Belépés
Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!
... arra szólít fel, hogy lépjünk túl minden nacionalista és etnocentrikus elzárkózáson, vessünk véget a gyarmati hatalmak beavatkozásának az evangélium hirdetésébe, valamint ezen államok gazdasági és katonai érdekei érvényesítésének. A pápa Maximum illud apostoli levelében emlékeztetett arra, hogy az egyház missziójának Isten akarta egyetemes jellege megköveteli, hogy kilépjünk a haz...
2019-10-20 13:37:06
Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna
...
A tárcavezető elmondta: a tanácskozásokon alapvetően mindenki úgy látta, hogy az elmúlt másfél évben elindult világgazdasági lassulás egyre inkább eléri a Kelet-Közép-Európát is, ezért érdemes minden országnak mind a monetáris, mind a fiskális politikában válaszlépéseket előkészítenie.
Varga Mihály kiemelte: a Nemzetközi Valutaalapnál újra előkerültek régi ötletek, péld...
2019-10-20 10:51:51
Átadták az idei Ökoiskola címeket
... fogalmazott: nélkülözhetetlen, hogy az intézmények felkészítsék a tanulókat a környezettel kapcsolatos állampolgári kötelességek és jogok gyakorlására és megismertessék azokat a társadalmi-gazdasági folyamatokat, amelyek előidézik a környezeti világválság kialakulását.
Közölte, pénteken 241 iskola csatlakozott vagy erősítette meg tagságát a már 1040 intézményt számláló Ökoisk...
2019-10-18 12:11:15
Víz Világtalálkozó - KEH-igazgató: a vízválság elkezdődött
...
A vízválság jelenthet túl sok vagy túl kevés vizet, árvizet vagy aszályt és vízszennyezettséget is. A vízválság oka a népességnövekedés, és az ezzel járó gazdasági expanzió, továbbá a klímaváltozás. Ezek miatt a vízfelhasználás szélsőségessé válik, ám "a természet visszarúg" - figyelmeztetett a szakember.
A válság megoldását egyrészt a tudomány és technika, másrészt az o...
2019-10-17 21:21:58
PM: A versenyképesség egyik záloga az egészséges társadalom
... Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a gazdaságstratégia és az egészségipar egyszerre kínál tudományos eredményeket, üzleti-gazdasági sikereket és életminőségben mérhető előnyöket. Ehhez jó állami szerepvállalás kell a területek pontos kijelölésével, megfelelő szabályozási és ösztönző környezet - tette hozzá.
Az inno...
2019-10-17 20:32:07
Víz Világtalálkozó - Szöllősi-Nagy András: minden politikai döntésnél figyelembe kell venni a vízbiztonság kérd
... András.
Hangsúlyozta, hogy napjainkra a vízkérdés minden tekintetben határokon átnyúló problémává vált, amelynek kezelésében, a megoldások kidolgozásában a lehető legszélesebb körű politikai és gazdasági együttműködésre van szükség. A globális vízprobléma összefügg a klímaváltozással, a gazdasági fejlődéssel, a szegénység leküzdésével és a migráció enyhítésével.
Kiemelte...
2019-10-17 18:03:52
Víz Világtalálkozó - KEH-igazgató: világszínvonalú, amit Magyarország a találkozók rendezésével elért
...
Kiemelte: a vízválság globálissá vált, a korábban egymástól elkülönülve megjelent helyi és regionális vízválságok a gazdasági és társadalmi hatásokon keresztül elkezdtek összekapcsolódni.
Az idei találkozó mottója a sok víz, kevés víz és szennyezett víz. Kőrösi Csaba hangsúlyozta, nincs a világon olyan régió vagy ország, amelyet ezek a problémák nem érintenek, bár ez a h...
2019-10-16 21:05:36
Londoni elemzők: a külső környezet a pénzügypolitika normalizálásának újragondolására késztette az MNB-t
... forintra emelte.
A magyarországi tárgyalásaikról szóló szerdai beszámolójukban a Morgan Stanley londoni elemzői hangsúlyozták: a helyi szakmai közvélemény a továbbiakban is szilárd gazdasági növekedést valószínűsít, de csaknem egyhangú volt az a vélemény is, hogy a 2020-as kilátásokat lefelé ható kockázatok terhelik.
A cég tárgyalópartnereinek megítélése szerint a külső ...
2019-10-16 21:05:19
PM-államtitkár: a hosszú távon fenntartható növekedés a legfontosabb
...
Rákossy Balázs a Portfólió gazdasági konferenciáján a globális változásokhoz rugalmasan igazodó, de kiszámítható intézkedéseket szorgalmazott.
Válság nincs, de figyelembe kell venni az európai és világgazdaság lassulását, a geopolitikai hátterű konfliktusokat, ki kell használni a digitalizáció és a technológiai átalakulás előnyeit, válaszokat kell találni az oktatás és ...
2019-10-16 19:35:57
Víz Világtalálkozó - Európa első vízalapját indította el az MFB
... Szintén fontos célna...
2019-10-16 18:14:43
1 2 3 ............301 302 ......452 453 .......602 603 604 
Címkék: Varga Mihály, Szöllősi-Nagy András, Nemzetközi Valutaalapnál, Technológiai Minisztérium, Kőrösi Csaba, Morgan Stanley, Rákossy Balázs, migrációt kiváltó, idei Ökoiskola, vízválság elkezdődött, versenyképesség egyik, egészséges társadalom, vízbiztonság kérd, találkozók rendezésével, külső környezet, pénzügypolitika normalizálásának, hosszú távon, gyarmati hatalmak, evangélium hirdetésébe, pápa Maximum, egyház missziójának, tárcavezető elmondta, tanácskozásokon alapvetően, elmúlt másfél, fiskális politikában, intézmények felkészítsék, környezettel kapcsolatos, környezeti világválság, vízválság jelenthet, ezzel járó, vízfelhasználás szélsőségessé, természet visszarúg, válság megoldását, egészségipar egyszerre, területek pontos, vízkérdés minden, megoldások kidolgozásában, lehető legszélesebb, globális vízprobléma, gazdasági fejlődéssel, szegénység leküzdésével, migráció enyhítésével, vízválság globálissá, korábban egymástól, idei találkozó, világon olyan, magyarországi tárgyalásaikról,
© 2013 TVN.HU Kft.