Belépés
Karácsony Gergely főpolgármesterként szigorúbb szmogrendeletet szeretne
... fel tudjon lépni. Hozzátette, ki kell alakítani egy hosszú távú stratégiát, hogy Budapesten csökkenjen a szálló por mennyisége.
Megjegyezte: így látja a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace is.
Mint mondta, szigorúbb szabályozásra lenne szükség, így kampánya második ígérete egy szigorúbb szmogriadó-rendelet. Emellett ki kell alakítani egy hosszú távú stratégiát, hogy Bud...
2019-01-11 11:51:26
Beindították a világ első és egyetlen úszó atomerőművének egyik reaktorát
... energiával lássák el a távoli iparvállalatokat, a kikötőket, illetve biztosítsák a nyílt tengeren lévő olaj- és gázfúrótornyok energiaellátását.
...
2018-12-10 14:51:35
A tengeri teknősök minden fajában találtak mikroműanyagot
... kideríteniük, hogy befolyásolják a vízi élőlények szervezetét az apró szemcsék" - mondta Emily Duncan, az Exeteri Egyetem ökológusa, aki a plymouthi tengerbiológiai laboratóriummal és a Greenpeace kutatólaboratóriumával dolgozott együtt a tanulmányon.
A mikroszemcsék szennyezettek lehetnek, baktériumokat, vírusokat hordozhatnak a felszínükön, de az is lehet, hogy sejtszinten ...
2018-12-06 13:51:28
Greenpeace-aktivisták tiltakozó akciót tartottak egy lengyel szénerőmű hűtőtornyának tetején
... Magyarországról érkezett aktivistákat.
Az Európa legnagyobb szénerőművének tartott létesítmény igazgatósága szerint a tüntetés nincs hatással az üzem működésére.
Az akciót a Greenpeace az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által rendezett, vasárnap nyíló katowicei klímacsúcs előtti napokra időzítette. Az akcióval arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a világ vezető po...
2018-11-27 13:59:13
Hasogdzsi-ügy - Spanyolország nem szünteti be a fegyvereladást Szaúd-Arábiának
... - tette hozzá felszólalásában.
Az ülés idején a parlament épületénél tüntetett az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, Oxfam nemzetközi segélyszervezet, és a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet a fegyvereladások leállításáért.
Szaúd-Arábiból pedig épp ezen a napon egy bizottság érkezett az andalúziai San Fernandóban található Navantia hajógy...
2018-10-24 16:35:35
Tizenöt tagállam tovább szigorítaná az Európai Unió klímavédelmi célkitűzéseit
... elismerni, hogy ők is látják a füstöt. Ez csak az első lépés, a valódi kérdés azonban az, hogy milyen intézkedéseket fog tenni Európa a tűz eloltása érdekében" - közölte Tara Connolly, a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet klímapolitikai igazgatója.
Hangsúlyozta: fontos lenne a 2030-as célkitűzések szigorítása, illetve az európai szén-dioxid-kibocsátás nullára való ...
2018-10-09 19:11:55
Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője
... mondta a CDU/CSU frakcióvezetője.
A 13 éve folyamatosan kormányzó pártszövetségben szervezeti, működésbeli megújulásra is szükség van, és ebben a sikeres civil szervezetek, például a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi egyesület példáját kell követni - tette hozzá.
A CDU/CSU-ban a hagyományos, testületeken alapuló gondolkodás érvényesül, pedig legfőbb ideje "projektek...
2018-10-07 17:31:39
Útra készen áll a világ első és egyetlen úszó atomerőműve
... energiával lássák el a távoli iparvállalatokat, a kikötőket, illetve biztosítsák a nyílt tengeren lévő olaj- és gázfúrótornyok energiaellátását.
...
2018-10-04 23:30:30
Nem égeti el többé eladatlan termékeit a Burberry és nem használ többé állati szőrmét
... raktározás. Itt az ideje, hogy az egész divatipar a forrásánál ragadja meg az árutorlódás problémáját: a termelés lassításával és az üzleti filozófia átgondolásával" - fejtette ki a Greenpeace a BBC-nek.
A Burberry használ nyúl- , róka-, nyérc- és nyestszőrmét jelenlegi kollekcióiban, a jövőben azonban megszünteti az ilyen termékeket.
A PETA állatvédő szervezet üdvözölte...
2018-09-07 08:49:01
Spanyolországban 30 év alatt megduplázódott a tengerpartok beépítettsége
... északi Asztúriában található, ahol ez az arány 6,7 százalék.
"Nem várhatunk ölbe tett kézzel, miközben a partvidék (...) megállíthatatlanul hanyatlik" - hangsúlyozta Paloma Nuche, a Greenpeace kampányfelelőse a jelentést ismertető sajtóeseményen.
Kifejtette: a népességnövekedés miatt nő az igény az élelmiszer, az ivóvíz és elektromos áram iránt, továbbá növekszik a hulla...
2018-07-25 19:33:42
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Karácsony Gergely, Európai Unió, Levegő Munkacsoport, Emily Duncan, Exeteri Egyetem, Egyesült Nemzetek Szervezete, Amnesty International, Tara Connolly, Paloma Nuche, világ első, tengeri teknősök, lengyel szénerőmű, fegyvereladást Szaúd-Arábiának, tengerpartok beépítettsége, hosszú távú, távoli iparvállalatokat, nyílt tengeren, vízi élőlények, apró szemcsék, plymouthi tengerbiológiai, mikroszemcsék szennyezettek, tüntetés nincs, üzem működésére, akcióval arra, világ vezető, ülés idején, parlament épületénél, fegyvereladások leállításáért, bizottság érkezett, első lépés, valódi kérdés, 2030-as célkitűzések, sikeres civil, egész divatipar, forrásánál ragadja, árutorlódás problémáját, termelés lassításával, üzleti filozófia, jövőben azonban, ilyen termékeket, jelentést ismertető, népességnövekedés miatt, spanyolországban, iparvállalatokat, energiaellátását, környezetvédelmi, pártszövetségben, felszólalásában, frakcióvezetője, laboratóriummal, fegyvereladások, segélyszervezet, szmogrendeletet,
© 2013 TVN.HU Kft.