Belépés
Gombafogyasztást ösztönző kampányt indít az agrárkamara
... termékek lehetnek sikeresek külföldön, amelyeknek a belföldi fogyasztása is magas, ezért is tartják fontosnak a belföldön termesztett gomba fogyasztásának növelését. A magyarországi gombafogyasztást évente átlagosan 3 kilogrammra szeretnék belátható időn belül emelni - mondta a NAK elnöke.
Győrffy Balázs tájékoztatása szerint a júniusban zajló kampány nagyobb részben az eduká...
2017-05-30 14:53:41
Gyilkos galóca
... betegnél.

A súlyos mérgezésen átesett, de nem transzplantált betegek is általában maradandó májkárosodást szenvednek. Ugyanakkor a klinikai tapasztalatok azt mutatják, ha valaki a gombafogyasztást követően 36 órán belül kórházba kerül, jó eséllyel éli túl a mérgezést bármilyen tartós egészségromlás nélkül.


...
2016-05-24 21:31:05
Duplájára emelhető a gombatermelés a kertészeti tanács szerint
... arányának növelésével a termelési érték így elérheti az évi 35-40 milliárd forintot, szemben a jelenlegi 12-13 milliárddal.
A lehetőségek kiaknázásnak a kulcsa az, hogy a belföldi gombafogyasztást a fejenkénti évi 1,5 kilogrammról 3 kilóra kellene növelni, az exportot pedig 25-40 ezer tonnára kellene bővíteni.
A magyarországi gombatermesztés az elmúlt években jelentősen ...
2012-04-13 13:35:09
Az istenek kis virágai
... keserű étekben nyerték el kegyetlen Istenük áldozati szentségét."

Egy 1656-ban, a misszionáriusok számára íródott útmutató az indián bálványimádás ellen érvel (a gombafogyasztást is beleértve), és annak kiirtására buzdít. Nem csak írásos beszámolókban ítélték el Teonanacatl-t, hanem a leleplezés szándékát tükröző képi ábrázolások is születtek. Az egyik kép az ördö...
2009-05-07 18:01:30
1 
Címkék: Győrffy Balázs, kertészeti tanács, belföldi fogyasztása, belföldön termesztett, magyarországi gombafogyasztást, júniusban zajló, súlyos mérgezésen, klinikai tapasztalatok, gombafogyasztást követően, mérgezést bármilyen, termelési érték, jelenlegi 12-13, lehetőségek kiaknázásnak, belföldi gombafogyasztást, exportot pedig, magyarországi gombatermesztés, elmúlt években, misszionáriusok számára, indián bálványimádás, leleplezés szándékát, gombafogyasztást, misszionáriusok, gombatermesztés, fogyasztásának, transzplantált, egészségromlás, gombatermelés, magyarországi, tapasztalatok, beszámolókban, tájékoztatása, májkárosodást, bálványimádás, kilogrammról, kiaknázásnak, lehetőségek, agrárkamara, fogyasztása, milliárddal, ábrázolások, kilogrammra, teonanacatl, növelésével, termesztett, kertészeti, leleplezés, jelentősen, szenvednek, fejenkénti, szentségét, ugyanakkor, amelyeknek, mérgezésen, kiirtására, kegyetlen, maradandó, duplájára, termelési, általában, bármilyen, júniusban, beleértve, mérgezést, arányának, átlagosan,
© 2013 TVN.HU Kft.