Belépés
Harcsa, a magyar nagyhal
Harcsa, a magyar nagyhal

Egyik kedvenc hazai halunk a könnyen elkészíthető és szálkamentes harcsa. Vizeink legnagyobb és egyben legbajszosabb hala nem csak könnyen elkészíthető, hanem finom és egészséges is.

A harcsa régóta kedvelt hal Európa-szerte. A Közép- és Kelet-Európában, valamint Ázsia egyes részein őshonos hal európai karrierjének kezdete a XIX. száza...
2011-09-21 19:41:36
Gasztronómiai lexikon F-G-GY
... Gasztronómiai lexikon F - G - GY

Fehér rántás:

A fehér rántást egyáltalán nem pirítjuk meg, hanem a felhevített zsiradékba beletesszük a lisztet, és csak átforrósítjuk, hogy ne maradjon nyers. Ilyen rántást készíthetünk pl. a tejmártáshoz is.

Félig főzés (lsd. még posírozás):...
2009-01-09 12:03:21
Hány fajtája van a nyúlnak?
Itt a húsvét, jöjjenek hát a nyulak: fűben ülve, kalapból kiugrálva, géppuskával, az égen, tányérunkon, a mesekönyvben, a Seychelle-szigeteken. Ráfogni lehet, de rá lőni nem, előttük a répa, rajtuk túl semmi. Néha szárnyuk van, máskor szarvuk, cipőjük gyors, fülük kockás. Rajta vannak a térképen és a tévében is. Mielőtt hosszúra nyúlna a bevezető, ugorjunk is a lényegre, hopp. ...
2008-03-24 11:45:39
Étlapszótár 2
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzé...
2007-04-16 06:38:39
Étlapszótár
Étlapszótár 1



------------------------------------ ------------------------------------ --------


abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszele...
2007-03-22 10:23:37
Étlapszótár 2
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzé...
2007-03-19 10:51:35
étlap szótár
Étlapszótár 2



Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Es...
2007-02-25 23:43:43
1 
Címkék: Elisabeth Taylor, magyar nagyhal, könnyen elkészíthető, harcsa régóta, fehér rántást, felhevített zsiradékba, ananászraguval, pecsenyelével, gasztronómiai, petrezselymes, húsosszalonna, legbajszosabb, átforrósítjuk, karrierjének, füstöltsonka, elkészíthető, szálkamentes, mesekönyvben, kifejezetten, tejmártáshoz, készíthetünk, étlapszótár, káposztával, burgonyával, haraphatóra, szalonnánál, rendszerint, beletesszük, géppuskával, legtöbbször, felhevített, tányérunkon, ambassador, eszterházy, szigeteken, egyáltalán, zsiradékba, elkészítve, bordaszele, egészséges, legnagyobb, tárkonyos, rostélyos, elisabeth, készített, virslivel, posírozás, kiugrálva, seychelle, európában, pirítjuk, erdészné, maradjon, gombával, valamint, pirított, ugorjunk, hosszúra, térképen, lényegre, bevezető, szárnyuk, jöjjenek, kalapból, szarvuk, nagyhal, mielőtt, tévében, elzászi, savanyú, gyakran,
© 2013 TVN.HU Kft.