Belépés
Érdekesség
... különböző környezetvédő szervezetek által javasolt természeti értékeink közül melyik legyen a következő évben az év állata (emlőse, madara, hüllője, hala, rovara), növénye (fája, vadvirága, gyógynövénye, gyümölcse) vagy éppen gombája, ásványa, ősmaradványa.

Mire jó ez a cím?
Az így kiemelt fajok egy évig különleges figyelemben részesülhetnek. A zöld szervezetek és ...
2018-11-13 20:39:03
Pajzsmirigy betegek diétája
... fogyasztásával juthat. Amennyiben ön vegán, fogyasszon lencsét és babféléket, de mindenképp kerülje a szója alapú ételeket.

- sokféle, vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyógynövény létezik, amelyeket legjobb nyersen fogyasztania, hiszen főzés során vitamintartalmuk nagyban csökkenhet. Pajzsmirigy alulműködés esetében fogyasszon kurkumát.

- sok paj...
2018-11-11 15:53:21
Gyógynövényekkel a stressz ellen
... kiemelkedő.

A Gingko biloba segíthet enyhíteni a demencia, a szorongás tüneteit és elégtelen agyi véráramlás esetén is be lehet vetni.

Az orvosi macskagyökér egy nagyszerű nyugtató gyógynövény, hiszen zavartalan éjszakai pihenést képes biztosítani. Nemcsak az álmatlanságot, de a nyugtalanságot is orvosolni tudja.

Egy stresszes nap után jól tud esni...
2018-11-03 20:56:40
Koriander és a fertőzések
... felhasználása egyszer talán a gyógyszerészeti antibiotikumok természetes alternatívájaként is működhet. Ehhez azonban még további vizsgálatok is szükségesek.

A koriander egy aromás gyógynövény, amelyet a mediterrán konyha hosszú ideje alkalmaz. A mediterrán térségben a koriander az egyik legelterjedtebb illóolaj. Az olajat a koriander növény magjából préselik. Már a kor...
2018-11-03 20:35:03
A diabétesz 2. házi gyógyítása
A diabétesz 2. házi gyógyítása


Régi-új, szelíd gyógyfüves gyógyszerformák az öngyógyításban füvesasszony módra

Mottó: ,,Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)

A már kialakult 2. sz. cukorbetegség orvosi kezelést kíván, de jól megválasztott gyógyfüves...
2018-10-24 22:35:51
Gyulladáscsökkentés a szervezetben
... mindennapi fűszer az egészségedre is pozitív hatást gyakorol. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

Körömvirág
Ismert gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény, amelyet külső alkalmazásra szoktak ajánlani.

Omega-3 zsírsav
Tengeri apró halakban, repcében, dióban, lenmagban, chia magban nagy koncentrációban található. Ezek fogyasztása...
2018-10-18 19:34:24
Fejfájás elűzők
... kétségkívül okozhatnak fejfájást. Szerencsére azonban a legtöbb fejfájás pusztán csak átmeneti és gyógyszerek nélkül is könnyen gyógyítható.

Az egyik legjobb fejfájáscsillapító gyógynövény a gyömbér. A gyömbér megakadályozza a prosztaglandin szintézisét, amely egy zsírsavakban megtalálható összetevő, ami fájdalmat okoz az idegvégződésekben. A gyömbér segít megszüntetni ...
2018-10-18 19:26:13
A vízhajtás doktora: ezüstös hölgymál
... a harminc centiméter magasra megnövő, májustól októberig virágzó évelő növénynek a levelei befelé kunkorodnak, a nyeles, sárga virágai pedig vörös csíkokkal átszőttek.

A gyógynövény az őszirózsafélék családjába tartozik. Új-Zélandon betelepítették ezt a növényt a juhot tartó gazdák legnagyobb bánatára. Ezüstös hölgymállal elsősorban hegyvidéki legelőkön, száraz réteken ...
2018-10-18 18:48:41
10 gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet10 gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet


Ezek a legegyszerűbb otthon is termeszthető növények közé tartoznak. Ha otthon növeszti, akkor olcsóbb is és frissebb, organikus eredetű, emellett mindig kéznél van, ha szükség van rá.

A legtöbb gyógy- és fűszernövény antioxidáns, fertőtlenítő és szélhajtó hatású. Ezen túl a kert...
2018-10-17 12:25:41
25 érv a teafogyasztás mellett
... koffein (kb. 40 mg csészénként), és enyhén kesernyés íze van. A koffein érzékenyek kerüljék a fogyasztását; remek ital azonban azoknak, akik egy gyors energialöketre vágynak.

Gyógynövénytea

A gyógyteák a szó szoros értelmében nem nevezhetők teának, mert nem a Camellie sinensis-ből készítik. Más, gyógyhatásokkal rendelkező növények leveleiből, gyökeréből, magj...
2018-10-10 20:19:07
1 2 3 ..............536 537 ........805 806 .......1072 1073 1074 
Címkék: Maurice Messegue, stressz ellen, vízhajtás doktora, teafogyasztás mellett, következő évben, évig különleges, zöld szervezetek, szója alapú, szorongás tüneteit, orvosi macskagyökér, nagyszerű nyugtató, gyógyszerészeti antibiotikumok, aromás gyógynövény, mediterrán konyha, mediterrán térségben, egyik legelterjedtebb, koriander növény, öngyógyításban füvesasszony, ember önmagáért, legtöbb fejfájás, egyik legjobb, gyömbér megakadályozza, prosztaglandin szintézisét, zsírsavakban megtalálható, gyömbér segít, harminc centiméter, levelei befelé, őszirózsafélék családjába, juhot tartó, legegyszerűbb otthon, legtöbb gyógy-, koffein érzékenyek, gyors energialöketre, gyógynövényekkel, vitamintartalmuk, négyzetméternyi, gyógynövénykert, gyógyszerészeti, antibakteriális, koncentrációban, gyógyszerformák, legelterjedtebb, gyógyhatásokkal, betelepítették, antibiotikumok, öngyógyításban, gyógynövénytea, energialöketre, prosztaglandin, nyugtalanságot, fogyasztásával, őszirózsafélék, megakadályozza, részesülhetnek,
© 2013 TVN.HU Kft.