Belépés
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
... lélek egyre inkább Istenre vágyik, sosem vágyik többre és nagyobbra, mint maga az Isten. A hívőnek Benne van tökéletes békessége és vigasza. Ha csak az Ő szerető jóságában akarnánk gyönyörködni, ez a jóság elég is lenne arra, hogy bőségesen megelégítsen minket, mivel Ő elégséges arra, hogy megitassa a szomjú lelkeket, és megelégítsen minden éhező lelket (Jer. 31: 25). Mivel ez az ...
2020-05-31 22:58:11
Hogyan folytassuk a napunkat Istennel?
... kényeztetésére. Ezért úgy kell mindig Istenre hagyatkoznunk, mint Legfőbb Jóra, és közelednünk kell állandóan Felé.

2. Az Istenben való reménykedés azt jelenti, hogy vágyunk Istenben gyönyörködni, mint ahogyan a szerelmes a szerelmét várja. A szeretete mozgása a vágy, mint ahogyan a madár repül; a gyönyörködés a szeretet békéje, mint ahogyan a madár ül a fészkén. Habár ...
2020-05-31 22:55:24
Műemléki Világnap (április 18.)

Várban sétálni és gyönyörködni a csodálatos műemlékekbe. Emlékeztek Mátyás király és Szép Ilonka meséjére? Tessék nézzétek .

Műemléki Világnap (április 18.)
Az egyre nagyobb veszélynek kitett természeti és kulturális örökségünk védelmére 1972-ben az UNESCO e...
2020-04-18 15:32:20
4. nagyböjti hét csütörtök 03.26
... igazságról. Nekem azonban nincs szükségem emberi tanúságra. Ezeket azért mondom, hogy üdvözüljetek. Égő és világító fény volt János, de ti csak ideig-óráig akartatok az ő fényében gyönyörködni.
Mellettem nagyobb bizonyítékok szólnak, mint János tanúskodása: az én tetteim, amelyeket az Atya akaratából cselekedtem. Azok bizonyítják, hogy az Atya küldött engem.
Tehát maga a...
2020-03-26 07:05:27
4. nagyböjti hét csütörtök 03.24
... igazságról. Nekem azonban nincs szükségem emberi tanúságra. Ezeket azért mondom, hogy üdvözüljetek. Égő és világító fény volt János, de ti csak ideig-óráig akartatok az ő fényében gyönyörködni.
Mellettem nagyobb bizonyítékok szólnak, mint János tanúskodása: az én tetteim, amelyeket az Atya akaratából cselekedtem. Azok bizonyítják, hogy az Atya küldött engem.
Tehát maga a...
2020-03-24 08:14:04
Szerencsés Tünde versei
... rózsafáját.
Harmatcseppek sírtak szirmain,
A Nap, a reggeli, aranyló
Szárította a gyöngykönnyeket,
A bíbor színű virágok
Álmukból ahogy ébredtek.
Hogy tudott bennük gyönyörködni,
A szeme csak úgy ragyogott,
Napbarnított keze
Simogatta a bársony szirmokat!
Becézgette őket,
Talán értették is őt,
Hálából pompázva futottak,...
2020-03-07 16:15:46
Szabolcska Mihály versei
... egyenességet,
Fölötted lebegő
Örök csendességed,
- Komoly büszkeséged.

Isten e földet tán
Külön teremtette,
S mint egy selyemkendőt
Ide terítette,
- Gyönyörködni benne.

Aztán kicsipkézte
A Tisza partjával;
A Tiszapart mentén
Tarka pántlikával;
- Százezer virággal,

S hogy annál több legyen
...
2020-02-22 22:30:22
Szíves téli kép - nagyon szép
A gyönyörködés nemes szép ajándékáért imádkozom Uram!! A Te egyik neved SZÉPSÉG! Add, hogy meglássam a szépet, e zaklatott világban megpihenve gyönyörködni tudjak szeretteimben, családomban, az engem körülvevő Tőled ajándékba kapott gyönyörűséges szép világban!
Csodáidban álmélkodva, nagy nagy hálával a szívemben, Csaba t.
"Kinek-kinek az a szép, ami az ő szívét meg nyítj...
2020-02-10 13:17:36
Néha elgondolkozom azon, hogy mért nem tudjuk értékelni
... szeretnél. Észrevennél olyan dolgokat, amik már annyira beleivódtak a mindennapjaid körforgásába, hogy fel sem tűnnek. Mikor érezted utoljára a szél simogatását az arcodon? Mikor álltál meg gyönyörködni az út szélén egy virágban? Mikor szaladtál önfeledten a kék ég alatt? Mikor? Talán míg kicsi voltál. És milyen szép dolgok is ezek, nem? Kár, hogy manapság már szinte kinevetik azt...
2020-01-08 08:54:14
Útravaló – 2019. december 19.
... csend...
2019-12-19 15:17:56
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............161 162 163 
Címkék: Műemléki Világnap, Szerencsés Tünde, Szabolcska Mihály, Legfőbb Jóra, Emlékeztek Mátyás, Szép Ilonka, napunkat Istennel, hívőnek Benne, jóság elég, szomjú lelkeket, szerelmét várja, szeretete mozgása, madár repül, szeretet békéje, csodálatos műemlékekbe, egyre nagyobb, bíbor színű, szeme csak, bársony szirmokat, gyönyörködés nemes, engem körülvevő, mindennapjaid körforgásába, szél simogatását, gyöngykönnyeket, kényeztetésére, szeretteimben, hagyatkoznunk, harmatcseppek, mindennapjaid, elgondolkozom, gyönyörűséges, gyönyörködni, körforgásába, gyönyörködés, üdvözüljetek, bizonyítékok, megelégítsen, csendességed, selyemkendőt, egyenességet, napbarnított, büszkeséged, simogatását, pántlikával, tanúskodása, cselekedtem, családomban, bizonyítják, műemlékekbe, reménykedés, kicsipkézte, közelednünk, beleivódtak, észrevennél, ajándékáért, örökségünk, igazságról, akaratából, szerencsés, kulturális, becézgette, teremtette, megpihenve, szárította, szabolcska, csodálatos, emlékeztek, természeti, álmélkodva, csodáidban, veszélynek,
© 2013 TVN.HU Kft.