Belépés
Így került végleg víz alá a Jókai-regény híres szigete
... miniszterelnökeként Ada Kaleh-n keresztül menekült, miután a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket Orsovánál többedmagával elásta, hogy ne kerüljön a Habsburgok kezére. Idővel viszont a sziget a gyakorlatban már senkihez sem tartozott, talán ekkor élte virágkorát is.


Ada Kaleh mindenapjai...


A kis szigetet mintegy ötszázan lakták, főként török...
2024-04-16 19:30:48
A tojásfe
... köthető közvetlenül hazánkhoz, hanem nyugatról gyűrűzött be.

A tojásfa legelőször még Németországban vált elterjedtté. A nevéből nem nehéz kitalálni, hogy mit is takar a gyakorlatban, a németek nemes egyszerűséggel festett tojásokat akasztgatnak a fák ágaira.

Érdekesség, hogy valójában a történészek sem tudják pontosan, honnan ered. Az biztos, hogy Németorszá...
2024-03-28 22:39:40
Miért nem menti meg Jézus a jó embereket?
Miért nem menti meg Jézus a jó embereket?

Textus: Lk 5:27-32

"Amint jobban leszek, elmegyek az orvoshoz." Ha valaki ezt mondaná neked, azt gondolnád, hogy másfajta orvoshoz kellene mennie, mégpedig pszichiáterhez! Az orvosok nem azok számára vannak, akik jól vannak. Az orvosok a betegekért vannak.
"Amint rendbe hozom az életemet, és leküzdöm néhány rossz ...
2024-03-18 07:22:29
A legjobb Titkárnő viccek
... kért. Elküldtem cigiért, hadd tanuljon a fiatal.
11:20 Jancsi meghozta a cigit. Odaadtam neki az AS-400 rendszer leírását, és odaültettem a telefonhoz, hogy próbálja ki magát a gyakorlatban is. Utána elmentem ebédre.
16:00 Visszatérés az ebédről. Jancsi már három órája próbálta beindítani az Accountig szervert. Jól letoltam, és elküldtem cigiért. Aztán csatlakoztattam a ...
2024-03-04 21:00:26
Minden napra, gyógyulásra, alma
... hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben (az érés során feloldódó rostok anyaga). A nyers, finoman reszelt alma a különböző eredetű hasmenéseknek, a vérhasnak és a paratifusznak gyakorlatban bevált gyógyszerre. Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva az agyra jótékonyan hat, a vese és a máj működését is szabályozza. A tapasztala...
2024-03-02 22:00:31
Orgona - mint gyógynövény
... Megfázás, influenza ellen is lehet gyógyír az orgona levele, sőt, az orgonarügy tinktúrája segíthet diabétesz, ízületi gyulladás esetén is - állítják olyanok, akik mindezt a gyakorlatban is kipróbálták.

Megfázás ellen: orgonalevél
Néhány évvel ezelőtt tudtam meg, hogy a megfázásra, sőt az influenzára is lehet gyógyszer az orgona levele - mondja egy férf...
2024-02-23 19:36:06
Joldfürdőzés- mint gyógymód
... mód létezik napjainkban, amelyek története - egyiknek-másiknak - több ezer évre nyúlik vissza. A holdfürdőzés is egy ilyen terápia. Az ájurvédában, vagyis az ősi indiai gyakorlatban alkalmazzák a holdfürdőzést, amely harmóniát teremt a testben és csökkenti a gyulladást testszerte.

Mi is az a holdfürdőzés? Ugyanolyan, mint a napozás. Amikor feljön a Hold, akk...
2024-02-13 19:36:04
Vérehulló fecskefű
... népi gyógyászat belsőleg alkalmazva használta még máj- és epebántalmakra (főleg sárgaságra, epegörcsre és epekőre), fájdalomcsillapító és felfúvódás elleni szerként is. A homeopátiás gyakorlatban a fecskefüvet szintén máj- és epebántalmak kezelésére alkalmazzák, de manapság korunk egyik népbetegségére, a refluxra is ajánlják frissen préselt levét.

Láss csodát: a tudomán...
2024-01-16 22:31:12
Döbbenetes mellékhatása derült ki a Covid-vakcináknak
... szenvedők átlagéletkora 55,8 év volt, és a mellékhatás főként nőket érintett. Az esetek többségében (87,5 százalékában) mRNS-technológiájú vakcinát kaptak a páciensek, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy főként a Pfizer-BioNTech és a Moderna oltóanyagainak beadása után jelentkeztek a tünetek.


Mik voltak ezek?

A mellkasi fájdalom, a légszomj és a hányin...
2024-01-06 13:45:44
Meg van írva
... lélegzetét is. Örül, ha a nép, melynek drukkol, megsemmisít több ezer katonát és civilt. A másik fele meg annak örül, ha az ellenség visszavág, bele sem gondolva, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban. Ki vagy te ember? Jöttél rombolónak, átkozott anyaszomorítónak? Ki vagy, ki szobád árnyékából gyűlölsz és halálba kívánsz ugyanolyan életeket, mint te magad vagy?

Nem aka...
2023-12-28 21:50:22
1 2 3 ............336 337 ......504 505 ......671 672 673 
Címkék: Szent Koronát, legjobb Titkárnő, koronázási jelvényeket, tojásfa legelőször, németek nemes, betegekért vannak, gyümölcs húsának, érés során, különböző eredetű, paratifusznak gyakorlatban, agyra jótékonyan, orgona levele, orgonarügy tinktúrája, ilyen terápia, gyulladást testszerte, homeopátiás gyakorlatban, fecskefüvet szintén, mellékhatás főként, esetek többségében, mellkasi fájdalom, másik fele, ellenség visszavág, anyaszomorítónak, csatlakoztattam, egyszerűséggel, németországban, pszichiáterhez, epebántalmakra, oltóanyagainak, népbetegségére, többedmagával, technológiájú, átlagéletkora, hasmenéseknek, holdfürdőzést, paratifusznak, holdfürdőzés, joldfürdőzés, gyakorlatban, mellékhatása, epebántalmak, százalékában, akasztgatnak, jelentkeztek, jelvényeket, orgonalevél, ájurvédában, elterjedtté, napjainkban, alkalmazzák, tartalmánál, visszatérés, odaültettem, közvetlenül, történészek, mindenapjai, gyógyulásra, gyógynövény, szabályozza, gyógyszerre, kipróbálták, influenzára, vakcináknak, fecskefüvet, homeopátiás,
© 2013 TVN.HU Kft.