|
|
|
... fekete bors
1/4 teáskanál fokhagyma por
1/8 teáskanál cayenne bors (elhagyható)
5 evőkanál tej (1,5%-os)
Így készítsd:
1. Gyaluld le uborkaszeletelőn a megmosott cukkinit. Az egészet forgasd bele a tejbe, hogy mindenhol nedves legyen, mert így tud ráragadni a "panír".
2. A többi hozzávalót keverd össze e... |
2016-08-28 10:26:42 |
|
|
|
|
|
|
... (Később mindig annyi liszttel és vízzel pótoljuk, amennyit elvettünk belőle.) Ha ez megvan, Rézi néni 1876-ban megjelent szakácskönyvének receptje sem okozhat gondot: ,,A káposztát gyaluld meg és tedd fazékba; áztass meg langyos vízben kovászt, öntsd ezt a káposztára, töltsd meg a fazekat sós vízzel és tedd meleg helyre, hogy megsavanyodjék. Ha a kovász nem volna, szórj a káp... |
|
2015-11-29 15:32:11 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelve
Aligha akad egyszerűbben elkészíthető zöldség, mint a cukkini - vékony héját le sem kell hámozni. Azt talán kevesen tudják: nyersen is fogyasztható, ráadásul kitűnő C-vitamin-forrás. Gyaluld le, vagy zöldséghámozóval vágd hosszú, vékony szeletekre! Ízlés szerint fűszerezve már kész is a könnyű saláta.
Sült zöldségek
A felszeletelt, besóz... |
2015-09-02 12:46:48 |
|
|
|
|
|
|
... egy pohárhoz:
1 kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
2 dl kefir
Elkészítése
AZ uborkát hámozd meg, majd gyaluld le vagy turmixold össze. Keverd el az átnyomott fokhagymával és az összevagdosott friss kaporral, majd öntsd fel a kefirrel.
Dinnyekoktél
Hozzávalók[... |
|
2015-08-29 06:53:18 |
|
|
|
|
|
|
... öntettel
Hozzávalók:
60 dkg alma
50 dkg konzerv kukorica
5 dl kefir
10 dkg sajt
2 evőkanál cukor
citromlé
Elkészítés:
Az almát gyaluld csíkokra, és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s ted... |
2014-10-27 22:24:10 |
|
|
|
|
|
|
... só
olaj
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, s tedd félre, hogy jól kihűljön. A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A főtt krumplit nagylyukú reszelőn gyaluld szálasra, sózd, bőven borsozd, majd keverd hozzá a hagymát. A masszából formálj lepényeket, s egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.
#172
2010. szeptember 9... |
2014-05-28 22:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... répachips.
Bármilyen vékonyra szelhető zöldséggel lehet próbálkozni. A bátrabbak a zellert is kipróbálhatják, mert isteni.
Az elkészítése pedig a következő:
-Gyaluld le a répát, vagy ha nincs gyalud, szeletelt fel kb 2 milliméteres karikákra, de lehet hosszába is.
-Egy tálban sózd meg, tehetsz rá borsot, vagy akármilyen zöldfűszert is, és pici... |
2014-01-07 11:05:10 |
|
|
|
|
|
|
Brassói káposzta
Hozzávalók: 4 személyre 1 kg fejes káposzta, 40 dkg sertéshús, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, köménymag, só;
A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki. A tejfölt... |
2011-11-27 14:46:31 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zeller
5 dkg dióbél
1/2 citrom
2 dl joghurt
1 evőkanál majonéz
zellerlevél
köménymag
őrölt bors
A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével. A joghurtot keverd össze a majonézzel, az apróra vágott dióval, fűszerezd köménnyel, borssal és ezt az öntetet add a z... |
2011-11-09 18:55:03 |
|
|
|
|