezer oldal nemzetközi jogszabály é...
2020-01-22 19:52:41
Kaderják Péter: a kormány célja, hogy a Kárpát-medence az unokáink számára is élhető maradjon
... mérsékelni ezt.
Rövidtávon a kormány 2030-ig szóló energia- és klímavédelmi stratégiája...
2020-01-22 09:41:28
Palkovics László a közlekedésbiztonságról és a fenntartható közlekedésről egyeztetett Jean Todttal
...
A miniszter Párizsban találkozott hétfőn a francia sportvezetővel.
A munkaebéd után Palkovics László az MTI-nek elmondta: a közlekedésbiztonságnak és a közlekedés fenntarthatóságának kérdésében is sikerült bizalmat kialakítania Jean Todttal, akivel régóta bizalmi viszonyt ápol, hiszen "Magyarország régóta szervez Forma-1-es versenyeket".
A miniszter jelezte, hogy ...
2020-01-20 19:42:32
Nagy István Berlinben: világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát az egyre növekvő népesség ellátásához
... terület is sokkal inkább alkalmas lesz mezőgazdasági termelésre.
A konferencián a 71 ország agrárminisztere vett részt. Tanácskozásuk végén elfogadott közös állásfoglalásukban a biztonságos, változatos és fenntartható élelmiszer-ellátáshoz szükséges kereskedelmi rendszer kialakítását is sürgették.
Kiemelték, hogy még mindig világszerte 820 millió ember éhezik, és továb...
2020-01-18 17:11:53
Szijjártó: sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra
... nemzetközi szervezetek továbbra is téves képet festenek a migrációról, mintha annak csak pozitív oldalai lennének, pedig "az igazság ettől távol áll", miután a migráció súlyos globális biztonsági kockázatot jelent, azon országok számára is, ahonnan kiindul, s azok számára is, amelyeken keresztülhaladnak a migrációs hullámok, és természetesen a célországok számára is.
"Minden ...
2020-01-17 12:01:45
Ausztria továbbra sem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját
... külügyminisztérium kifogásolta, hogy a migrációs csomag "összemossa" a legális és az illegális migrációt, valamint a bevándorlókat és a menedékkérőket.
A Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról címet viselő egyezmény elutasításáról még a néppárti-szabadságpárti kormánykoalíció döntött.
Ezt azzal indokolta, hogy a dokumentum elfogadása nem...
2020-01-13 17:31:52
1 2 3 ...............................98 99 ................148 149 ...............196 197 198 
Címkék: Ukrajnának Közép-, Kaderják Péter, Palkovics László, Jean Todttal, Nagy István Berlinben, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi, Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén, Egyesült Államok, American University, Analysis Paralysi, Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége, világ legrangosabb, gyógyszeripar kulcsszerepet, magyar gazdaság, kormány célja, unokáink számára, fenntartható közlekedésről, agrárium hatékonyságát, egyre növekvő, washingtoni American, afrikai Száhel-övezet, régió kulcsfontosságú, kontinens felé, iszlamista terrorizmus, védelem területén, közös kihívások, megállapodás alapján, 2020-ban fennállásának, betegellátás biztonságos, mindenkori piaci, világnak ideje, nemzetközi biztonságot, részét annak, kormány 2030-ig, miniszter Párizsban, francia sportvezetővel, munkaebéd után, miniszter jelezte, igazság ettől, migráció súlyos, migrációs hullámok, célországok számára, migrációs csomag, illegális migrációt, dokumentum elfogadása,
© 2013 TVN.HU Kft.