Belépés
/4/ Kezelheted magad a gyógyító természettel
... vesevérzést és abortuszt okozhat. Terhesek sem teaként, sem gyógyszerként ne alkalmazzák a mag illóolaját. Nagy adagokban fogyasztva szédülést, felfájást, fülzúgást okozhat. A gyökér fűszerként kis mennyiségben alkalmazható. A levelek nem erős hatásúak.

Retek - Jégretek, Fekete-retek
A retek illóolaja a tormánál leírtak szerinti betegségekben alkalmazható, d...
2021-01-09 22:11:26
Gyógyító zöldségek
... hatása nem engedi a bélfal további renyheségét. A szerecsendió a vastagbélre van hatással, együtt alkalmazva a két gyógynövényt a teljes bélrendszerre ható összetételt kapunk.

Fűszerként is fogyasztható, hüvelyesekkel együtt főzve, ellensúlyozza a gázképződést, és a bab, zöldbab, borsó finom, laza lesz tőle.

A növény megsértett gubójából nyert nedv az ópium, ...
2020-12-27 23:54:26
Kapribogyó és gyógyhatásai
... tartalmaz.

Kapribogyó történelem
A kapricserje Elő-Indiából valamint a Kaukázus területéről származik. A kapribogyó a Földközi-tenger térségében őshonos. Az ókorban egyaránt fűszerként használták a kapricserje gyökerét, kérgét és kerek virágbimbóit, valamint előszeretettel alkalmazták gyógyászati célokra is. Napjainkban, főleg Dél-Franciaországban, Görögországban,...
2020-12-25 23:41:51
Fűszerek a Bibliából
... bibliai időkben is távoli, trópusi vidékekről kerültek a Szentföldre, és különleges, drága, sokszor az aranyéval vetekedő értékű árunak számítottak. Sokféle növényi részt használtak fűszerként, a legkülönbözőbb rokoni körbe tartozó növények aromás, illóolajokban gazdag gyökerét, kérgét, virágát, termését, magját.

A bibliai időkben az áldozati szertartásoknál is óriási s...
2020-10-28 23:23:59
A petrezselyem története és gyógyhatásai
... ételízesítő. Ennek tudatában vegyük és együk, mert a szervezet hálás lesz érte.

Petrezselyem történelem
A petrezselymet az ókorban inkább gyógynövényként, mint konyhai fűszerként tartották nagy becsben.

A petrezselyem őshazája Spanyolország. Vad alakjai a Földközi-tenger környékén nőnek, főként a források környékén, patakok nyirkos partján, köves, kavics...
2020-02-08 23:55:42
Regenor-Kurkuma
... nehezen felszívódó, ezért az 5% hatóanyagból kb. csak a fele szívódik fel, és még így is hatásos. A Worcester-mártás és a curry, mustár fűszerkeverékek alkotórésze. A kurkuma nem csupán fűszerként, festékanyagként és dísznövényként is közkedvelt (thai tulipán).

Kurkuma: az egyik legfontosabb

Gyógyhatása csak az utóbbi évtizedben vált ismertté, főleg ízületi b...
2019-08-21 20:30:25
Gyógynövény kisokos
... fenyő (Juniperus communis). Megtalálható a Duna-Tisza köze homokbuckás területein. Bugac, Örkény környékén. A borókából készült lekvár vizelethajtóként, epeserkentőként is használható. Fűszerként is használható húsok pácolására, halételek ízesítésére, Teája szélhajtó, vizelethajtó, étvágyjavító. Olaját hasonlóképp használják, mint a teát, 1-2 cseppet cukorral bevéve. Felhasználják...
2019-07-01 10:50:02
Az "E" vitamin jó hatásairól
... jelentős mennyiségben tartalmazzák ezt az antioxidánst. Ugyancsak remek forrás az avokádó, amellyel egy egyszerű szendvicset is superfooddá változtathatunk, vagy a petrezselyem, amit fűszerként rengeteg ételben használhatunk, nemcsak egészséges, de ízletes is lesz tőle. Ugyancsak ajánlott az olívabogyó, aszalt sárgabarack, taro gyökér, búza, pirospaprika, margarin, bazsalikom, ore...
2019-02-26 21:25:52
Az illatos turbolya gyógyhatásairól
... kávéskanálnyi szárított és aprított turbolya levelet 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Méregtelenítésre ajánlott adagja 3x2 dl.
KONYHAI HASZNÁLATA: Zöld fűszerként levesek, húsok, szárnyasok, mártások, saláták ízesítésére alkalmas, lehetőleg ne főzzük, csak a főzési idő végén nyersen, apróra vágva adjuk hozzá az ételhez.
TURBOLYA MÁRTÁS: 3...
2019-02-07 20:33:10
A gyömbérről
... időskorban, akár a mérgező étel adalékok miatt kialakuló kognitív hanyatlás esetén jól használható a gyömbér. Ennek beépítése a napi étrendbe, rendkívül egészséges szokás. Használja ízletes fűszerként, vagy frissen őrölve teaként, esetleg kivonatként az agy és idegrendszer egészségének megőrzésére most és a jövőben.
Forrás : https://drtihanyi.com/termeszetes-gy ogymod/a-...
2018-09-22 20:38:15
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: KONYHAI HASZNÁLATA, TURBOLYA MÁRTÁS, gyógyító természettel, petrezselyem története, illatos turbolya, gyökér fűszerként, retek illóolaja, tormánál leírtak, bélfal további, teljes bélrendszerre, növény megsértett, kapricserje Elő-Indiából, ókorban egyaránt, kapricserje gyökerét, aranyéval vetekedő, legkülönbözőbb rokoni, bibliai időkben, áldozati szertartásoknál, szervezet hálás, ókorban inkább, petrezselyem őshazája, források környékén, fele szívódik, egyik legfontosabb, utóbbi évtizedben, borókából készült, egyszerű szendvicset, mérgező étel, napi étrendbe, vizelethajtóként, franciaországban, méregtelenítésre, festékanyagként, fűszerkeverékek, szertartásoknál, gyógyhatásairól, gyógynövényként, epeserkentőként, változtathatunk, görögországban, előszeretettel, legkülönbözőbb, dísznövényként, hüvelyesekkel, bélrendszerre, betegségekben, gyógyszerként, ellensúlyozza, petrezselymet, használhatunk, felhasználják, kávéskanálnyi, illóolajokban, spanyolország, gyógyhatásai, virágbimbóit, étvágyjavító, hatóanyagból,
© 2013 TVN.HU Kft.