Belépés
A szamócalevél gyógyhatása
... gyümölcs termése amellett, hogy finom, sok C-vitamint tartalmaz.

Ennek az ízletes erdei gyümölcsnek a levelét, virágát, termését és a gyökerét is hasznosíthatjuk gyógynövényként gyógyászati célokra. Termését csak éretten érdemes leszedni, mivel a szamócának nincs utóérése. Legfinomabb a déli napsütésben leszedett gyümölcs.

A kifejlődött, egészséges leveleket ...
2020-11-29 23:11:43
Fehéreper-szeder gyógyhatásairól


Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér.

Már ő...
2020-11-21 21:53:16
Ezt olvastam!
... Az adott időben az összes járvány ellenes tevékenység azon van, hogy a kórokozót ne engedjük bejutni a tüdőbe, ami végül is, eléggé drága, és gyakorlatilag hatástalan.
Az összes gyógyászati tevékenység pedig csak a szövődmények
elháritását célozzák meg, mint a tüdőgyulladás. Emellett érteni kell, hogy a Covid hosszú évekre vagy évtizedekre fenyegethet. Ami van az adott i...
2020-11-19 00:01:22
Kövirózsa gyógyhatásairól


A kövirózsa népi gyógyászatunk egyik legalapvetőbb gyógynövénye. Már az ókor óta ismerjük és használjuk különféle gyógyászati célokra.

A hagyomány szerint, az ókorban a kövirózsáról azt tartották, hogy megvédi a házat a villámcsapástól, azonban ez a kövirózs...
2020-10-30 09:23:28
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?


A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban az emésztőszervrendszerre gyakorol igen kedvező hatást.

A fűszerkömény az ernyősvirágzatúak családjába (p...
2020-10-29 21:18:15
Reumára, megfázásra és szívpanaszok kezelésére: kámfor
... illetve a kámfortartalmú készítményeket napjainkban is széles körben használják az ízületi gyulladásos és reumás fájdalmak, a neuralgia és a derékfájás enyhítésére.

A kámfor gyógyászati felhasználása
- A kámfor erős illatának köszönhetően segít az orrdugulás megszüntetésében. A kámfor beszippantása stimulálja az orrjáratok levegőztetését, az orrdugulás mellett a...
2020-10-23 20:49:07
Sokoldalú gyógynövény a szúrós gyöngyajak
... hatása miatt kiérdemelte az anyafű nevet is, és a vajúdás fájdalmainak csökkentésére is alkalmazták, de a havi ciklus előrehozásában is hatásosnak tartották.
A szúrós gyöngyajak gyógyászati alkalmazása
- ideges eredetű szívpanaszokra,
- klimaxos keringési panaszokra,
- prosztata működésének zavaraira.

Gyógyhatásai:

- Kiváló idegerő...
2020-10-22 23:44:20
Aloe vera ital készítése
... ekcéma,
- csökkenti a káros fajta (LDL) koleszterinszintet, tisztítja a vért és javítja a vérkeringést,
- csökkenti a vérnyomást, normalizálja a szívritmust.

A gyógyászati célokra több mint 6000 éve használt aloe verat a görögök még a kopaszság kezelésére is előszeretettel alkalmazták.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/1432/kes zits-aloe-vera...
2020-10-20 23:43:19
Izületi gyulladásra : csalán
... rá, pedig nagyon hasznos, hiszen számtalan egészségügyi problémát orvosolhatunk a segítségével. Sokoldalú gyógynövényként tartják számon, hiszen gyökere és levelei is felhasználhatók gyógyászati célokra. Miért olyan hasznos a csalán? A cikkünkben bemutatjuk az előnyeit.

A csalán csökkenti az ízületi gyulladás miatt kialakult fájdalmat, de ödéma és húgyúti fertőzések ese...
2020-10-20 21:13:14
Köszvény ellen : podagrafű
... gyökérről, szinte egész évben.

Tőleveleit levélzöldségként virágzásig ajánlott fogyasztani. Virágzás után virága és zöld, majd érett termése fűszerként használható.

Gyógyászati felhasználása
- Friss, virágzás előtti levelei salátaként, főzelékként fogyaszthatóak. Idősebb leveleinek íze a petrezselyemre hasonlít, így inkább fűszerezésre alkalmas.
...
2020-10-19 01:06:00
1 2 3 .......................141 142 ............212 213 ...........282 283 284 
Címkék: szamócalevél gyógyhatása, szúrós gyöngyajak, ízletes erdei, szamócának nincs, déli napsütésben, eperfa igénytelen, eperfa levelét, fehér eperfa, adott időben, összes járvány, összes gyógyászati, kövirózsa népi, hagyomány szerint, köménymag gyógyászati, népi gyógyászat, ernyősvirágzatúak családjába, kámfortartalmú készítményeket, ízületi gyulladásos, derékfájás enyhítésére, kámfor gyógyászati, kámfor erős, orrdugulás megszüntetésében, kámfor beszippantása, orrjáratok levegőztetését, orrdugulás mellett, anyafű nevet, vajúdás fájdalmainak, havi ciklus, káros fajta, gyógyászati célokra, kopaszság kezelésére, cikkünkben bemutatjuk, csalán csökkenti, ízületi gyulladás, petrezselyemre hasonlít, megszüntetésében, felhasználhatjuk, levélzöldségként, gyógynövényként, hasznosíthatjuk, gyógyhatásairól, felhasználhatók, villámcsapástól, kámfortartalmú, készítményeket, előszeretettel, előrehozásában, levegőztetését, fogyaszthatóak, petrezselyemre, szívpanaszokra, gyógyászatunk, legalapvetőbb, felhasználása,
© 2013 TVN.HU Kft.