Belépés
Hamis gulyásleves II.
...
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, kis darabka zeller és 1 szál sárgarépa, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csapott evőkanál só, 1 tojásból és 2 evőkanál lisztből gyúrt csipetke, késhegynyi őrölt köménymag.
A burgonyát megtisztítom, és kis kockákra vágom. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom a fin...
2010-11-17 05:58:42
Hamis gulyásleves I.
Hamis gulyásleves I.
1 közepes fej vöröshagyma, kis olaj, pirospaprika, 2 közepes burgonya, 1 csomó leveszöldség, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 leveskocka v. vegeta, csipetke
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, paprikával megszórjuk, fölengedjük egy csésze vízzel, és egy-két percig sűrítjük. Kockára vágott burgonyát, petrezselyem gyökeret, sárgarépát felka...
2010-11-17 05:58:24
Gulyásleves karajcsontból
...
1 közepes fej vöröshagyma, 1 kg karajcsont, kis pirospaprika, só, 1 csomó leveszöldség, 2 db közepes burgonya, 1 cseresznyepaprika, kk. köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, egy bögre vizet öntünk hozzá és összeforraljuk. A lébe beletesszük a hú...
2010-11-17 04:51:25
Gulyásleves II.
...
Veszünk 1 kiló gulyáshúst. Lábasban egy kanál zsírba sárgára párolunk egy kis fej finomra vágott hagymát, hozzáteszünk egy kanál paprikát s az apró kockákra vágott húst. Előbb csak víz nélkül pároljuk, illetve pörköljük a húst vigyázva, hogy meg ne égjen, azután felöntjük egy liter melegvízzel, megsózzuk és főzzük a mg a hús megpuhult. 4-5 burgonyát megtisztítva, hosszúkás...
2010-11-16 20:53:13
Gulyásleves I.
...
Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 50 dkg tisztított burgonya, 30 dkg vegyes leveszöldség (10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér és zellergumó), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika. 1 paradicsom (mirelit lecsóalap is lehet), 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika (aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát vagy cseresznyepaprika-krémet, de ne tö...
2010-11-16 20:52:47
Szarvas vagy őz gulyás
... húslevessel
(kb. 2 liter), hogy egy tartalmas levest kapjunk.
Lehet esetleg még egy kevés liszttel simára kevert tejföllel behabarni.
(Szerk. m...
2010-11-15 18:59:51
Gulyásleves
...
Hozzávalók: 50 dkg marha apró hús, egy evőkanál zsír, egy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, egy csapott evőkanál pirospaprika, egy késhegynyi köménymag, egy-két zöldpaprika és paradicsom vagy 2 evőkanál lecsó,
50 dkg burgonya, só. A csipetkéhez: egy tojás, 5-6 csapott evőkanál liszt.

A marhahúst valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz s...
2010-11-15 18:53:28
Gulyásleves
...

1 kis fej vöröshagymát finomra vágunk és 1 kanál zsírban aranysárgára, pirítjuk. 1/2 kg marhahúst feldarabolunk, beletesszük a hagyma közé. Megsózzuk, pirospaprikát teszünk bele, és vízzel felengedjük. A lébe mindenféle zöldséget teszünk. Ha a hús és a zöldség is puha már, 3-4 apró kosára vágott burgonyát is teszünk bele.
Ha megfőtt, 1 tojással galuskát készítün...
2010-11-15 18:53:09
Gulyásleves
...

Hozzávalók: 1,5 kg marhaszegy, oldalas, nyak vegyesen,
10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, bors, só, 1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 2 répa, 1 mokkáskanál pirospaprika, Piros Arany,
50 dkg burgonya, paprika, paradicsom, köménymag, csipetke

Az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát, belenyomjuk a fokhagymá...
2010-11-15 18:52:49
Gulyásleves
...

Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 25 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
70 dkg burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, só, bors,
édesnemes pirospaprika, 2 evőkanál zsír

Elkészítés:
A marhahúst mossuk meg jól, majd vágjuk kis kockákra. Az apróra vágott hagymát zsíron pirítsuk meg, dobjuk rá a húst, a zúzott fokhagymát és a
piros...
2010-11-15 18:52:31
1 2 3 ........28 29 ....42 43 44 ....56 57 
Címkék: Gulyásleves II, Gulyásleves, Piros Arany, burgonyát megtisztítom, felforrósított olajon, apróra vágott, csésze vízzel, hagymát apróra, bögre vizet, lébe beletesszük, kanál zsírba, kanál paprikát, apró kockákra, húst vigyázva, liter melegvízzel, csípőset szereti, tartalmas levest, kevés liszttel, evőkanál zsír, csapott evőkanál, késhegynyi köménymag, marhahúst valamivel, hagyma közé, lébe mindenféle, szalonnát kiolvasztjuk, marhahúst mossuk, zúzott fokhagymát, pirospaprikával, összeforraljuk, megdinszteljük, felforrósított, pirospaprikát, feldarabolunk, karajcsontból, fűszerpaprika, petrezselyem, marhalábszár, pirospaprika, leveszöldség, hozzáteszünk, megtisztítva, megtisztítom, kiolvasztjuk, aranysárgára, vöröshagymát, vöröshagyma, zöldpaprika, gulyásleves, fonnyasztom, fölengedjük, csipetkéhez, beletesszük, felengedjük, mokkáskanál, belenyomjuk, melegvízzel, húslevessel, megpirítjuk, tisztított, paradicsom, elkeverjük, hozzávalók, mindenféle, paprikával, megszórjuk, gulyáshúst, pörkölthöz, karajcsont, zellerzöld, marhaszegy,
© 2013 TVN.HU Kft.