Belépés
Legyünk az egyház felelős tagjai
...,,Arra kell törekednünk, hogy az egyház felelős tagjai legyünk, és az egyetemes egyház valamelyik helyi gyülekezetében aktívan munkálkodjunk."

-John Stott-...
2019-05-28 14:18:47
A Lélek hatalma
...,,Az egyedüli hatalom, amit Isten elismer a Gyülekezetében, a Lélek hatalma, amíg a ma ténylegesen elismert hatalom az evangéliumi keresztyének többsége szerint az ember hatalma."

-A. W. Tozer-...
2019-05-25 16:06:52
Közös zsoltárimádkozás
... zsoltároskönyv egyszerre Istenhez szóló imádság, s mégis Isten tulajdon Igéje - pontosan azért, mert igéiben az imádkozó Krisztussal találkozunk? A zsoltárokat Jézus Krisztus imádkozza gyülekezetében. Gyülekezete is imádkozik, sőt, az egyes keresztyén is, de úgy, hogy Krisztus imádkozik benne; az egyes ember itt nem a maga nevében, hanem Jézus Krisztus nevében imádkozik. Nem...
2019-05-06 09:58:08
Ha szabadabban és otthonosabban érzed magad...
...,,Ha szabadabban és otthonosabban érzed magad egy társaságban, mint Isten gyülekezetében, akkor tudnod kell, hogy a világhoz tartozol, és nem szabad becsapnod magad."

-C. H. Spurgeon-...
2019-04-12 13:02:25
Az egyetlen, Aki tökéletes
... egyetlen, amelyben viszályok vannak. Vagy azt gondolják, hogy csak nekik vannak olyan szüleik, akik nem valami ragyogó személyiségek.

Könnyen megesik, hogy csalódunk a magunk gyülekezetében, és állandóan azt gondoljuk, hogy a másik gyülekezetben minden kitűnően megy.

Vagy egész életünk során mindig tökéletes barátokat keresünk. Elvárjuk tőlük, hogy tökéletese...
2019-02-16 07:46:41
Alázatosság: igaz vagy hamis
Alázatosság: igaz vagy hamis

A keresztyénnek az alázatosság rendkívül fontos. Enélkül nem lehet sem önismeret, sem bűnbánat, sem hit, sem üdvösség. Isten ígéretei az alázatosoknak szólnak. A gőgös ember elbizakodottságával elveszít minden áldást, amit az alázatos szívűek kaptak ígéretképpen, és Isten kezéből csak igazságszolgáltatásra kell számítania.
Nem szabad azo...
2019-01-01 15:37:04
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
... könyvéből
Aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt dicsekedve mondja:
,,Én a Magasságbeli szájából születtem, elsőszülött minden teremtmény előtt; én nem múló fényt gyújtottam az égen, és köd...
2018-12-12 10:35:52
Hitetlen hívő
...,,Talán soha nem volt még ennyi hitetlen hívő Isten népe között, mint napjaink keresztyén gyülekezetében. Micsoda szégyen!"

-Leonard Ravenhill-...
2018-12-11 14:54:50
Cseri Kálmán gondolataiból
... hozzá, értse meg Isten szavát, így tud majd minek engedelmeskedni, és Istent és az Ő nagy tetteit csodálva, magasztalja Istent.
Ha pedig ezt egyszerre többen teszik a hívek gyülekezetében, akkor felerősödik ez az élmény, hogy Isten ma is cselekszik és szeret minket, és együtt tudják dicsőíteni Istent.
Ebben az Isten előtti megállásban, a vele való találkozásban, ami az ü...
2018-12-10 08:38:09
Szeretet
... voltam a gyerekek diplomaosztóján és a családi piknikeken. Ugyanúgy megnyitottam előttük a szívem, ahogy ők énelőttem. Ez a lelkészek dolga, különösen egy kisváros alacsony létszámú gyülekezetében. A tetteimnek olyanok iránt is szeretetet kellett tükrözniük, akikkel szemben nem alakult ki bennem érzelmi kötődés.
Az élmények hatására megváltoztam. Erre néhány év elteltével ébr...
2018-12-03 16:15:20
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Guadalupei Boldogságos Szűz Mária, Cseri Kálmán, Jézus Krisztus, egyház felelős, egyetemes egyház, egyedüli hatalom, evangéliumi keresztyének, ember hatalma, imádkozó Krisztussal, zsoltárokat Jézus, egyes keresztyén, egyes ember, maga nevében, világhoz tartozol, magunk gyülekezetében, másik gyülekezetben, alázatosság rendkívül, alázatosoknak szólnak, gőgös ember, alázatos szívűek, maga dicséretét, hívek gyülekezetében, vele való, gyerekek diplomaosztóján, családi piknikeken, lelkészek dolga, kisváros alacsony, tetteimnek olyanok, élmények hatására, zsoltárimádkozás, diplomaosztóján, engedelmeskedni, gyülekezetében, zsoltároskönyv, találkozásban, otthonosabban, személyiségek, gondolataiból, alázatosoknak, munkálkodjunk, keresztyénnek, gyülekezetben, magasságbeli, megnyitottam, keresztyének, megváltoztam, ígéretképpen, tiszteletben, krisztussal, találkozunk, ténylegesen, evangéliumi, elsőszülött, szabadabban, felerősödik, magasztalja, alázatosság, zsoltárokat, gyülekezete, megállásban, boldogságos, társaságban,
© 2013 TVN.HU Kft.