Belépés
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
... közgyógyellátás forrásait!
Gurmai Zita (MSZP) arról beszélt, hogy az időseknek és krónikus betegeknek a korábbiaknál is többet kell költeniük a gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre, védőeszközökre. Ezért fontos, hogy most minél több támogatást kapjanak - hangoztatta.
Hozzátette: a rendkívüli helyzet rendkívüli költségeket jelent mindenki számára.
A közgyó...
2020-05-11 15:02:08
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, tehetséggondozás, napirend után)
... gyógyászati segédeszközök használatára kényszerülnek. Örömének adott hangot, hogy a kormány megfogadta javaslatukat, és egyszerűsítette az e-receptek kiváltását, ez azonban a gyógyászati segédeszközökre nem vonatkozik, ezeket továbbra sem lehet e-receptre felírni.
Azt kérdezte, mikorra terveznek jogszabályváltozást, és hogyan áll a rendszer kiépítése?
Rétvári Bence, az ...
2020-04-20 19:52:30
Koronavírus - Emmi: fokozottan kell védeni az időseket és az egészségügyben dolgozókat!
... feltételeit. Emellett a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereit elektronikus vényen lehet rendelni, az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig - írták.
Az Emmi azt kéri, ...
2020-03-15 18:42:53
Koronavírus - Emmi: intézkedéseket hoztak az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében
... vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet.
Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt és a veszélyhelyzet megszűnését követően még 90 napig.
Kásler Miklós az egészségügyi ellátás ...
2020-03-14 20:52:55
OTP Egészségpénztár: a munkáltatói hozzájárulás visszaesése ellenére nőttek a befizetések
... használt fel megtakarításaiból, 5,7 százalékkal többet, mint az előző évben. A legnagyobb összeget továbbra is gyógyszervásárlásra, magánegészségügyi költségekre, illetve gyógyászati segédeszközökre fordították a pénztártagok, ugyanakkor egy év alatt 37 százalékkal bővült az úgynevezett önsegélyező szolgáltatások, többek között a születési támogatás, vagy éppen a lakáshiteltörlesz...
2020-02-27 18:31:53
Krónika 6. rész (nemzetiségi pedagógusok, egészségügyi szolgáltatók, napirend után)
... részesülhessen.
Rendkívül fontos a biztonságos gyógyszerellátás - hangsúlyozta, hozzátéve, a törvényjavaslat kitér a gyógyszerforgalmazás általános szabályaira és a gyógyászati segédeszközökre is.
Lényegi elemnek tartotta, hogy a törvényjavaslat fellép a hamis diplomát használó áldoktorok ellen.
Lukács László György (Jobbik) támogathatónak tartotta a javaslatot. Eme...
2019-11-21 20:42:06
A MEOSZ egyeztetést kezdeményezett a gyógyászati segédeszközrendszer átalakítására
... közleménye szerint Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke nyílt levélben fordult Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárhoz, miután a MEOSZ tudomására jutott, hogy a gyógyászati segédeszközökre (gyse) fordítandó állami források megemeléséért lobbiznak a gyártók és a forgalmazók.
Azt írták: lassan egy éve nincs előrelépés a gyse-rendszer teljes körű szabályozásában, holott ko...
2019-07-01 15:32:09
Szakmai szervezet: veszélyben a gyógyászati segédeszközt forgalmazók képzése
... képzéseket, mivel ezeket nehéz megfeleltetni az EU-tagországok lényegesen kevesebb számú képzéseivel. Hozzátette: mindez azért probléma, mert egyre nagyobb az igény a gyógyászati segédeszközökre és arra a speciális szaktudásra, amit kizárólag ezzel a képzéssel lehet elsajátítani.

Felidézik, hogy Magyarországon több mint egymillió ember szorul - időszakosan vagy állandó...
2019-04-25 14:19:24
Emmi: 37 milliárd forint többlettámogatás az Egészségbiztosítási Alapnak
... többletforrásokkal 6,5 milliárd forinttal emelkedik az összevont szakellátásra, több mint 23,5 milliárd forinttal a gyógyszertámogatásra, csaknem 6 milliárd forinttal a gyógyászati segédeszközökre és mintegy 900 millió forinttal a kötszertámogatásra fordított összeg.
Az emeléssel párhuzamosan olyan intézkedéseket is kidolgoznak, amelyek éves szinten mintegy 5 milliárd forint...
2018-11-22 17:40:06
Kedvezőbb pénztári adószabályokat és a magánegészségügy kifehérítését szorgalmazza az ÖPOSZ és a Primus
... egyre nagyobb mértékben vesznek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat. A pénztártagok évi csaknem 50 milliárd forintos befizetésük döntő többségét gyógyszerre, gyógyászati segédeszközökre, privát orvosi és fogorvosi ellátásra fordítják, de egyre népszerűbbek az önsegélyezéssel elérhető pénztári szolgáltatások is.
Leitner György egy közelmúltban elvégzett reprezentatív k...
2017-11-30 12:32:11
1 2 3 4 
Címkék: Egészségbiztosítási Alapnak, Gurmai Zita, Rétvári Bence, Kásler Miklós, Lukács László György, Kovács Ágnes, Horváth Ildikó, Leitner György, egészségügyben dolgozókat, emberi élet, egészségügyben dolgozók, munkáltatói hozzájárulás, gyógyászati segédeszközt, magánegészségügy kifehérítését, rendkívüli helyzet, kormány megfogadta, e-receptek kiváltását, gyógyászati segédeszközökre, rendszer kiépítése, stabil állapotú, veszélyhelyzet időtartama, veszélyhelyzet megszűnését, betegeknek adott, egészségügyi ellátás, előző évben, legnagyobb összeget, úgynevezett önsegélyező, születési támogatás, biztonságos gyógyszerellátás, törvényjavaslat kitér, törvényjavaslat fellép, hamis diplomát, gyse-rendszer teljes, speciális szaktudásra, képzéssel lehet, összevont szakellátásra, emeléssel párhuzamosan, önsegélyezéssel elérhető, közelmúltban elvégzett, magánegészségügy, többlettámogatás, szolgáltatásokat, tehetséggondozás, gyógyszerellátás, közgyógyellátás, segédeszközökre, egészségpénztár, önsegélyezéssel,
© 2013 TVN.HU Kft.