|
|
|
...
SIMKÓ EDIT:
(részlet az Ókovácsnak írt levélből)
...Hosszabb operákba beleböfizhetne... ööö ... belebüfézhetne még pár szünetet...
Tosca benyelhetne pár szem gnocchit, mielőtt a mélybe ugrik; Cso-cso-szan ehetne 1-2 falat szusit; a kis hattyúk viselhetnének habcsókot mintázó tütüt; Judit minden ajtónyitásakor különféle illatokat kell befújn... |
2024-03-13 22:27:27 |
|
|
|
|
|
|
... akkor kész a redukció.).
Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.
És még egy gnocchis recept
Parajos gnocchi ... |
|
2018-05-28 11:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.
Néhány ... |
2018-04-26 10:00:22 |
|
|
|
|
|
|
... A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszós... |
|
2018-04-12 23:40:52 |
|
|
|
|
|
|
... széles szeletekre daraboljuk. A maradék masszával ugyanígy járunk el, majd a gnocchikat villával megformázzuk.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Adagonként beledobjuk a gnocchit, és az újraforrás után felúszó darabokat mérsékelt tűzön főzzük 2-3 percig. Habszedőlapáttal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyharuhával leterített tálcán félretesszük.
A p... |
|
2018-04-03 23:53:03 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
késhegynyi fahéj
tengeri só és bors - ízlés szerint
Elkészítés: A gnocchit lobogó sós vízben kifőzzük. A kétféle sajtot, kakaót és a többi hozzávalót egy tálban alaposan elkeverjük. A leszűrt, még forró gnocchit beleforgatjuk. Kevés reszelt sajttal megszórva azonna... |
2018-03-22 01:14:22 |
|
|
|
|
|
|
... hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kif... |
2018-02-13 23:54:35 |
|
|
|
|
|
|
... bors, bazsalikom
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a rókagombát, a tejszínt és végül vágott bazsalikomot.
A gnocchit kifőzzük, majd egy kevés vajon megforgatjuk, egy kevés fehérbort és vágott petrezselymet adunk hozzá.
Legvégül a forrázott paradicsomkockával összeforgatjuk és tálaljuk.... |
2018-02-06 12:50:53 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg gomba
15 dkg füstölt lazac
1,5 dl tejszín
petrezselyemzöld
fél citrom leve
Elkészítés: 1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.
2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazaco... |
2018-01-18 23:08:50 |
|
|
|
|
|
|
... rá azok a kis mélyedések, amik a bolti gnocchin vannak). Ezeket is jól meglisztezzük, nehogy elázzanak.
Ha a víz forrni kezd, sót teszünk bele, és kis adagokban kifőzzük a gnocchit. (Ha feljönnek a víz tetejére, egy forralás, és már szedhetjük is ki.)
Egy nagy serpenyőben megfuttatjuk a vajat, rádobjuk a zsályát (esetleg ebbe is tehetünk bazsalikomot vagy... |
2017-12-15 22:29:39 |
|
|
|
|