Belépés
Illuziói ne legyen senkinek, a büffé nyitva marad...
...

SIMKÓ EDIT:
(részlet az Ókovácsnak írt levélből)
...Hosszabb operákba beleböfizhetne... ööö ... belebüfézhetne még pár szünetet...

Tosca benyelhetne pár szem gnocchit, mielőtt a mélybe ugrik; Cso-cso-szan ehetne 1-2 falat szusit; a kis hattyúk viselhetnének habcsókot mintázó tütüt; Judit minden ajtónyitásakor különféle illatokat kell befújn...
2024-03-13 22:27:27
Borókás vadragu, gnocchival
... akkor kész a redukció.).

Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.

És még egy gnocchis recept

Parajos gnocchi ...
2018-05-28 11:41:47
Ropogós Gnocchi
... balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.

Néhány ...
2018-04-26 10:00:22
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
... A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszós...
2018-04-12 23:40:52
Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval
... széles szeletekre daraboljuk. A maradék masszával ugyanígy járunk el, majd a gnocchikat villával megformázzuk.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Adagonként beledobjuk a gnocchit, és az újraforrás után felúszó darabokat mérsékelt tűzön főzzük 2-3 percig. Habszedőlapáttal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyharuhával leterített tálcán félretesszük.
A p...
2018-04-03 23:53:03
Kakaó, az istenek eledele
... olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
késhegynyi fahéj
tengeri só és bors - ízlés szerint

Elkészítés: A gnocchit lobogó sós vízben kifőzzük. A kétféle sajtot, kakaót és a többi hozzávalót egy tálban alaposan elkeverjük. A leszűrt, még forró gnocchit beleforgatjuk. Kevés reszelt sajttal megszórva azonna...
2018-03-22 01:14:22
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
... hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kif...
2018-02-13 23:54:35
Csirkemell-csíkok gnocchival és rókagombával, bazsalikommal
... bors, bazsalikom

A csirkemellet felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk.

Sózzuk, hozzáadjuk a rókagombát, a tejszínt és végül vágott bazsalikomot.

A gnocchit kifőzzük, majd egy kevés vajon megforgatjuk, egy kevés fehérbort és vágott petrezselymet adunk hozzá.

Legvégül a forrázott paradicsomkockával összeforgatjuk és tálaljuk....
2018-02-06 12:50:53
Füstölt lazacos-gombás gnocchi
... Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg gomba
15 dkg füstölt lazac
1,5 dl tejszín
petrezselyemzöld
fél citrom leve

Elkészítés: 1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.

2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazaco...
2018-01-18 23:08:50
Sütőtökös gnocchi
... rá azok a kis mélyedések, amik a bolti gnocchin vannak). Ezeket is jól meglisztezzük, nehogy elázzanak.
Ha a víz forrni kezd, sót teszünk bele, és kis adagokban kifőzzük a gnocchit. (Ha feljönnek a víz tetejére, egy forralás, és már szedhetjük is ki.)
Egy nagy serpenyőben megfuttatjuk a vajat, rádobjuk a zsályát (esetleg ebbe is tehetünk bazsalikomot vagy...
2017-12-15 22:29:39
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Ropogós Gnocchi, SIMKÓ EDIT, büffé nyitva, istenek eledele, mélybe ugrik, utolsó felöntésnél, gnocchit bele, gnocchis recept, rétegbe rendezzük, tüzet mérsékeljük, passzírozott paradicsomot, lábasba öntjük, szokásos módon, hagyma kiemelése, maradék masszával, gnocchikat villával, újraforrás után, gnocchit lobogó, kétféle sajtot, többi hozzávalót, tálban alaposan, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, csirkemellet felcsíkozzuk, serpenyőben lepirítjuk, gnocchit kifőzzük, kevés vajon, kevés fehérbort, gnocchit főzzük, csomagoláson található, felcsíkozott lazaco, bolti gnocchin, habszedőlapáttal, petrezselyemzöld, paradicsomszós, beleböfizhetne, elkészítéséhez, összeforgatjuk, ajtónyitásakor, lecsepegtetjük, visszapirítjuk, belebüfézhetne, előmelegítjük, tésztadarabot, beleforgatjuk, bazsalikommal, petrezselymet, balzsamecetet, megtisztított, viselhetnének, konyharuhával, meglisztezzük, paradicsomot, paradicsomos, félretesszük, segítségével, passzírozott,
© 2013 TVN.HU Kft.