Belépés
Ének a betűről
... betűről

Magába - semmi...
Egy pár vonal, egy árva hang, egy értelmetlen indulatszó,
De ha százan összefogódznak,
Lesznek: dal, himnusz, égbe hangzó,
A Gondolatnak gyarló földi teste
És lázas indulóvá tüzesedve
Egy nemzet harsonája lesznek holnap.
Százan és ezren:... egyenes ösvények,
A Végtelenből rajtuk jő a Lélek,
S a sorok...
2018-12-08 20:56:14
Pilinszky János: Advent
Pilinszky János: AdventAdvent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.
Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. ...
2018-12-03 19:12:39
Advent
... hírnök...Pilinszky János: ADVENT


Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolat...
2018-12-02 16:15:26
Tervezőgrafikai kiállítás nyílt Békéscsabán
... kort, amelyben születik, a teremtő akaratot, az alkotás folyamatának vissza nem térítő pillanatait. Lenyomata a művész lelkében, szellemében megszülető szépnek, ízlésnek, akaratnak, gondolatnak."
Hozzátette: a látvány, amelyben mindez végül megjelenik, már születése pillanatában szellemi örökséggé, közkinccsé válik.
A megnyitón átadták a szakmai zsűri elismeréseit. A M...
2018-11-17 22:51:27
Október 23. - Elemzők: a jövő évi EP-választás tétjét fogalmazta meg Orbán Viktor
... Terror Háza Múzeum előtt tartott rendezvényen sokan vettek részt, Brüsszelben ritkán tartanak olyan nagygyűlést, ahol feleennyien vannak.
Mráz Ágoston Sámuel szerint a birodalmi gondolatnak Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke mellett is sok képviselője van, köztük - ahogy azt most Orbán Viktor is kiemelte - Soros György.
Lánczi Tamás, a Századvég politikai e...
2018-10-23 18:02:06
Lányok !!!egy kis figyelmet kérnék!
... kint, ahol a muffodon keresztül lehet látni a fogyó Holdat, akkor kérlek ne írd mellé, hogy komoly kapcsolatot szeretnél.
A Coelho idézetek és a YouTube linkek nem minősülnek saját gondolatnak. A vágyaidat írd meg a Télapónak.
50 kiló alatt nincs nő, csak karácsonyfadísz.
Az intelligencia nem egy latin kúszónövény.
Ha 30 évesen még anyádéknál laksz, akkor este ...
2018-10-06 13:08:28
Benkő Tibor: a honvédség a békét szeretné megőrizni
...
Benkő Tibor örömteli gondolatnak nevezte, hogy a magyar emberekben érződik a haza iránti elkötelezettség, hűség és szeretet.
A magyarok békére és biztonságra vágynak, és ezt a biztonságot nekünk kell megteremteni - szólt a miniszter a Kossuth téren felsorakozott mintegy négyszáz tartalékoshoz, akik közül százhatvanan tették le esküjüket ezen a napon.
A miniszter han...
2018-10-05 14:41:46
H.Kohut Katalin: Az ihlet
... mindennapokon, de ez nem művészet, baj van, ha egy sötét szívű lény kerül tömeg irányítójává.

A pszichológusok mondják azt is, hogy van egy felettes Én, amit el lehet nevezni gondolatnak, mely úgy igaz, hogy a felgyorsult világban hangos zajok között élnek az emberek, az íráshoz szükség van egyfajta kiürítéshez, lecsendesedéshez, ezt az állapotot élhetik meg felettes É...
2018-09-26 09:10:30
Egy harcos gondolatai: a lövészárkok átlépése helyett
... “lövészárkokat" be kell temetni és nyitnunk kell mindenki felé, mondván, hogy nem élhetünk a saját véleménybuborékunkban bezárkózva. Sajnos nagyon súlyos következményei lettek ennek a gondolatnak, elég csak megnézni, hogy mivé lett a Jobbik és a jobb napokat is látott Vona Gábor. Teljes eltévelyedést hozott magával ez a békegalamb lázálom. Ezt a kérdéskört járjuk körbe...
2018-09-22 22:19:37
Új honvédelmi szemléletet!
... honvédelmi tudatosság legmagasabb szintű társadalmi képviselete a jövő értelmiségétől várható el. Célszerű lenne ennek megfelelően eljárni. Nem tartanám ördögtől való és eleve elvetendő gondolatnak, ha az egyetemek és főiskolák felvételi követelményei közé nemtől függetlenül bekerülne (mintegy a legutolsó minősítési szempontként) egy féléves katonai szolgálat és annak eredményessé...
2018-09-14 23:34:38
1 2 3 .........................77 78 .............116 117 ............153 154 155 
Címkék: Pilinszky János, Orbán Viktor, Benkő Tibor, Kohut Katalin, Terror Háza Múzeum, Mráz Ágoston Sámuel, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Soros György, Lánczi Tamás, Vona Gábor, békét szeretné, harcos gondolatai, lövészárkok átlépése, árva hang, értelmetlen indulatszó, nemzet harsonája, várakozás megszentelése, gyönyörű gondolatnak, első hóesésre, gyönyörű gondolat, teremtő akaratot, alkotás folyamatának, művész lelkében, megnyitón átadták, szakmai zsűri, birodalmi gondolatnak, muffodon keresztül, fogyó Holdat, latin kúszónövény, magyar emberekben, haza iránti, magyarok békére, biztonságot nekünk, sötét szívű, pszichológusok mondják, felgyorsult világban, íráshoz szükség, állapotot élhetik, jobb napokat, békegalamb lázálom, kérdéskört járjuk, jövő értelmiségétől, legutolsó minősítési, féléves katonai, lecsendesedéshez, gyermekkorunkban, elkötelezettség, karácsonyfadísz, tervezőgrafikai, összefogódznak, pszichológusok, következményei, értelmiségétől, mindennapokon, megszentelése, követelményei,
© 2013 TVN.HU Kft.