Belépés
Koronavírus - Többnyire online vizsgákat tartanak a vidéki egyetemeken
... megjelenéséről a rektorok dönthetnek azóta, hogy május 4-én Pest megye és a főváros kivételével megszűnt a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás az országban.
A Debreceni Egyetemen továbbra is digitális formában történik az oktatás, de a gyakorlatigényes záróvizsgákat - orvosképzés, agrárképzés - a karok által kidolgozott rendben, személyes jelenléttel, szűkített lét...
2020-05-12 16:42:58
Krónika 8. rész (felsőoktatás)
... ipari támogatás vagy a nagy számú hallgató. Úgy fogalmazott: a kormány szerencsejátékot játszik egy sor felsőoktatási intézmények működtetésével.
Emlékeztetett arra is: nem állami egyetemen nincs garancia az államilag finanszírozott helyekre, és ha gazdasági nehézségek lesznek, nem telik majd ösztöndíjakra.
LMP: a járvány miatt el kellene halasztani a törvényjavaslat tár...
2020-04-08 18:32:46
Az Anna Kareninát mutatja be a Győri Balett a Müpában
... karaktere, amely összeköti a szálakat és jelen van a sorsfordító helyzetekben.
Mint írják, a győri bemutató nagy meglepetése Marjai Lili Anna volt, aki 2013-ban végzett a Táncművészeti Egyetemen Szőnyi Nóra osztályában, és évfolyamából többedmagával azonnal a Győri Baletthez szerződött.
A budapesti premieren Karenin megszemélyesítője Artem Pozdeev, Vronszkijt Jekli Zolt...
2019-12-20 14:53:15
Fidesz-KDNP: Karácsonyék megállapodása a liberális, baloldali politikusok bevándorlási szövetsége
...
A képviselő arra reagált, hogy a négy visegrádi ország főpolgármestere megállapodást írt alá Budapesten.
A politikus kifejtette: Karácsony Gergely "a Soros-egyetemen" aláírt egy megállapodást, amely "a liberális, baloldali politikusok bevándorláspárti szövetsége". A megállapodás aláírásának helyszíne is azt jelzi, hogy "Soros György bevándorláspárti milliárdos" a V4 orsz...
2019-12-17 16:22:05
Elindult a regisztráció a 2019-2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára
... szerint a régiós fordulóknak a kecskeméti Neumann János Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint a BCE Székesfehérvári Campusa ad otthont, az országos és a nemzetközi döntő helyszíne pedig Budapesten, a Bölcs Vár lesz.
A verseny magyarországi fordulói magyar nyelven zajl...
2019-12-16 15:39:47
Az Anna Kareninát mutatja be a Győri Balett
... szürreális karaktere, amely összeköti a szálakat és jelen van a sorsfordító helyzetekben.
A darabban szereplő fiatal művészek közül Marjai Lili Anna 2013-ban végzett a Táncművészeti Egyetemen Szőnyi Nóra osztályában, és évfolyamából többedmagával a Győri Baletthez szerződött. A tavalyi Taps-díjas táncművész több kiemelt feladat után először debütálhat címszerepben Anna megfor...
2019-11-08 19:22:53
Digitális játékpedagógiai stúdiót adtak át a győri egyetemen
...
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára az átadón azt hangsúlyozta, hogy a legókkal felszerelt stúdió megvalósítása több szempontból is előremutató.
Egyrészt lehetőséget teremt a pedagógusoknak arra, hogy a jövő tanárai és tanítói korszerű képzést kapjanak, ezzel nemcsak a hallgatók, hanem azok a gyermekek is nyernek, akik...
2019-11-08 16:13:05
Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten.
... szeminárium elvégzése után, 1958-ban belépett a jezsuita rendbe. Chilében végezte humán tanulmányait, majd 1963-ban visszatért Buenos Airesbe, ahol filozófiából szerzett diplomát a San José Egyetemen.
1973. július 31-én megválasztották Argentína jezsuita provinciálisának - ezt a tisztséget hat éven át töltötte be. 1980-tól szemináriumi rektor volt. 1997-ben Buenos Aire...
2019-03-20 10:15:08
Elkészült Magyarország digitális szolgáltatás kereskedelem-fejlesztési stratégiájának szakmai tervezete
...
Gál András Levente pénteken a győri Széchenyi István Egyetemen tartott sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a tanulmány sarkalatos pontja az, hogy felkutassa, mit kell tennie a magyar kormánynak ahhoz, hogy az ezen a piacon működő vállalkozások fejlődni tudjanak, hogy Magyarország e téren inkább exportáló legyen és ne importáló.
Hozzátette, hogy a kormány mindig is a magya...
2019-03-01 13:35:00
Krónika 3. rész (Corvinus)
... törvénykönyve szerinti foglalkoztatási jogviszonyban dolgoznak.
Palkovics László ismertetése szerint elindul a Corvinus-ösztöndíjprogram, amely térítésmentes tanulást tesz lehetővé az egyetemen körülbelül hasonló nagyságrendű hallgatónak, mint amennyien ma állami ösztöndíjjal ott tanulnak.
Az ösztöndíjprogramra a központi felvételi rendszeren keresztül jelentkezhetnek ma...
2019-02-19 12:02:16
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: Anna Kareninát, Győri Balett, V4-es Közgazdasági Olimpiára, Elkészült Magyarország, Debreceni Egyetemen, Marjai Lili Anna, Táncművészeti Egyetemen Szőnyi Nóra, Győri Baletthez, Artem Pozdeev, Vronszkijt Jekli Zolt, Karácsony Gergely, Soros György, Neumann János Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Kaposvári Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetemen, Székesfehérvári Campusa, Bölcs Vár, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Buenos Airesbe, José Egyetemen, Buenos Aire, András Levente, Széchenyi István Egyetemen, Palkovics László, vidéki egyetemeken, 2019-2020-as V4-es, győri egyetemen, rektorok dönthetnek, főváros kivételével, gyakorlatigényes záróvizsgákat, karok által, nagy számú, kormány szerencsejátékot, államilag finanszírozott, járvány miatt, sorsfordító helyzetekben, győri bemutató, budapesti premieren, képviselő arra, négy visegrádi, politikus kifejtette, megállapodás aláírásának, régiós fordulóknak, kecskeméti Neumann, győri Széchenyi, nemzetközi döntő,
© 2013 TVN.HU Kft.