Belépés
Jogszabályváltozások - Életbe lép az új gyülekezési törvény
... környezeti károk helyreállításáról. A gyűlés résztevője által okozott kárért a károsult harmadik személlyel szemben a szervező a károkozóval együtt egyetemlegesen felelős.
Az új gyülekezési törvényhez kapcsolódóan módosul a büntető törvénykönyv is: aki gyűlést akadályoz, ellehetetlenít, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel, aki pedig a szervezőnek vagy a rendezőknek erőszakkal...
2018-09-30 11:21:14
Orbán bekeményít –Már azért is börtön jár, ha egy poli
Orbán bekeményít - Már azért is börtön jár, ha egy politikust faggatunk?

Nagyon úgy tűnik, hogy a szakma, amit egykor újságírásnak neveztünk és ellentétben a különböző erőszakszervezetekkel valóban a szabadságot tűzte ki célul védeni, végül - támogatás és érdemi ellenállás szikrája híján - bedarálta a hatalom.


Forrás: hirek.sk
...
2018-07-22 10:03:32
Krónika 5. rész (alkotmánymódosítás)
... LMP semmiféle felülről nyitott kvótát nem támogat, az EU külső határait meg kell védeni, és azt kell célul tűzni, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni - fejtette ki.
A gyülekezési joggal kapcsolatban tervezett passzust a politikus úgy értékelte: a kormány azért illesztette a javaslatba, hogy az ellenzék biztosan ne szavazza meg az indítványt. Ugyanis egy olyan gumis...
2018-06-05 13:42:10
Orbánék politikája miatt soha nem látott veszélyben hazánk
... eljárás elindítását. A jelentéstervezet szerint Magyarországon

súlyosan sérülnek olyan uniós alapjogok, mint a véleménynyilvánítás szabadsága, az egyetemi szabadság, a gyülekezési és egyesülési szabadság, a szociális jogok, az igazságszolgáltatás függetlensége, emellett pedig mindennapos a kormányzati korrupció.

A szöveg külön is megemlíti az ellenzéki ké...
2018-04-06 21:56:38
ENSZ emberi jogi képviselő: Magyarországon "jól bevált séma alapján" nehezítik a civil szervezetek életét
... menedékkérőkkel foglalkoznak" - fejtette ki.
Emlékeztetett: az emberi jogi főbiztos emellett aggályosnak találja a támogatások megadóztatását is, mivel az azokhoz történő hozzáférés a gyülekezési szabadság elidegeníthetetlen része, vagyis emberi jog, túlzott megbonyolításuk pedig nem felel meg a nemzetközi emberi jogi törvényeknek.
Birgit Van Hout szólt arról is, hogy a ...
2018-02-24 21:13:01
Krónika 2. rész (a Kúria 2016-os beszámolója)
... szervezetet a dokumentummal ellentétben a bíróság nem oszlatta fel.
A Kúria 2016-os tevékenységéről szólva ugyanakkor pozitívnak tartotta a bíróságnak az adóhatósági gyakorlattal, a gyülekezési törvénnyel és a jogos védelemmel kapcsolatos döntését, illetve egyetértett a "tolvajüldöző" esetben hozott kúriai határozattal is.
Staudt Gábor megköszönte Darák Péter elnök, és a...
2017-11-30 12:12:21
Budapest Pride - Szervezők: minden rendezvénynek vannak kockázatai
... rendőri állomány. Mint mondta, együttműködnek a rendőrséggel, alternatív útvonalat jelentettek be, amit a rendőrség elfogadott.
Álláspontjuk szerint a kordon korlátozza az alapvető gyülekezési jogukat azzal, hogy a rendezvényhez nem lehet bármikor szabadon csatlakozni, illetve azt bármikor elhagyni. Emellett megjegyezték, hogy a teljes lezárás nélküli biztosítás sokkal keves...
2017-07-08 15:52:57
Civil törvény - Az EU Alapjogi Ügynökségének igazgatója aggodalmát fejezte ki
... is aggályos a Magyarországon nemrégiben elfogadott szabályozás.
Kérdéses, hogy az új törvény összhangban van-e a nemzetközi emberi jogi normákkal és az uniós joggal, például a gyülekezési és az egyesülési szabadság vagy az EU négy alapszabadságának - a személyek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgásának - biztosítása terén - közölte Michael O'Flaherty, aki szerin...
2017-06-26 12:42:27
Kövér László: Magyarország kész a konstruktív párbeszédre az ET-vel
... alakításában is - tette hozzá.
Ennek megfelelően, Magyarország Alaptörvénye az ET normáival összhangban biztosítja az egyesülési jogot, és az ezzel összefüggő alapvető jogokat, mint a gyülekezési jogot és a véleménynyilvánítás szabadságát - igyekezett megnyugtatni Nils Muizniekst.
Kiemelte: a négy országgyűlési képviselő által benyújtott törvényjavaslat célja, hogy erősí...
2017-05-08 16:53:23
Megtiltotta a hídlezárásokat a budapesti rendőrfőkapitány
... arról tett bejelentést, hogy szerda reggel nyolc órától csütörtök délután egyig demonstrációt akar tartani, a főváros összes hídját le tervezi zárni.
A budapesti rendőrfőkapitány a gyülekezési jogról szóló törvény alapján tiltotta meg az akciót, tekintettel arra, hogy más útvonalon nem biztosítható a közlekedés.
A határozat jogerős, fellebbezésnek nincsen helye. Bírósági...
2017-04-05 09:41:26
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Budapest Pride, Alapjogi Ügynökségének, Kövér László, Birgit Van Hout, Staudt Gábor, Darák Péter, Michael, Magyarország Alaptörvénye, Nils Muizniekst, civil szervezetek, konstruktív párbeszédre, budapesti rendőrfőkapitány, gyűlés résztevője, károsult harmadik, károkozóval együtt, büntető törvénykönyv, szervezőnek vagy, rendezőknek erőszakkal, politikust faggatunk, szabadságot tűzte, szülőföldjén tudjon, gyülekezési joggal, kormány azért, ellenzék biztosan, olyan gumis, jelentéstervezet szerint, egyetemi szabadság, szociális jogok, kormányzati korrupció, szöveg külön, emberi jogi, támogatások megadóztatását, azokhoz történő, gyülekezési szabadság, nemzetközi emberi, dokumentummal ellentétben, adóhatósági gyakorlattal, gyülekezési törvénnyel, jogos védelemmel, rendőrség elfogadott, kordon korlátozza, alapvető gyülekezési, teljes lezárás, uniós joggal, egyesülési szabadság, szolgáltatások szabad, egyesülési jogot, ezzel összefüggő, gyülekezési jogot, négy országgyűlési, főváros összes,
© 2013 TVN.HU Kft.